Sivas

SBTÜ’de 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi başladı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak olan Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi’nin açılışı yapıldı.

SBTÜ’de 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi başladı

SİVAS (İHA) - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak olan Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi’nin açılışı yapıldı.
Sivas’ta Türkiye, Azerbaycan, ABD, İspanya, Portekiz gibi 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışmanın görüşüleceği 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi başladı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin açılışı yapıldı. SBTÜ konferans salonunda düzenlenen açılışa SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un yanı sıra birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, “Biz üniversite olarak rektörümüzün önderliğinde bilimsel çalışmalara çok büyük kıymet ve önem veriyoruz. Üniversitemiz her yıl 1 ya da 2 kongreye ev sahipliği yapmaktadır. Bu kongreler bizim açımızdan son derece kıymetli. Uluslararası bir kongre olduğu için tüm dünyadaki araştırmacılarla bir araya gelerek işbirliği yapma imkânına sahibiz” dedi.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten ise kongre hakkında bilgiler vererek, “3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongre’mize yüz yüze ve online olarak 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma ile başvuru yapıldı. Kongremizin ilk gününde toplam 5 oturum yüz yüze yapılacak” şeklinde konuştu.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptığı konuşmasında, “Bu kongre çeşitli araştırmaların sunulacağı bir kongre olacak. Üniversitelerin temel fonksiyonları eğitimin yanı sıra bilimsel araştırmaları gerçekleştirmektir. Burada da hem ülkeye hem de insanlığa faydalı olacak şekilde sunmaktır. Kongreler, konferanslar ve sempozyumlarda bilimsel çalışmaların diğer bilim insanlarıyla, öğrencilerle toplumun diğer kesimleri ile paylaşıldığı ortamlar olmaktadır. Dolayısıyla bilim insanları arasında bilgi alışverişinin, hem dünyadaki diğer bilim inşalarının yaptığı çalışmaların takibi açısından bu tür programları çok önemsiyorum. Öğrenciler için de bu tip programların büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Güzel bir bilimsel etkinlik ve bilim paylaşımının olacağını düşünüyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Kongrenin ilk oturumu konferans salonunda başladı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Evcil hayvan, ekran süresini azaltıyor
Bölgesel

Evcil hayvan, ekran süresini azaltıyor

Kidzania İstanbul ile FutureBright iş birliğiyle yapılan araştırmada, Türkiye genelindeki çocukların hayal güçleri, meslek tercihleri ve dünyaya bakış açıları ele alındı.

Adıyaman’da NASA destekli taşkın ve heyelan araştırması
Bölgesel

Adıyaman’da NASA destekli taşkın ve heyelan araştırması

Yaşar Üniversitesinde düzenlenen “Dünya Su Günü Zirvesi”ne katılan Washington Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan İstanbulluoğlu, Adıyaman’da yürüttüğü projeyi anlattı.

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan'da
Yaşam

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan'da

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasını tüm yönleriyle araştırmak üzere kurulan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan’da toplandı.

Gürsu'ya Yeni Bir Değer Katacak Çocuk Kütüphanesi İnşaatında İncelemeler Yapıldı - Haberler
Bölgesel

Gürsu'ya Yeni Bir Değer Katacak Çocuk Kütüphanesi İnşaatında İncelemeler Yapıldı - Haberler

Aslına uygun olarak inşa edilen Çocuk Kütüphanesi, Gürsu'nun çocuklarına modern ve konforlu bir ortamda kitap okuma ve araştırma yapma imkanı sunacak.

Alanya'da İlk: Tıkalı Damar Tıraşlama Yöntemi ile Açıldı!
Sağlık

Alanya'da İlk: Tıkalı Damar Tıraşlama Yöntemi ile Açıldı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 71 yaşındaki adamın kireçlenerek tıkanan damarı, ilk kez uygulanan “Rotasyonel Aterektomi” isimli damar tıraşlama yöntemi kullanılarak açıldı.

Denizli'deki Doğal Göletten İzole Edilen Bakteriyofajlar Antibiyotik Direncine Karşı Umut Veriyor  - Haberler
Sağlık

Denizli'deki Doğal Göletten İzole Edilen Bakteriyofajlar Antibiyotik Direncine Karşı Umut Veriyor - Haberler

DESAM Araştırma Enstitüsü araştırmacılarından Dr. Ferdiye Taner ve Doç. Dr. Steve Petrovski’nin birlikte yürüttüğü uluslararası proje ile kampüsünde yer alan doğal göletin sularından izole edilen üç bakteriyofaj, en yaygın hastane enfeksiyon kaynağı olan çoklu ilaca dirençli Pseudomonas aeruginosa ile mücadelede umut verdi.