Şehirler arası seyahat yasağı

Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Son dakika haberine göre Kabine Toplantısı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasında belirttiği "Yeni kısıtlama kararları alacağız. Bu tedbirleri almaya mecburuz" ifadelerinin ardından gözler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi. Yeni tedbirler kapsamında hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok kararın alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Şehirler arası seyahat yasağı

Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Son dakika haberine göre Kabine Toplantısı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasında belirttiği "Yeni kısıtlama kararları alacağız. Bu tedbirleri almaya mecburuz" ifadelerinin ardından gözler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi. Yeni tedbirler kapsamında hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok kararın alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı kabine toplantısından çıkan son dakika kararlarını ve yeni tedbirleri Başkan Erdoğan bizzat açıklayacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu'na bizzat başkanlık edecek. Kabinenin gündeminde, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınması beklenen yeni tedbirler var. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin alacağı kararlar içerisinde koronavirüse yayılım imkanı bırakmamak için maksimum çaba verilecek. Bu kapsamda kabinenin hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok konuyu gündemine alacağı belirtildi. İşte olası yeni yasaklar;


SON DAKİKA HABERİ BAŞKAN ERDOĞAN YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLAYACAK

Koronavirüste 2 haftalık kısmi yasaklara rağmen koronavirüs vaka ve ölümlerinde azalma görülmedi. Bu kapsamda yeni tedbirlerine gündeme alınacağı kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde koronavirüs gündemiyle yapılacak toplantıdan kovid-19 salgınıyla ilgili alınacak yeni tedbirler çıkacak. Kabine kararlarını Başkan Erdoğan kameraların karşısına geçerek bizzat açıklayacak.

BAKAN FAHRETTİN KOCA SUNUM YAPACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son iki haftadır, haftasonları belli saatlerde uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının ardından vaka sayılarının illere göre nasıl seyrettiğine dair bir sunum yapması da bekleniyor. Ayrıca Koca'nın Çin aşını Türkiye'de gönüllü olarak yaptıranlarla ilgili son rakamları paylaşması ve yerli aşıyla ilgili bilgilendirme yapacağı da ifade ediliyor.

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'ın bugün açıklayacağı yeni tedbirler içerisinde seyahat ve hafta içi sokağa çıkma yasağının ön olanda olmasına kesin gözüyle bakılıyor

TEDBİRLER NE OLACAK?

Koca'nın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Kovid-19 kapsamında alınan tedbirlerin denetimlerine ilişkin bir sunumu olacak. Soylu, aynı zamanda terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalarda son durumu paylaşacak.


SON DAKİKA İŞTE KABİNENİN DEĞERLENDİRECEĞİ YASAKLAR;Hafta içi sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınacak yeni tedbirlerin masaya yatırılacağı bakanlar kurulu toplantısında, özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu illerde sokağa çıkma yasağının hafta içi de uygulanması gündeme alınacak. 81 ile de getirilebileceği belirtilen bu kısıtlamanın öncelikli şehirler ile başlatılma ihtimali de var.

Şehirler arası seyahat yasağı

Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak ve sonrasında bizzat Erdoğan'ın açıklaması beklenen son dakika kararları içerisindeki yeni tedbirler arasında en kritik ikinci yasak ise şehirler arası yolculuğa getirilecek seyahat kısıtlaması. Bu kısıtlamanın ciddi biçimde masada olması bekleniyor. Çünkü birçok şehirlerde nüfuslarına oranla beklenen koronavirüs vaka artışları bunun çok daha üzerinde seyrediyor.

Koronavirüse karşı dijital önlemler

Koronavirüste Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden çıkacak olan kararlara ilişkin kritik bir noktada koronavirüsle dijital mücadele. Bireysel olarak her bir vatandaşın kaydının tutulması, olmaması gereken noktada olmaması için uygulanan dijital önlemler içerisinde de yeni tedbirler alınması gündemde. Bu önlemler kapsamında çıkabilecek son dakika ek tedbirler de şunlar;


Çarşı, pazar ve hanlarda kısıtlama

Bilindiği gibi koronavirüsün tırmanışa geçtiği günlerde alınan kararla özellikle büyük şehirler başta olmak üzere işlek cadde, meydan ve pazar yerlerine hes kodu olmayanların girmesi yasaklanmıştı. Kabine toplantısında bu kısıtlamanın genele yayılması ve tüm illerde yeni tedbirler kapsamında pazar, çarşı ve iş hanları gibi noktalarda Hayat Eve Sığa (HES) kodu olmayanların alana girme yasağı gündemde.


65 yaş üzeri ve 20 yaş altına gün sınırlaması

Son olarak gündemdeki tedbirlerden biri risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan kısıtlama. Bu grubun her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması ya da gün bazında kısıtlanması bekleniyor.

BAŞKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz cuma günü koronavirüste yeni tedbirlerin alınacağını belirtmiş ve hem Bilim Kurulu hem de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin alacağı son dakika kararlarını işaret etmişti. Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli arkadaşlarım yeni koronavirüs tedbirelriyle alakalı olarak birinci derecede tabi bu işin sorumlusu Bilim Kurulumuz. Her türlü hazırlığı ve çalışmayı yürütüyorlar. Tabi burada vatandaşlarımızın bu salgın konusunda hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir kararı açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere dikkat etmediğini, sigara içmeye varıncaya kadar yapıldığını görüyoruz. Maske kuralına uyulmadığını görüyoruz.

"TMM KURALINA UYULMASI ŞART"

Koronavirüs mücadelemizde "TMM" diye ifade ettiğimiz (Maske, Mesafe ve Temizlik kuralı) bunlar bizim için çok önemli. Bu salgında hijyen çok önemli. Buna dikkat edilmediği sürece hele hele büyük şehirlerde bu koronavirüsün artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Temennimiz ve önceliğimiz bu salgının önüne bir an önce geçmek"

Eda IŞIK

kaynak: https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/11/30/son-dakika-haberi-istanbulda-hafta-ici-sokaga-cikma-yasagi-gelecek-mi-baskan-erdogan-yeni-onlemleri-aciklayacak?paging=10

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Her Gün Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Alındı
Bölgesel

Her Gün Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Alındı

Cuma Namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasakların alınabileceğini duyurmuştu.

Gündem Sokağa Çıkma Yasağı İşte Detaylar...
Bölgesel

Gündem Sokağa Çıkma Yasağı İşte Detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük olarak duyurduğu koronavirüs vaka sayılarında ürküten tablo devam ederken yeni kısıtlamalar için gözler hafta başına çevrildi. Bu kapsamda önlemeyen artışı takip eden ölüm sayılarındaki artış daha sıkı ve daha sert tedbirleri gündeme getirdi.

Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? Kısıtlama ne zaman başlıyor?
Bölgesel

Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? Kısıtlama ne zaman başlıyor?

Sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika haberleri peş peşe geliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına bu hafta da devam ediliyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yarın akşam saat 20.00'den itibaren yürürlüğe girecek. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı bu hafta da devam ederken marketlerin açık olup olmayacağı da merak ediliyor. Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor?

Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı, Şehirler Arası Geçiş Kısıtlamaları, AVM'lerin Kapatılması... B ve C Planı Yolda!
Bölgesel

Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı, Şehirler Arası Geçiş Kısıtlamaları, AVM'lerin Kapatılması... B ve C Planı Yolda!

Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı, Şehirler Arası Geçiş Kısıtlamaları, AVM'lerin Kapatılması... B ve C Planı Yolda!

Sokağa Çıkma Yasağı Başladı Bucak Sessizliğe Büründü
Bölgesel

Sokağa Çıkma Yasağı Başladı Bucak Sessizliğe Büründü

Burdur’un Bucak İlçesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'da sokağa çıkma yasağı başladı.

Yeni yasaklar saat kaçta başlıyor? Yasaklar bugün mü başlayacak?
Bölgesel

Yeni yasaklar saat kaçta başlıyor? Yasaklar bugün mü başlayacak?

Sabah saatlerinden itibaren binlerce vatandaş "Yasaklar ne zaman, saat kaçta başlıyor?" sorusuna ilişkin yanıtı araştırmaya başladı. Restoran ve kafelerin kapatılmasının yanı sıra birçok farklı kısıtlama salgının yayılımını durdurmak amacıyla başlayacak. Peki, Sokağa çıkma yasağı bugün mü başlıyor, yeni yasaklar saat kaçta başlayacak? Genelgedeki yeni kısıtlamalar bugün başlıyor mu? İşte son dakika haberinin detayları…