Elazığ

Şehit babası Mehmet Aslan: Vatan Sağ Olsun

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan, ’’Selahattin Demirtaş, Osman Kavala’ya, Can Atalay gibi destekçileri var ve şehitlerin yanında durmadılar

Şehit babası Mehmet Aslan: Vatan Sağ Olsun

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan, ’’Selahattin Demirtaş, Osman Kavala’ya, Can Atalay gibi destekçileri var ve şehitlerin yanında durmadılar. Kendilerini Kandil’e verdiler. Biz de ondan dolayı üzülüyoruz. Bizim yanımızda olsalardı daha iyi olmaz mıydı? Bizim evlatlarımızın onların evlatları olması lazımdı. Onların evlatlarına bir şey gelse emin olun ki biz üzüleceğiz ama giden bizim ciğerimizdir’’ dedi.
Önceki gün, Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada piyade sözleşmeli er Kemal Aslan (22) şehit düştü. Şehit Aslan pazar günü Elazığ’da düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin acılı babası Mehmet Aslan’ın dirayetli duruşu ise gurur ve hüznü bir arada yaşattı. Cenaze namazı sonrasında "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum" diyerek tepkisini gösteren Mehmet Aslan, Hacı Fethi Caminde taziyeleri kabul ediyor. Oğlunun parkasını biran olsun üzerinden çıkarmayan Aslan, ’’Vatan sağ olsun’’ dedi.

’’Allah devletimize zeval vermesin’’

Şehit babası Mehmet Aslan, ’’Allah, devletimize milletimize zeval vermesin. Mevla verirken sevindirdi, alırken sevindirdi. Şeref duyduk, onur duyduk, gurur duyduk. Allah, beni şehit babası yaptı daha bundan iyisi olmaz, ne mutlu bana. Coğrafyamız sıkıntılı bir coğrafya, temennim son şehit benim olur. Umuyorum ki öyle olur ama coğrafyamız öyle değil, şiddet bitmiyor. Allah, onları kahrı perişan eylesin. Allah, tüm şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin, bizi de onlara komşu eylesin. Bir ağaç diktiğinde dalını kırdıkları zaman ofluyosun, evladımız gitmiş, ciğerimiz gitmiş kolay değil. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Yüreğimiz kanıyor ama metanetimizi koruyoruz. Allah, devletimize zeval vermesin onlar iyi ki var. Onlar olmasa biz burada rahat rahat uyuyamayız. Vatan sağ olsun. Allah, kimsenin evine ciğer acısı düşürmesin. Söylenecek çok laflar vardı ama söyleyemiyoruz. O anda içimizden gelen, hazırlanmış bir şey da yoktu. Allah, bütün ekipleriyle her türlü maddi ve manevi yanımızda iyi ki devletimiz var. Ben yine tekrarlıyorum ve her zaman da tekrarlayacağım. Allah, vatan düşmanlarına fırsat vermesin. Selahattin Demirtaş, Osman Kavala’ya, Can Atalay gibi destekçileri var ve şehitlerin yanında durmadılar. Kendilerini kandile verdiler. Biz de ondan dolayı üzülüyoruz. Bizim yanımızda olsalardı daha iyi olmaz mıydı. Bizim evlatlarımızın onların evlatları olması lazımdı. Onların evlatlarına bir şey gelse emin olun ki biz üzüleceğiz ama giden bizim ciğerimizdir. Neden selam söylüyorlar, selamlarını istemiyoruz. Yine söylüyorum, kime selam söylemişlerse ben hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim. O ne demek ya, Selahattin Demirtaş’a, Kavala’ya bilmem kime selam söylüyorum diyor ve ondan sonra şehidin cenazesine gidiyor. Böyle bir şey olmaz. Ben kabullenemiyorum, zoruma gidiyor” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şehit Ayhan Kıymacı isminin verildiği okulda anıldı
Bölgesel

Şehit Ayhan Kıymacı isminin verildiği okulda anıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı, şehadetinin yıl dönümünde memleketi Hatay’da isminin verildiği okulda anıldı. Detaylar haberimizde..

Burdurlu şehidimizin annesinden acı haber
Bölgesel

Burdurlu şehidimizin annesinden acı haber

1996'da Hakkari’de şehit düşen Burdurlu Hasan Harmanda’nın annesi Gülsüm Harmanda'nın vefatı, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

Denetimli Serbestlik Müdürü Güler, Denizli Gaziler Derneğine ziyarette bulundu
Bölgesel

Denetimli Serbestlik Müdürü Güler, Denizli Gaziler Derneğine ziyarette bulundu

18 Mart Şehitleri Anma günü kapsamında, Denizli Denetimli Serbestlik Müdürü (DDSM) Serkan Güler, Denizli Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar ve dernek üyelerini ziyaret etti. Detaylar haberimizde..

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Şehit Ailelerimiz ve kahraman gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi
Bölgesel

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Şehit Ailelerimiz ve kahraman gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi

Vali Tülay Baydar Bilgihan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 110. Yıl dönümü vesilesiyle, Kıymetli Şehit Ailelerimiz ve Kahraman Gazilerimizin aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bucak Ülkü Ocakları’ndan 18 Mart’ta Anlamlı İkram
Etkinlik

Bucak Ülkü Ocakları’ndan 18 Mart’ta Anlamlı İkram

Bucak Ülkü Ocakları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde kek ve hoşaf ikramında bulunarak aziz şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Bucak'ta 18 Mart unutulmadı! Coşku ve hüzün birlikte yaşandı
Bölgesel

Bucak'ta 18 Mart unutulmadı! Coşku ve hüzün birlikte yaşandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Detaylar haberde!