Konya

Selçuk Üniversitesi, 14. Asistan Okuluna ev sahipliği yapıyor

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından düzenlenen 14. Asistan Okulu başladı. Organizasyon çerçevesindeki eğitimler, 19 Mayıs’ta sona erecek.

Selçuk Üniversitesi, 14. Asistan Okuluna ev sahipliği yapıyor

KONYA (İHA) - Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından düzenlenen 14. Asistan Okulu başladı. Organizasyon çerçevesindeki eğitimler, 19 Mayıs’ta sona erecek.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Rumi Amfisi’nde gerçekleştirilen 14. Asistan Okulu'nun açılış konuşmasını yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Kara, “Katılımcıların çok güzel hatıralar, dostluklar, iş birlikleri kurarak buradan ayrılmalarını temenni ediyorum” dedi.
Ülkemizin asistan eğitimindeki ihtiyaçlarının çok değiştiğine ve arttığına dikkat çeken Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Asistan Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise, “Birçok eğitim kurumu açıldı, kontenjanlar artırıldı. Her eğitim kurumuna asistan alındı. Ne yazık asistanlarımız eşit eğitim imkanlarını sahip olamadı. 1956 yılında kurulan Derneğimiz eğitimi önceliyor ve önemsiyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de ilk kez 2014’te yapılan Asistan Okulları. Şu anda 275 asistanımız ve 62 eğiticimiz var” diye konuştu.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, “Asistan Okulları ile eğitimin ötesinde sizleri hocalarla bir araya getirmeyi, kaynaştırabilmeyi amaçlıyoruz. Bizim en önemli amacımız, asistanlarımıza mümkün olduğu kadar eğitim imkanı sunabilmek” şeklinde konuştu.
16. yüzyıl felsefesinin ana konularından bir tanesinin “Bilgi, güçtür” felsefesi üzerine kurulduğunu hatırlatan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi de, ”Bilgiye sahip olanların insan hayatını, haritaları, nesli değiştirdiklerini biliyoruz. Bilginin nasıl kullanılacağını bilmeden bilgiye sahip olmak yalnızca zihinsel bir yük haline geliyor. Artık ‘Bilgelik, büyük güçtür’ felsefesine dönmüş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ülkü Aypar ise, “İnsana insanca değer verilen, benlik saygısı olan bir ortamda yetişenler etrafına da saygılı olur. İletişimsizlik çok kötü. Doğruyu, doğru yerde, doğru zamanda söylemek gerekir. Hoşgörülü olun. Karşınızdaki kişiyi anlamaya çalışın. Dost gibi gördüğünüz insanların sizi eleştiren davranışlarından rahatsız olmayın. Eleştirilere açık olun. Bunların yapıcı olanları sizi motive etsin” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Selçuk Üniversitesi GSF'de Özel Yetenek Sınavları gerçekleşti
Bölgesel

Selçuk Üniversitesi GSF'de Özel Yetenek Sınavları gerçekleşti

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları yapıldı. Geleneksel Türk Sanatları, Grafik, Resim, Heykel ve Seramik bölümleri için yapılan sınavlar iki oturumda gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu! Hüseyin Yılmaz kimdir?
Bölgesel

Selçuk Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu! Hüseyin Yılmaz kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Selçuk Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Selçuk Üniversitesi yeni rektörü kim? Selçuk Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Selçuk Üniversitesinden Gazze'ye destek
Yaşam

Selçuk Üniversitesinden Gazze'ye destek

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de katliam yapmaktan çekinmeyen İsrail’e tepki göstermek için başlattığı “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti sürüyor.

Selçuk Üniversitesin'den Müthiş proje
Bölgesel

Selçuk Üniversitesin'den Müthiş proje

Selçuk Üniversitesi, karpuz ve kavun üretiminde su tasarrufunu hedefliyor işte detaylar..

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yapay Zeka Tabanlı Sohbet Asistanını Tanıttı
Yaşam

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yapay Zeka Tabanlı Sohbet Asistanını Tanıttı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişim sağlamak amacıyla, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kurumun resmi internet sitesinde yapay zeka tabanlı bir sohbet asistanı geliştirildi.

Pediatri asistanı Denizli'de intihar girişiminde bulundu
Bölgesel

Pediatri asistanı Denizli'de intihar girişiminde bulundu

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde görevli 30 yaşındaki pediatri asistanı, evinde intihar girişiminde bulundu. Genç hekimin durumunun ağır olduğu öğrenildi.