Ankara

“Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından sepsis hastalığı konusunda farkındalığı arttırmak için sapan yarışması düzenlendi. Detaylar haberimizde..

“Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından sepsis hastalığı konusunda farkındalığı arttırmak için sapan yarışması düzenlendi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 13 Eylül Dünya Sepsis Günü nedeniyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Sepsis hastalığı ve sepsise bağlı olarak yaşanan sorunlara dikkat çekilen etkinlikte, ‘Hedef 12’ temalı sapan yarışması düzenlendi. Toplam 8 hastaneden 2'şer kişiden oluşan 20 takımın katıldığı yarışmada, sepsis hastalığının topluma anlatılması, bireylerin hastalık hakkında erken tanıyı destekler nitelikte aydınlatılması ve erken tanı ve tedaviyle önlenebilir ölüm riskinin azaltılması amaçlandı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, “Çok güzel bir ortam olmuş. Buna vesile olan kıymetli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık. Katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir”
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğum Bakım Bilim Dalı Başkanı Mutlu Uysal Yazıcı ise, “Dünyada önlenebilir ölüm nedenleri içerisinde birinci sıradadır. Hastalığın erken tanınması, şüphe edilmesi, sepsiste altın saat dediğimiz ilk 1 saatte hedefe yönelik uygun tedavi yapılması, ölümün ve organ yetmezliğinin önüne geçebilir. Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir. Hedef 12 sloganıyla amacımız altın saatte hedef ‘12’yi vurmaktır. Düzenlediğimiz farkındalık etkinliğimize katılan siz değerli hocalarımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Dileriz ki sepsis farkındalığıyla yıllar içerisinde bebek ve çocuk ölümleri en düşük seviyelere iner” açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından Rektör Ünal, sapanla atış yaparak yarışmayı başlattı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tekirdağ'da trafik kazası: 1 yaralı
3. Sayfa

Tekirdağ'da trafik kazası: 1 yaralı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Diş hekimini başından vurdu, videosunu çekip annesine yolladı
3. Sayfa

Diş hekimini başından vurdu, videosunu çekip annesine yolladı

İzmir'in Konak ilçesinde bir kişi, ortak iş yaptığını ve kendisini zarara uğrattığını iddia ettiği diş hekimini tabancayla başından vurdu.

2 katlı evde çıkan baca yangını paniğe yol açtı
3. Sayfa

2 katlı evde çıkan baca yangını paniğe yol açtı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 2 katlı evin bacasında çıkan yangın korkuttu.

Bolu'da odunluk alev alev yandı
3. Sayfa

Bolu'da odunluk alev alev yandı

Bolu’da 2 katlı evin bitişiğindeki odunluk alev alev yandı. Yangın sebebiyle betonarme evde de hasar oluştu.

Karlı yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti
Bölgesel

Karlı yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle araçları yoldan çıkarak mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti.

Kars'ta ekipler 1 metre karı aşarak hastayı hastaneye ulaştırdı
Bölgesel

Kars'ta ekipler 1 metre karı aşarak hastayı hastaneye ulaştırdı

Kars'ta kar nedeniyle köyünde mahsur kalan hasta, Özel İdare ekiplerince yolun açılması ile hastaneye ulaştırıldı.