SERHAT BALCI SENEYE 43 YAŞINDA 2025 KIRKPINAR'DA (7 YIL SONRA) GÜREŞMEYE HAK KAZANDI
Kırkpınar’da 2 kez final yapan Ekrem Yavuz 2017 yılında (Kırkpınar’da) son kez güreşip Kırkpınar’a veda edince güreş camiasını üzüntüye boğmuştu. Birçok otorite 40 yaşındaki Ekrem’in uzun bir süre daha Kırkpınar’da güzel ve çekişmeli güreşler çıkarabileceğine inanıyordu. Ancak zamanın kuralları gereği yapılabilecek bir şey bulunmuyordu.
Yeni lig sistemi ile bu soruna bir çözüm bulundu. Talimata göre 40 yaşı aşmış olmalarına rağmen ligde ilk 32’ye giren pehlivanlar sonraki yıl Kırkpınar’da güreşebilecekler.
İşte Serhat Balcı yeni sistemin bu avantajını çok iyi kullanarak kendini ilk 32 içine atarak seneye Kırkpınar’a doğrudan katılma hakkı kazandı.
En son 2018 yılında Kırkpınar’a katılan Serhat Balcı 7 yıl sonra tekrardan Sarayiçi Er Meydanında kol bağlayacak.
Ek bir bilgi daha verelim; Serhat seneye 46 yaşında olsaydı dahi ilk 24’e girdiği için Kırkpınar ve diğer tüm güreşlerde güreşebilecekti.
#kırkpınar #elmalı
Facebook Başpehlivanlar
CW Enerji Türkiye yağlı güreş ligi kapsamında gerçekleştirilen Yunusemre 8. Yuntdağı Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Ali Gürbüz finalde İsmail Koç 'u yenerek birinci oldu.
Burdur'un Bucak ilçesinde, polis teşkilatının 180. yılı kutlamasında 5 polis çiçekle onurlandırıldı. Bucak Bambaşka Spor Kulübü anlamlı pankartla sahaya çıktı.
Bucak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Defne Şentürk, Artistik Cimnastik İl Müsabakası’nda Burdur birincisi oldu. Okul takımı da şampiyonluğu aldı.
Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Düzceli sporcu Berrak Dilay Top şampiyon oldu.
Burdur'daki Artistik Cimnastik İl Müsabakaları’nda Aura Kids öğrencileri dereceye girdi. Mustafa Aktaş’tan anlamlı açıklama geldi.
FIFA tarafından Konyaspor'a verilen 3 dönem transfer yasağı hakkında açıklama yapan Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, "Paniğe kapılacak bir durum şu an için söz konusu değil. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)