Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını tahsil etmek amacıyla 6 büyük CHP’li belediyeye yönelik haciz işlemi başlattı. Bu işlem, belediyelerin hesaplarına bloke konulmasıyla sonuçlandı. Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin Büyükşehir Belediyeleri ve Şişli Belediyesi, borçları sebebiyle bu yaptırımla karşı karşıya kaldı.
SGK'ya en borçlu belediyeler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi 5.7 milyar TL ile birinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar TL ile ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 3,3 milyar TL ile üçüncü sırada yer aldı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 3 milyar TL, Şişli Belediyesi'nin 1,8 milyar TL, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ise 1 milyar TL olarak kaydedildi. Sabah'ın haberine göre Bakanlık, belediyelerin hem mevduat hem de iştirak şirketlerine ait hesaplarına bloke koydu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'a CHP'li belediyelerin SGK borçları için 'silkeleyin' talimat vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık artırma usulüyle asgari ücret açıklayan muhalefeti de, ülke ve millet hayrına bir iş yapacaklarsa, SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödemeye davet ediyorum. Sayın bakan kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var." ifadelerini kullanmıştı.
1800, 2160 ve 3600 gün primle erken emeklilik mümkün mü? SSK başlangıcı 1990, 2000 ve 2010 olanlar için SGK’nın sunduğu erken emeklilik şartlarını keşfedin.
SGK, EDUCARE II Projesi kapsamında çalışan annelere 19.410 TL’ye kadar destek sağlıyor. Kimler faydalanabilir? Başvuru şartları ve detaylar haberimizde!
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin 2019 yılında göreve geldikten sonra, belediyenin bugün itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu ve vergi borcunun olmadığını açıkladı. Detaylar haberimizde..
ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan dikkat çeken SGK borcu açıklaması '1 milyar 749 milyon dolar borç ödedik, bütçe gelirimiz yarıya düştü' Yavaş, Halk TV’de iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, İŞKUR, SGK, Burdur Lisesi ve meslek kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde öğrencilere ve birlik başkanlarına önemli değerlendirmelerde bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın belediyenin 8,4 milyar TL SGK borcu olduğu yönündeki iddialarına cevap verdi.
Yorumlar (0)