Mersin’in Silifke ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle bazı yollar su altında kaldı, vatandaşlar zorluk yaşadı. Bazı araçların da kısmen suya gömüldüğü yağış sonrası bölgede çalışma başlatıldı.
Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava Mersin’in bazı bölgelerinde kuvvetli olarak etkisini gösterdi. Silifke ilçesinde de kuvvetli sağanak yağış yaklaşık 1,5 saat sürdü. Yağışla birlikte özellikle Saray Mahallesi’nde Atatürk ve İnönü caddelerinde yollar su altında kaldı. Bazı araçlar suya gömülürken, çevredeki bazı evlere de suyun girdiği öğrenildi. Yağış sonrasında bölgeye gönderilen Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin su tahliyesine başladığı bildirildi.
Otomobili su altında kalan vatandaşlardan İbrahim Ok, “Aracı buraya bırakmıştım. Çok şiddetli yağmur yağıyordu dışarı çıkamadık. Geldiğimizde bir baktık ki araç suya gömülmüş. Belediye ekiplerini bekledik, vidanjör geldi suyu çekiyor” dedi.
Öte yandan bölge genelinde yağışların aralıklarla etkili olacağı ifade edildi.
Ev sakinleri gece büyük bir gürültüyle uyandı, deprem oluyor sandılar... Kapılarında koca bir kaya parçasıyla karşılaştılar.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı.
Elazığ’da etkili olan kar yağışı sonrası 30 köy yolu ulaşıma kapandı.
Bitlis’te günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kent genelinde 103 köy yolu ulaşıma kapandı.
Muş’ta etkili olan yağışlar nedeniyle Yoncalıöz köyünde dere taşması sonucu bazı evler, ahırlar ve tonlarca saman sular altında kaldı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Muğla bölgesi 5 Mart Salı günü gök gürültülü ve sağanak yağışın etkisinde kalacak.
Yorumlar (0)