Antalya / Korkuteli

Son günlerde Antalya'nın Korkuteli ilçesi, 17 yaşındaki Ü.A.'nın başından geçenlerle çalkalanıyor.

Antalya'da 13 Yaşındaki Engelli Çocuğa 10'larca Kişi Tecavüz Etti! Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşlı bazı köylülerin, 'zeka geriliği' tanısı konan 17 yaşındaki çocuğa 14 yaşından itibaren tecavüz ettiği ortaya çıktı.

 Son günlerde Antalya'nın Korkuteli ilçesi, 17 yaşındaki Ü.A.'nın başından geçenlerle çalkalanıyor.


Son günlerde Antalya'nın Korkuteli ilçesi, 17 yaşındaki Ü.A.'nın başından geçenlerle çalkalanıyor. Anne ve babası zihinsel engelli olan Ü.A.'ya da 'Orta Derece Mental Retardasyon' (zeka geriliği) tanısı konmuş. Ü.A., köyde çoğunluğu yaşlı insanlardan oluşan bir grup tarafından sistematik şekilde istismara maruz bırakıldı. Bu durum, toplumda büyük bir infiale yol açtı ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması çağrıları yapıldı.

ÇOK SAYIDA FAİL VAR
Mart ayında aynı köyde yaşayan Ahmet K.'nın tutuklanmasıyla ortaya çıkan skandal, bir süredir köyde dillendirilen söylentilerin ardından Ü.A.'ya cinsel istismarda  (tecavüz) bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından başladı. Ahmet K., Jandarma güçlerinin yaptığı sorgulamanın ardından Savcılığa sevk edilerek tutuklandı.


Başlangıçta olayın tek bir faille sınırlı olduğu düşünülürken, CİMER'e yapılan bir ihbar sonucunda durum farklı bir boyuta ulaştı. 30 Nisan tarihli ihbarın ardından Ü.A.'ya yönelik istismarda bulunduğu söylenen 6 kişiye yönelik incelemeler başlatıldı. Bu gelişmeler toplumda büyük bir infiale yol açarken, adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması istenmektedir.

3 YIL SÜREN TECAVÜZ
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk İzleme Merkezi tarafından yapılan sorguda Ü.A., başından geçen korkunç olayları detaylı bir şekilde anlattı. İstismar dosyasında ifade veren Ü.A., Ahmet K.'nın yanı sıra 3 yıl boyunca köyden 5 farklı kişinin daha kendisine defalarca tecavüz ettiğini belirtti. Bu üzücü olay, toplumda büyük bir infiale yol açmış ve adaletin sağlanması için daha fazla önlem alınması gerektiği konusunda çağrılar yapılmıştır.

PİŞKİNLİĞİN BU KADARI CEBİNE BİRDE HARÇLIK KOYDULAR!
6 farklı isim tarafından istismara uğradığını anlatan Ü.A., Mayıs ayında verdiği ifadesinde kendisine ilk tecavüz eden kişinin annesinin dayısı 70 yaşındaki Mehmet C. olduğunu belirtti. Mehmet C.’nin kendisine birçok kez istismarda bulunduğunu söyleyen Ü.A., tecavüzlerin ardından Mehmet C. tarafından cebine 10-20 TL gibi paraların koyulduğunu belirtti.

Zamanla köyün ileri yaşlı insanları arasında yayılan dedikoduların ardından farklı isimler de savunmasız Ü.A.’yı gözüne kestirdi.

Ü.A., verdiği ifadede tutuklu bulunan İbrahim K.’nın yanı sıra 70 yaşındaki Mehmet C., 76 yaşındaki Durali G., 80 yaşındaki İbrahim K., 61 yaşındaki Yılmaz .Y. ve 16 yaşındaki M.G., tarafından da kendisine tecavüz edildiğini belirtti.


Ü.A., diğer isimler tarafından da istismara uğradıktan sonra kendisine 100-200 TL paralar verildiğini, kendisinin “istemiyorum” demesine rağmen zorla tecavüze uğradığını aktardı.

ÇOCUĞA ERKEN YAŞLARDAN İTİBAREN TECAVÜZ ETTİLER
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan ilk incelemelerde Ü.A.’ya ‘Orta Derece Mental Retardasyon’ bir başka deyişle zeka geriliği tanısı koyuldu.

Hazırlanan raporda, bu teşhise konu kişilerin 30-49 arasında bir IQ’ya sahip oldukları belirtilerek, yalan söylemeye yetecek zeka seviyelerinin bulunmadığı, bu nedenle Ü.A.’nın ifadelerinde anlattıklarının tutarlı olduğunu ve ifadesine itibar edilebileceği belirtti.

Ayrıca Başsavcılığın talebi sonucunda Ü.A.’ya genital muayene yapılırken, henüz 17 yaşında olan Ü.A.’nın kızlık zarında iki adet eski yırtık bulunduğu tespit edildi. Böylelikle Ü.A.’nın en az birkaç yıl öncesinde istismara uğramış olduğu belgelenmiş oldu.

ÇOCUK KORUMAYA ALINDI; ÇOK SAYIDA TUTUKLU VAR
İlk olarak mart ayında istismar iddiası ile gözaltına alınan ve devamında tutuklanan Ahmet K.’nın yanı sıra, derinleştirilen soruşturmada Mehmet C., Durali G., İbrahim K., Yılmaz Y., Mehmet T. Ve M.G. için de tutuklama kararı verildi.

Tutuklu olarak yargılanan isimlere ilişkin istismar iddiaları Ü.A. tarafından kabul edilirken, Çocuk İzlem Merkezi’ndeki ifadesinde Ü.A., yalnızca tutuklu Mehmet T.’nin kendisine bir istismar girişiminde bulunmadığı belirtti.

Kendini savunamayacak durumda olan Ü.A.'nın köy ile ilişiği kesilirken, devlet tarafından korumaya alındığı öğrenildi

Kaynak: halktv.com.tr

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da karı koca çift cinsel istismar suçundan tutuklandı
Yaşam

Afyonkarahisar'da karı koca çift cinsel istismar suçundan tutuklandı

Afyonkarahisar’da çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan hapis cezasıyla aranan karı koca çifti jandarma ekipleri yakaladı. Detaylar haberimizde..

Kayseri'de çocuğu istismar eden şahıs yakalandı
Yaşam

Kayseri'de çocuğu istismar eden şahıs yakalandı

Kayseri’de 12 yaşından küçük kişiye cinsel istismarda bulunan ve hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Detaylar haberimizde...

Cinsel İstismar Suçundan Aranan Şahıs Jandarmaya Yakalandı
3. Sayfa

Cinsel İstismar Suçundan Aranan Şahıs Jandarmaya Yakalandı

Afyonkarahisar’da cinsel istismar suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı.

Cinsel istismar ve hürriyetini yoksun bırakma suçundan 75 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı
3. Sayfa

Cinsel istismar ve hürriyetini yoksun bırakma suçundan 75 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı

Adana’da cinsel istismar ve hürriyetini yoksun bırakma suçlarından 75 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan hükümlü yakalandı.

Hamur İlçesinde Yakalanan Şahıslar, Ağrı'da İki Ayrı Suçtan Aranıyordu
3. Sayfa

Hamur İlçesinde Yakalanan Şahıslar, Ağrı'da İki Ayrı Suçtan Aranıyordu

Ağrı’da cinayet ve cinsel istismar suçundan aranan 2 şahıs jandarma tarafından yakalandı.

Cinsel istismar suçundan hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı
3. Sayfa

Cinsel istismar suçundan hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

Zonguldak’ta jandarma ekipleri cinsel istismar suçundan hakkında 12 yıl hapis cezası bulunan zanlıyı yakalayarak cezaevine gönderdi.