Şanlıurfa

Son Günlerlerde Şebeke Suyunda Kokular geliyor şikayeti

son günlerde şebeke suyundan koku geldiğine dair şikayetler arttı. ŞUSKİ'den yapılan açıklamada, koku probleminin mikro bitkiler sonucu oluşabileceği belirtilerek

Son Günlerlerde Şebeke Suyunda Kokular geliyor şikayeti

URFA - Urfa'da şebeke suyunun kokmasıyla ilgili şikayetler geçtiğimiz hafta başında başladı. Şikayetlerin artması üzerine Urfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğünden, 'yapılan analizler sonucu herhangi bir uygunsuzluk tespit edilemediği' şeklinde bir açıklama geldi.

 

Ancak şikayetlerin devam etmesi üzerine ŞUSKİ'den bugün bir açıklama daha yapıldı. İkinci açıklamada şebekelerden akan içme suyundaki koku probleminin 'mikro bitkilerden' kaynaklanabileceği belirtilerek, "Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta" denildi.

 

 

Koku probleminin çözülmesi için teknik ekiplerin harekete geçtiği ifade edilen ŞUSKİ'nin açıklaması şöyle:

 

"Uluslararası akredite laboratuvarımız tarafından Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçları "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun çıkmaktadır. Fakat yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabilmektedir. Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta fakat hissel ve duyusal olarak suyun lezzetini azaltmaktadır. Bu boyutta ilk defa oluşan koku problemini çözmek adına teknik ekiplerimiz tarafından; ivedilikle arıtma tesisinde daha önce bulunmayan odun bazlı aktif karbon dozaj prosesi kurularak bu akşam saatlerinde devreye alınmıştır." (ARTI GERÇEK)

 

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da otomobiller çarpıştı: 2'si ağır 5 yaralı
3. Sayfa

Şanlıurfa'da otomobiller çarpıştı: 2'si ağır 5 yaralı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Engerek yılanı avlanırken görüntülendi
Bölgesel

Engerek yılanı avlanırken görüntülendi

Şanlıurfa'da nadir görülen engerek yılanının başka bir yılanı yediği anlar vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Kaçak balık avlayan şahsa 221 bin lira ceza
3. Sayfa

Kaçak balık avlayan şahsa 221 bin lira ceza

Şanlıurfa’da iç sularda balık avlama yasağına uymayan şahsa 221 bin 540 TL para cezası kesildi. Detaylar haberimizde..

Balıklıgöl'de Gazze için dört dilde dua
Bölgesel

Balıklıgöl'de Gazze için dört dilde dua

Şanlıurfa Balıklıgöl'de, cuma namazı sonrası dört dilde Gazze için okunan dua programına katılan kadınlar gözyaşlarına boğuldu.

 Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
3. Sayfa

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Şanlıurfa'da Roma ve Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 7 süs eşyası ile 30 sikke eser ele geçirildi, 2 şahıs gözaltına alındı. Detaylar haberimizde..

Kedinin otomobilin motor kısmında doğurduğu yavruları kurtarıldı
3. Sayfa

Kedinin otomobilin motor kısmında doğurduğu yavruları kurtarıldı

Şanlıurfa’da bir kedinin otomobilin motor kısmında doğurduğu 5 yavru, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Detaylar haberimizde..