İzmir

Süleyman Elban, İzmir Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Süleyman Elban , İzmir Valiliğine atandı. İşte Süleyman Elban 'nın kariyeri ve atama detayları.

Süleyman Elban, İzmir Valiliğine Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla, Süleyman Elban'nın  İzmir Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 10 Ağustos tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan kararnameyle birlikte toplam 57 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle Süleyman Elban ,İzmir Valiliği görevine atandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger  ise Adana Valiliğine  atandı.

 

İZMİR VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN KİMDİR?

6 Haziran 1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlköğrenimini Almanya ve Kırşehir, ortaöğrenimini ise Kırşehir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı.

1995-1996 yıllarında sekiz ay süre ile dil ve kamu yönetimi eğitimi için İngiltere'de bulundu. Edirne-Havsa Kaymakam Vekilliği, Samsun-Yakakent ve Elazığ-Karakoçan Kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görev yaptı.

İlki 2003 Yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli İdareler alanında, diğeri de 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu olmak üzere iki adet yüksek lisans çalışması bulunmaktadır.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde görev yaptığı 13 yıl boyunca mahalli idareler reformu kapsamında hazırlanan kanunlar ile diğer ikincil ve alt düzenlemelerin çalışmalarında yer aldı. Mahalli idareler alanında düzenlenen birçok eğitim faaliyetinde eğitimci olarak görev almıştır. Bu alanda yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce biliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

LGS'den 500 puan alan gençler Valiyle buluştu
Bölgesel

LGS'den 500 puan alan gençler Valiyle buluştu

LGS’de 500 tam puan alan öğrenciler ve aileleri Vali Elban ile buluştu. Devamı haberimizde...

Burdur Şeker Fabrikası'na yeni müdür atandı Mehmet Zararsız asaleten göreve başladı
Bölgesel

Burdur Şeker Fabrikası'na yeni müdür atandı Mehmet Zararsız asaleten göreve başladı

Burdur Şeker Fabrikası'nın müdürlük görevine, vekaleten atanan Uşak Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Zararsız, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Dr. Muhittin Şahin'in kararıyla asaleten atandı.

Uşak’a 3 hakim ve 1 savcı Adayı ataması yapıldı
Bölgesel

Uşak’a 3 hakim ve 1 savcı Adayı ataması yapıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanırken, Uşak'a ise 3 hakim adayı ve 1 savcı adayı atandı.

Ataması olmamış öğretmenlere iş fırsatı sunan Dersroom, eğitimde fırsat eşitliğini sağladı
Bölgesel

Ataması olmamış öğretmenlere iş fırsatı sunan Dersroom, eğitimde fırsat eşitliğini sağladı

Ataması olmamış öğretmenlere iş fırsatı sunmak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulan Dersroom Platformu, Türkiye'de bir ilki başardı. Detaylar haberimizde..

Bakanlık görev değişikliğini yaptı 15 ilde müdürler değişti
Yaşam

Bakanlık görev değişikliğini yaptı 15 ilde müdürler değişti

Tarım ve Orman Bakanlığı, 15 ilin Tarım ve Orman Müdürlüklerinde önemli görev değişikliklerine imza attı. Yeni atamalar ve detaylar haberimizde.

MHP Bucak'ta kadın kolları başkanlığına Havva Ergen Kurt yeniden atandı
Bölgesel

MHP Bucak'ta kadın kolları başkanlığına Havva Ergen Kurt yeniden atandı

MHP Bucak'ta KAÇEP Sorumlu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'na Havva Ergen Kurt atandı. İşte detaylar...