2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak günü Başbakanlık Basın Bürosuna gelerek Başbakanlık muhabirlerinin, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamış, basın mensuplarına salep ikram etmişti. Erdoğan, burada “Bu Bucak salebi. Çarşı, pazar değil. Biliyorsunuz Türkiye’nin en iyi salebi Burdur Bucak’ta çıkar” demişti.
7 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüyle üne kavuşan Bucak Salebi, aradan geçen yıllara rağmen yine gözdeliğini korumaya devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çarşı,pazar değil bu Bucak Salebi” sözünün üzerinden tam 7 yıl geçti. Her geçen yıl ününe ün katan Bucak Salebi, şimdilerde kilogramı 750 TL’den satılıyor.
Bucak’ta salep toptancıları Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile salep gönderirken, artık Bucak’ın Türkiye çapında ismini duyuran markası haline geldi.
Özellikle kış günlerinde tercih edilen bir içecek olan salep, vücuda yararlarıyla da öne çıkan bir kış içeceği. Yazın da dondurma içine koyulan salebin orkideleri Bucak’ta yetiştirilmeye çalışılmış ama bir türlü başarı sağlanamamıştı.
MAKÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri, teknik gezi dönüşünde Bucak salebini denedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yorumları haberimizde.
İzmir Burdurlular Derneği tarafından düzenlenen 5. Bucak Salep Günü, sıcak salep ikramı ve geniş katılımıyla Burdur kültürünü İzmir’de yaşattı.
Bucak’ın coğrafi işaretli ürünü olan Bucak Salebi, 19 Ocak Pazar günü saat 16:50’de Belma Belen’le Geziyoruz programında Beyaz TV ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.
12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda Bucak Belediyesi Belpaş Çay Bahçesi’nde doğal ve eşsiz Bucak salebi sadece 40 TL!
Burdur Antalya karayolunda hizmet veren Sarmaşık Dondurmaları, kış aylarının vazgeçilmezi Bucak Salebi ve lezzetli salepleriyle damakları şenlendiriyor.
Bucak Belediyesi, soğuk kış günlerinde vatandaşlara moral vermek için Kapalı Perşembe Pazarı'nda 3 bin kişilik ücretsiz salep ikramı gerçekleştirdi. Vatandaşlar sıcak salep keyfi yaşarken, Bucak'ın meşhur salebinin de tanıtımı yapıldı.
Yorumlar (0)