Antalya

Tasarruf genelgesiyle yerel basın bitirilmektedir! Yapacaksanız tasarrufu kendinizde yapın

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, tasarruf genelgesinin yerel basını zor durumda bıraktığını belirtti ve iktidara tasarrufu kendilerinde yapmaları çağrısında bulundu.

Tasarruf genelgesiyle yerel basın bitirilmektedir! Yapacaksanız tasarrufu kendinizde yapın

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren 32 maddelik 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasında, demokrasi gereği daha da özgürleştirip, yaşatmamız gereken basının; getirilen teklifteki düzenlemelerle basını ve özellikle yerel basını bitirecek bir yönü olduğunu belirterek alınan kararlara ve getirilen teklife oldukça sert tepki gösterdi.

BİR TASARRUF YAPILMASI AMACI TAŞIMAMAKTADIR.

Av. Cavit ARI; “Tasarruf genelgesinin amacının aslında kamuda genel idare tarafından, bir tasarruf yapılması amacını taşımadığını, iktidar bugüne kadarki savurgan tutumlarıyla tasarrufla ilgili bir anlayışının olmadığını zaten yirmi iki yıldır bizlere göstermiştir.
Çıkarmış oldukları tasarruf genelgesiyle sadece direkt belediyelerimizi mağdur etmekte ve yine desteğe ihtiyacı olan kesimleri ile özellikle de yerel basını mağdur etmektedir.” dedi.

TASARRUF GENELGESİNDE BASINA UYGULANACAK YASAKLARI KALDIRIN.

Av. Cavit ARI; “Kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan ve kurumu faaliyetleriyle doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan verilemeyecek." denilerek ve yine "Kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak." diyerek zaten zorda olan ve can çekişen özellikle yerel basına tarafınızdan bir ağır darbe vurulmak üzeredir.

O nedenle bu tasarruf genelgesinde zarar görecek olan bu kesimleri özellikle devre dışı çıkarmak zorundayız. Yapacaksanız tasarrufu iktidar olarak siz kendinizde yapın.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Okan Geçgel'den Tasarruf Tedbirlerine Sert Tepki
Yaşam

Okan Geçgel'den Tasarruf Tedbirlerine Sert Tepki

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, Anadolu basınının zor durumda olduğunu belirterek, tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi. Yerel basının susturulmasının demokrasiye zarar vereceğini vurguladı. Detaylar için tıklayın.

Başkan Okan Geçgel, tasarruf genelgesine verdi veriştirdi
Bölgesel

Başkan Okan Geçgel, tasarruf genelgesine verdi veriştirdi

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, yeni yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ;ABD’nin Basına  Destek Paketleri: Milli Egemenliğe Yönelik Ciddi Bir Tehdit
Bölgesel

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ;ABD’nin Basına Destek Paketleri: Milli Egemenliğe Yönelik Ciddi Bir Tehdit

Anadolu Medyasına Yönelik Tasarruf Tedbirleri: Ekonomik Kıskanç ve Sinsi Planlar ,ABD’nin Destek Paketleri: Milli Egemenliğe Yönelik Ciddi Bir Tehdit,

81 İlin yerel basını Batman'da
Bölgesel

81 İlin yerel basını Batman'da

Batman Valisi Ekrem Canalp, Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Batman Kültür Gezisi Programı kapsamında Batman’a gelen 81 ilin yerel basın temsilcilerini valilik toplantı salonunda ağırladı.

Başkan Okan Geçgel Genelge Anadolu Medyasını yok eder
Bölgesel

Başkan Okan Geçgel Genelge Anadolu Medyasını yok eder

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel’den Çok Sert Açıklama: "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Tasarruf Genelgesi Anadolu Medyasını Yok Eder"

BUCAK YEREL BASININDAN İLÇE JANDARMA VE BÖLGE TRAFİK ZİYARET
Bölgesel

BUCAK YEREL BASININDAN İLÇE JANDARMA VE BÖLGE TRAFİK ZİYARET

Bucak ilçesinde Faaliyet Gösteren Yerel basın sahipleri İlçe Jandarma Bölük Komutanı İlker Kar’ı ve Bucak Bölge Trafik İstasyon Amiri Ufuk Coşar ziyaret ettiler.