Burdur

TBMM Başkanı YIıldırım'a MAKÜ’den Fahri doktra payesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, T.C.’nin son Başbakanı, T.C.’nin ilk Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi senatosunca fahri doktora payesi tevcih edildi.

TBMM Başkanı YIıldırım'a  MAKÜ’den Fahri doktra payesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, T.C.’nin son Başbakanı, T.C.’nin ilk Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi senatosunca fahri doktora payesi tevcih edildi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım 2018- 2019 Akademik Yılı Açılış Programı, Fahri Doktora Payesi Tevcihi ve Diş Hekimliği Fakültesi Temel Atma Töreni için Burdur’u ziyaret etti. Başkan Yıldırım’a Burdur ziyaretinde Burdur Valisi Hasan Şıldak, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları, akademisyenler ve üniversiteliler eşlik etti.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım uzun süreli bir ders verdi. Akademik yılı açılış töreninde fahri doktora payesi alan Başkan Yıldırım, tarihten örnekler verip, bilginin, teknolojinin, yerli ve milli savunma silahlarının, altyapı ve iletişimin, okumanın ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un felsefesinin önemlerini vurguladı.

TBMM Başkanı Yıldırım: “Türkiye genelinde üniversitelerde yaklaşık 7,5 milyon genç eğitim görüyor. İlk, orta ve liseyle nüfusun üçte biri öğrencidir, 25 milyona varan bir nüfus. Bu 25 milyon, 143 ülkenin nüfusundan daha fazla öğrenci var. Bizi dünyada iddialı hale getiren bu genç ve dinamik nüfusumuzdur. Gençlik gelecek, enerji, ümit demektir. MAKÜ’de bilim, kültür, sanat, edebiyata yaptığı katkılarla gençlerin en fazla tercih ettiği üniversiteler arasında yer almıştır. MAKÜ hayvancılık alanında pilot uygulamaların yapıldığı üniversitelerden biridir. Gençler çok çalışmalı ve öğrenim gördüğü alanda en iyisi olmalı. Akif onların öyle olmasını isterdi. Bu üniversitenin bu ismin altında ezilmemek için tarihe, kültüre, sanata, bilime yaptığı katkılarla büyüdüğünü görüyoruz.

“TARİHTE, HAKİKATTA ONLARIN DEDİĞİ GİBİ DEĞİL”

Dünyada ilk üniversitenin Tunus’ta kuruldu. Bologna’daki üniversite 1088 yılında kurulmuştur. Batılılar dünyada ilk üniversiteyi kendilerinin kurduğunu iddia ederler. Batı böyledir, kendilerine yegane olduğunu düşünürler, tarihi, sanatı hep kendileriyle başlatırlar. Bilimsel bütün teoriler onlara aittir. Tarihte, hakikatte onların dediği gibi değildir. Akıl ve bilimden uzaklaşan her devlet tarih kitaplarının konusu olmaktan kurtulamazlar. Bugün Osmanlı’nın yerinde yükselen 25 devletin topraklarına gidin Abdülhamit’in izlerini görürsünüz.

ECDADIMIZDAN BİZE GURURLA ANLATACAĞIMIZ BİR MEDENİYETE, TARİHE SAHİBİZ

Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Geçmiş dönüp yaşayacağımız dönem değildir. Geçmiş bir tecrübe kapısıdır. Osmanlı Devleti geçmişimiz, Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizdir. Utanılacak bir geçmişimiz tarihte yoktur. Ecdadımızdan bize gururla anlatacağımız bir medeniyete, tarihe sahibiz. Onları hayırla yad ederiz. Mehmet Akif’in bile unutturulmaya çalışıldığı hicranlı dönemden geçildi. Manevi değerlerimiz horlandı, hakir görüldü. Milletimiz, geçmişinden uzaklaştırılmak istendi. Kendi ülkesine, medeniyetine yabancı olan insanlar her dönem mutlaka olmuştur, mutlaka olacaktır. Vatanımızı bölmek, milleti parçalamak isteyenlere karşı daima uyanık olmak mecburiyetindeyiz.

TÜRKİYE’NİN BAŞI AĞRISA BALKANLAR, KAFKASLAR, ORTA DOĞU AĞIR HASTA OLUR

40 yılı bulan mücadelemiz, teröre karşı mücadelemizde ülkemizi, birliği, beraberliği, kardeşliği yok etmeye çalışan PKK terör örgütü ve onuna arka planında bulunan ağa babalarıdır. Yüksek öğretim gençliği olarak Türkiye’deki barış, huzur ve kardeşliği ortadan kaldırmak isteyenlere karşı çok ama çok dikkatli olun. Türkiye’nin başı ağrısa Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu ağır hasta olur. Ülkemize, bölgemizdeki ülkelere karşı ne yazık ki kötü düşünceleri olan, kötü emelleri olan bir takım emperyalist güçler vardır. Bunlara asla fırsat vermemeliyiz. Çünkü millet ve devlet olarak bizim önemli hedeflerimiz var. Adaletin hakim olduğu, sömürünün ortadan kalktığı bir dünya için gece gündüz çalışıyoruz. Açlığın, yoksulluğun kader olamadığını tüm insanlığa bunu anlatmaya çalışıyoruz. Ülkemizde milyonlarca göçmeni bu sebepten dolayı himaye ediyoruz.

ALT YAPI GELİŞMİŞLİĞİNDE 9. SIRADAYIZ

Cumhuriyet’in 100. yılına sadece beş yıl kaldı. Bu zaman içinde ve sonraki yıllarda sürekli gelişerek dünyanın en büyük ekonomisi olmayı arzu ediyoruz. Geçtiğimiz 16 yıla dönüp baktığımızda Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görmek çokta zor değil. 12 yılda görev yaptığım ulaşım ve haberleşme sektörüne göz atarsak ne demek istediğim kolay anlaşılacaktır. 2002 yılında Türkiye, ulaşım ve iletişim alt yapısı bakımından gelişmişlik sıralamasında dünyada 39. sıradaydı. Görevi bıraktığım 2016 yılı itibariyle Türkiye’nin alt yapı gelişmişlikte sırası 9 oldu. Dünyanın alt yapısı gelişmiş 9. ülkesiyiz, bunlar 12 yıl içinde oldu. Bunu anlamak için Türkiye’yi dolaşmaya gerek yok, Burdur’a baksanız bile göreceksiniz.

“SAVUNMADA YÜZDE 67 YERLİLİK ORANINA ULAŞTIK”

Kimsenin bizi tehdit edememesi için çok çalışmalıyız. Savunmamızı yerli ve milli silahlarla yapmalıyız. Yüzde 67 yerlilik oranına ulaştık. Hedef bu konuda kendi kendimize yeter hale gelmek. Günümüzde bilimde, teknolojide öncü isimler yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Güç tank top tüfek silahta değil, bugün güç bilgiye hakim olandadır. Bilgiye hakim olan bir adım önde gidiyor. Gelecek bilgiyle kurgulanıyor. Sadece devletin değil şahısların da hedefi olması gerekir.

Yeni bilinmezlere karşı hazırlıklı olmak demektir. Okumakla, daha çok şey öğrenmekle mümkün olur. Mutlaka okuyun. Okumanın yaşı yoktur, daha çok okumak daha insanı olgunlaştıracağı gibi kavgacı bir toplumdan da bizi uzaklaştırır. Bardağın her zaman dolu tarafına bakın, karamsar olmayın” dedi.

MAKÜ’NÜN 12 YILLIK GELİŞİMİ

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise, MAKÜ’nün 12 yıllık genç bir üniversite olduğunu söyledi. 33 bin öğrencisi bulunan üniversitenin bin akademisyen ve bin idari personelle bölgesine hizmet verdiğini dile getiren Prof. Dr. Korkmaz, “Bilgiye sahip olan güce, ekonomiye, bir otoriteye ve yetkiye sahip oluyor. Üniversiteler bilginin üretildiği, dönüştürüldüğü, öğretildiği yerdir. En önemli misyon ise o bilginin toplumun hizmetine sunulmasıdır. Üniversitenin toplumla, sektörle işbirliği yapması gerekir. Bu noktada fazla ortaklarımız yok. Yerele odaklanıp, kendimizi uluslararası vizyondan da mahrum bırakmamalıyız. Bilime, teknolojiye önem verenler bir adım öne geçiyor. Teknolojiyi sadece alıp kullanmak yetmez, üretmenin yanında onun sahibi de olmamız gerekir. Tüketici olursak, kalırsak başkalarının tasarladığı hayatı yaşarız. Yazılım, donanım, üretim gibi her aşamada mührümüzü vurmamız gerekir. Bilgi ve teknolojiyi kendimiz üretmeli ve sahibi biz olmalıyız. Kendimizi sürekli yenilmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından fahri doktora payesi tevcihi gerçekleştirilerek, Diş Hekimliği Fakültesinin temeli atıldı. Temel atma töreninin ardından  Anasınıfı inşaatının incelendi ve Vali Şıldak’a  ziyarette bulunuldu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun
Bölgesel

Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM grup toplantısında terörist başının tecridi kaldırılırsa TBMM’de konuşması gerektiğini söyledi. Sağlık skandallarından Lübnan’daki Türkmenlere, Türkiye’nin iç ve dış tehditlerine kadar pek çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

İzzet Akbulut’tan TBMM’de sert eleştiri! 'Bunlar vatandaşı zor duruma sokuyor'
Bölgesel

İzzet Akbulut’tan TBMM’de sert eleştiri! 'Bunlar vatandaşı zor duruma sokuyor'

Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye’nin bütçe açığını ve vatandaşları zorlayan trafik cezalarını ele alarak, hükümetin ekonomi yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

TBMM 3. yasama yılı başlıyor! Mustafa Oğuz'dan ilk mesaj
Bölgesel

TBMM 3. yasama yılı başlıyor! Mustafa Oğuz'dan ilk mesaj

TBMM, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'na bugün başlıyor. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, "İlk Günkü Aşkla" ifadeleriyle yeni dönemin heyecanını paylaştı.

Yüzbaşı Agah Efendi mezarı başında anıldı
Etkinlik

Yüzbaşı Agah Efendi mezarı başında anıldı

Milli Mücadele'nin unutulmaz kahramanlarından Yüzbaşı Agah Efendi, Afyonkarahisar'daki mezarı başında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törenle anıldı. Detaylar haberimizde..

“Şehirleri ve medeniyetleri insanların göğsündeki iman kurar”
Etkinlik

“Şehirleri ve medeniyetleri insanların göğsündeki iman kurar”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Ağustos ayının milletin kahramanlık ayı olduğunu hatırlatarak “Selçuklu da bizimdir, Osmanlı da bizimdir, Cumhuriyet de bizimdir. Sultan Alparslan da bizimdir, Sultan Fatih de bizimdir, Kanuni Sultan Süleyman da bizimdir, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları da bizimdir. Detaylar haberimizde..

TBMM'de konuşan Mahmud Abbas, İsrail'e meydan okudu: Dik durmaya devam edeceğiz
Dünya

TBMM'de konuşan Mahmud Abbas, İsrail'e meydan okudu: Dik durmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Filistin lideri Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.