TCDD 36 yaşından küçük en az ön lisans mezunu personel alımı yapacak!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan duyuruya göre 36 yaşından küçük en az ön lisans mezunu personel alımı yapacak. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi.

TCDD 36 yaşından küçük en az ön lisans mezunu personel alımı yapacak!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan duyuruya göre 36 yaşından küçük en az ön lisans mezunu personel alımı yapacak. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi.

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü işyerlerine belirsiz süreli işçi olarak 8 tren teşkil işçisi alınacaktır. İşgücü taleplerimiz İŞKUR’da 22.11.2022-28.11.2022 tarihleri arasında yayınlanacaktır.

Başvuru yapacak adayların bilmesi gereken hususlar, istenilen belgeler, sağlık şartları ve okul bölümleri aşağıda belirtilmiştir.

TCDD en az ön lisans mezunu 36 yaşından küçük personel alımı yapacak! Başvurular İŞKUR'dan yapılacak

BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1- İşgücü talebi ile ilgili tüm duyurular (aranan şartlar, evrak teslim tarihi/yeri, sözlü sınav tarihi/yeri, sözlü sınav sonucu) TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde yayımlanacaktır.

2- İlan tarihi itibariyle adayların 36 yaşından gün almamış olması şarttır.

3- İŞKUR’da yayımlanacak işgücü taleplerimize başvuru yapacak adayların ön lisans düzeyinde ilan edilen programdan mezun olması gerekmektedir.

4- Başvuru yapan adaylar aşağıdaki belirtilen evraklarını TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına TCDD web sitesinde yayınlanacak tarihler arasında şahsen veya postayla teslim etmesi gerekmektedir. Eksik evrakla başvuran veya ilanda belirtilen şartları taşımayan adaylar hakkında tutanak düzenlenerek, başvurusunun kabul edilmediği İŞKUR’a bildirilecektir.

5- Adaylardan evrak teslimi yapanların sözlü sınavı yapılacaktır. Sözlü sınavı, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Hacı Bayram Mahallesi Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde TCDD web sitesinde yayınlanacak tarihler arasında yapılacaktır.

6- Sınav Kurulu üyelerince adayların sözlü sınavında; özgüvenleri 10 puan, yazılı iletişimleri 10 puan, sözlü iletişimleri 10 puan ve gözlem-stres-problem çözme konularındaki yetenekleri 20 puan olmak üzere beceri alanında 50 puan üzerinden, Mezun oldukları program dalından her soru 10 puan üzerinden değerlendirme yapılarak mesleki terim 1 soru, mesleki yapı malzemesi 2 soru ve mesleki teknik konulardan 2 soru sorularak mesleki alanda 50 puan, toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puan ortalamasının %50'si, KPSS puanının %50'si alınarak başarı puanı ve sıralaması belirlenecektir. Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

7- Adayların, başvuru yapmadan önce çalışacağı işyerini görmesi kendi açısından faydalı olacaktır.

8- Adaylar, ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir.

9- TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünün işyerleri tehlikeli ve çok tehlikeli işyeri kapsamında olması ve işin niteliği gereği ilan edilen işgücü talebine sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

10- İşe başlatılacak Tren Teşkil İşçileri 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

11- İşe başlayan Tren Teşkil İşçilerinin deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi fesh edilecektir.

12- İşe başlayan Tren Teşkil İşçileri en az 5 yıl çalışacak, bu süre içerisinde nakil isteyemeyecektir. 5 yılını dolduranlar tren teşkil işçiliği kadrosu bulunan işyerlerine nakil talebinde bulunabilecektir.


13- İşe başlayan Tren Teşkil İşçileri vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

14- Tren Teşkil İşçisi olarak işe başlayıp, 7 yıl içerisinde iş sözleşmesi 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre feshedilenler ile istifa suretiyle ayrılanlardan; görmüş oldukları eğitim, kurs, staj vb. eğitim programları süresince aldıkları ücret ile eğitim programına ait maliyetin güncel olarak hesap edilerek tutarının ½ si tazminat olarak geri alınacaktır.

İSTENİLEN BELGELER
1- Nüfus cüzdanı aslı evrak tesliminde gösterilecektir,

2- TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı belgesi (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden) alınacaktır. Adli sicil kaydı bulunanlar, adli sicil kaydında geçen kararlarla ilgili mahkeme kararlarını getirecektir.

3- Öğrenim belgesi fotokopisi (Öğrenim belgesinde alanı/dalı belirtilmiş olacaktır.) veya E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınan barkotlu Mezun Belgesi

4- Askerlik durum belgesi (Getirecekleri belgede terhis, tecil, bedelli veya muaf olduğunu belirtilecektir.), (Askerlikten muaf olan adaylar, muaf olma belgesini ibraz edecektir.)

5- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınan Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi

6- KPSS Sonuç Belgesi (03.11.2022 açıklama tarihli),

7- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınan Kare kodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü,

8- TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan İş Talep Bilgi Formu mavi tükenmez kalemle doldurulup imzalanmış olarak teslim edilecektir.

SAĞLIK ŞARTLARI
1- Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuvardan/hastaneden alınacak Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Testi Raporu istenecektir

2- Demiryolu Emniyet Kritik Görevler Yönetmeliği A Grubu Sağlık Şartlarına Göre; Demiryolu Emniyet Kritik Görevler Personeline Sağlık Kurul Raporu Düzenlemeye Yetkili TCDD web sitesinde (http://www.tcdd.gov.tr) yayımlanan hastanelerin herhangi birinden 8 hekim imzasının (8 branş; göz, kulak burun boğaz, dahiliye, nöroloji, genel cerrahi, psikiyatri, kardiyoloji, ortopedi ve travmatoloji) bulunduğu Sağlık Kurulu Raporu istenecektir. Sağlık Kurulu Raporunda Bulunması Gereken Hususlar; Göz Görme Kuvvetleri sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş, Renk Muayenesi (İshihara) testi yapılmış, İşitme muayenesi yapılmış (Odyometrik incelemede 500, 1000, 2000 frekanslarının saf ses ortalaması 0-35 dB olmalıdır.) ve odyometri grafiğinde belirtilmiş olmalıdır.

3- Adayların “A grubu emniyet kritik görevlerde çalışır” ibaresi bulunmayan sağlık kurulu raporu ile görme/işitme muayeneleri hakkında değerlendirme sonuçları bulunmayan sağlık kurulu raporlarının değerlendirmesi yapılmayacaktır

4- TCDD Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi gereğince; grup tespiti yapılacak adayların almış oldukları sağlık kurulu raporu grup belirleyicileri tarafından değerlendirilecektir.

5- Grubu uygun olan adaylar, psikoteknik değerlendirmesine gönderilecektir. Grubu uygun olmayan adayların işe başlama işlemleri sonlandırılarak, varsa yedek aday çağrılacaktır. Psikoteknik değerlendirme sonucunda yeterli görülen adayın ataması yapılacaktır. Yetersiz görülen aday en az 30 gün sonra ikinci kez psikoteknik değerlendirmeye gönderilecektir. İkinci kez yetersiz görülen adayın işe başlama işlemleri sonlandırılarak, varsa yedek aday çağrılacaktır.

TCDD PERSONEL ALIMI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

kamugundemi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bu fırsat kaçmaz! 17 farklı ilde TCDD'de alım yapacak Kadrolar ve şartları görmek için tıkla
Eleman İlanı

Bu fırsat kaçmaz! 17 farklı ilde TCDD'de alım yapacak Kadrolar ve şartları görmek için tıkla

Bu fırsat kaçmaz! 17 farklı ilde TCDD'de alım yapacak Kadrolar ve şartları görmek için tıkla... Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), İŞKUR aracılığıyla 199 makinist işçisi alımı gerçekleştirecek.

TCDD işçi alımı! TCDD 24 işçi alımı için başvurular başladı!
Yaşam

TCDD işçi alımı! TCDD 24 işçi alımı için başvurular başladı!

TCDD, farklı il ve ilçelerde 24 işçi alımı yapacak. Başvurular 23-27 Ekim tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak.

GİBTÜ’de "İş Kulübü Eğitimi”
Bölgesel

GİBTÜ’de "İş Kulübü Eğitimi”

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi. İlk eğitim Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verildi

Hastanelere temizlik görevlisi alımı başladı! İŞKUR'dan yeni umut ışığı
Eleman İlanı

Hastanelere temizlik görevlisi alımı başladı! İŞKUR'dan yeni umut ışığı

İŞKUR, hastanelerde temizlik görevlisi pozisyonları için personel alımı yapıyor. Başvurular online olarak yapılıyor. İlan detayları ve başvuru şartları haberimizde.

Burdur İŞKUR öğrencilere yol gösteriyor!
Bölgesel

Burdur İŞKUR öğrencilere yol gösteriyor!

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine iş gücü piyasasına giriş, iş arama, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve staj imkanları gibi konularda eğitim verdi.

Muğla İŞKUR’ İnsan Kaynakları platformu toplantısı gerçekleştirdi
Bölgesel

Muğla İŞKUR’ İnsan Kaynakları platformu toplantısı gerçekleştirdi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.