İzmir

Tefecilerin mağdurları ağlarına düşürdükleri anlar güvenlik kamerasında

İzmir'de maddi zorluk yaşayan vatandaşlara yüksek faizle para veren ve icra yolu ile borçlandırıp mağdur eden, bu sayede 12 milyon TL haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli tutuklandı.

Tefecilerin mağdurları ağlarına düşürdükleri anlar güvenlik kamerasında

 İzmir'de maddi zorluk yaşayan vatandaşlara yüksek faizle para veren ve icra yolu ile borçlandırıp mağdur eden, bu sayede 12 milyon TL haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli tutuklandı. Kan emeci tefecilerin vatandaşları ağlarına düşürdükleri anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, tefecilere yönelik geçtiğimiz salı günü dron destekli dev bir operasyon düzenlemişti. Maddi zorluk yaşayan vatandaşlara yüksek faizle para veren ve icra yolu ile borçlandırıp mağdur eden toplam 89 kişi tespit edildi. Bu şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Operasyonda 40 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 3 adet tüfek, 2 adet tabanca, mağdurlara ait çok sayıda senet ve evrak ile dijital materyaller ele geçirildi.

Kan emicilerin vatandaşları ağlarına düşürdükleri anlar güvenlik kamerasında
Şüphelilerin, maddi olarak zor durumda olan vatandaşlara yüksek faiz oranlarıyla para vererek icra yolu ile kendilerine borçlandırdıkları ve bu şekilde (8) aylık soruşturma sürecinde tespit edilen toplam (158) farklı olayda (97) kişiyi mağdur ettikleri ve yaklaşık 12 Milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilirken, kan emici tefecilerin vatandaşları ağlarına düşürdükleri anlar icra müdürlüğü içerisindeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin vatandaşlarla buluştuğu ve onları yönlendirdiği, birlikte hareket ettikleri yer alıyor.

19 şüpheli tutuklandı
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 40 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 11 kişi serbest kalırken, 10 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Şüphelilerden 19’u da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Eskişehir'de tefecilere operasyon
3. Sayfa

Eskişehir'de tefecilere operasyon

600 milyon TL değerinde mağduriyet oluşturan tefecilere jandarma operasyonu

Kayseri’de tefecilere ‘polis balyozu’: 5 gözaltı
Yaşam

Kayseri’de tefecilere ‘polis balyozu’: 5 gözaltı

Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, tefecilik yaptığı belirlenen 5 kişi yakalandı. Devamı haberimizde....

Samsun'da silah operasyonunda 2 gözaltı
3. Sayfa

Samsun'da silah operasyonunda 2 gözaltı

Samsun'da düzenlenen operasyonda 6 tabanca, tüfek ve mermilerle yakalanan 2 kişi gözaltına alındı. Detaylar haberimizde..

 Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
3. Sayfa

Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Şanlıurfa'da Roma ve Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 7 süs eşyası ile 30 sikke eser ele geçirildi, 2 şahıs gözaltına alındı. Detaylar haberimizde..

Gaziantep'te kaçak kazı yapan 4 şahıs suçüstü yakalandı
3. Sayfa

Gaziantep'te kaçak kazı yapan 4 şahıs suçüstü yakalandı

Gaziantep'te define bulmak için kaçak kazı yapan 4 şahıs jandarma ekiplerince yakalandı.

 Teröre Pençe-Kilit darbesi: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
3. Sayfa

Teröre Pençe-Kilit darbesi: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı. Detaylar haberimizde..