Burdur / Tefenni

Tefenni'den Kırkpınar Kaynağı Uyarısı 'Kırmızı Çizgimizdir!'

MHP Tefenni İlçe Başkanı Ramazan Dağdeviren ve beraberindeki heyet, Kırkpınar kaynağının Burdur'a içme suyu olarak götürülmesine karşı çıktı. "4 köyümüz için hayati öneme sahip Kırkpınar kaynağımızın Burdur'a götürülmesi idam kararı demektir."

Tefenni'den Kırkpınar Kaynağı Uyarısı 'Kırmızı Çizgimizdir!'

Tefenni'den Kırkpınar Kaynağı Uyarısı: "Kırmızı Çizgimizdir!"

MHP Tefenni İlçe Başkanı Ramazan Dağdeviren,  Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, MHP Tefenni İl Genel Meclis Üyesi ve 1.Sıra Adayı Levent Tokmaker ve MHP Tefenni İl Genel Meclis Üyesi 2.Sıra Adayı Serkan Gökdoğan ortak bir açıklamayla Burdur'un içme suyu sorununun çözümü için Kırkpınar kaynağının kullanılmasına karşı çıktı.

yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Kıymetli Hemşerilerimiz , Değerli Burdur Kamuoyu,

Bilindiği üzere 20 Mart 2024 Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi İlimizi ziyaret etmiş ve Burdur Cumhuriyet meydanında Burdur halkına seslenmiştir. Sayın Cumhur Başkanımız konuşmalarında Burdur Merkezin içme suyu problemini çözmek adına bir projeden bahsetmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Burdur içme suyu problemini çözmek adına yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamalarında Tefenni Karamusa köyü Kırkpınar kaynağının Burdur’a götürüleceğinden bahsetmiştir.

Karamusa, Yuva, Başpınar ve Beyköy köylerimiz için hayati öneme sahip Kırkpınar kaynağımızın Burdur'a içme suyu olarak götürülmesi 4 köyümüzün idam kararı demek olduğunun bilinmesini istiyoruz.

Ayrıca söz konusu kaynağın belirtilen 4 köyümüzün ihtiyaçlarının karşılanmasına müteakip halen Sondaj suyuna ihtiyaç duyan Tefenni merkez içme suyu dururken Burdur'a götürülmek istenmesi takdire şayan bir proje hatası olduğunu düşünmekteyiz.

Tefenni sınırları içerisinden çıkan bir kaynağın Tefenni’deki Köylerimizin ve Tefenni Merkezin tüm ihtiyaçların karşılanmasından sonra Burdur’a ulaştırılması gerektiğini düşünmekteyiz.

Tabi ki bu arada Burdur'un daha yakın çevresindeki su kaynakları dururken niye Kırkpınar kaynağı düşünülmektedir bunu da kamuoyunun taktirine sunuyoruz.

2 yıl önce DSİ bu projeyi gündeme getirdiğinde ki tepkimiz o gün ne idiyse bugün de odur.

Söz konusu projenin TEFENNİ ilçemiz ve bahsi geçen köylerimiz için bir hata olduğunun teknik raporunun ve Karamusa Kırkpınar kaynağı için daha önce hazırladığımız alternatif projemizin

Sayın Cumhurbaşkanımıza mutlaka ulaştırılmasını sağlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle

KIRKPINAR KAYNAĞININ bizim kırmızı çizgimiz olduğunun tüm Burdur kamuoyu tarafından bilinmesini ister Saygılarımızı sunarız."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bursa Emniyeti araç alıp satacakları uyardı
3. Sayfa

Bursa Emniyeti araç alıp satacakları uyardı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, araç alıp satacak vatandaşlar uyarılarak, "Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin" denildi.

Çok kuvvetli geliyor! Burdur ve çevreleri bu saatlere dikkat!
Bölgesel

Çok kuvvetli geliyor! Burdur ve çevreleri bu saatlere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Burdur ve çevrelerinde 25 Nisan Perşembe günü kuvvetli fırtına yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Burdur'da bugün Tozlu Geçecek! Bu saatlere dikkat
Bölgesel

Burdur'da bugün Tozlu Geçecek! Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da toz taşınımı bekleniyor. Toz fırtınası nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

Duyduk duymadık demeyin! Bu saatler için uyarı geldi
Bölgesel

Duyduk duymadık demeyin! Bu saatler için uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Burdur ve çevrelerinde 24 Nisan Çarşamba günü rüzgar ve fırtına yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Sıcaklıklar daha da artıyor! Ortalık cayır cayır yanacak
Bölgesel

Sıcaklıklar daha da artıyor! Ortalık cayır cayır yanacak

Meteoroloji tarafından Burdur, Antalya, Isparta ve Muğla için normalin üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da artacağı uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden Güney Ege'ye uyarı
Bölgesel

Meteorolojiden Güney Ege'ye uyarı

Güney Ege’de rüzgarın yarın sabah erken saatlerden itibaren fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.