Burdur Tefenni’de 5 yıl önce faaliyete geçen Tefenni Villas Eko Turizm işletmesinde ‘’Tefenni Kent Belleği, Tarım ve Antika Müzesi’’ açıldı.
Müze içerisinde Tefenni’ye ait tarım aletleri, yöresel kıyafetler ve geçmişte kullanılan eşyalar yer alıyor. 500 adet Tefenni nostalji resimleri de müze duvarlarında sergilenmeye başladı. Mini kütüphane kurularak, tarihte Tefenni’ye ait kitap, mecmua, bilgi ve belgeler saklanıyor. 1950 model antika traktörler Müze bahçesinde sergileniyor.
İşletme sahibi Engin Erkan müze ve işletme hakkında şunları söyledi”İlçemizde 5 yıl önce faaliyete geçirdiğimiz Tefenni Villas turizm işletmemizde müze kurarak Tefenni’nin bir eksikliğini tamamladık. 155 yıllık İlçe geçmişi olan Tefenni zengin kültür ve folklöre sahip. Bu zengin ve kültürün gün yüzüne çıkarılması gerekiyordu. İşletme içerisine 120 mt2 lik alana kurduğumuz müzemizde Tefenni’de kullanılan tarım aletlerini, yöresel kıyafetler, kullanılan eşyaları, 3000 nostalji resim içerisinden titizlikle seçilen 500 Tefenni’yi anlatan resimleri yer verdik. Müzeyi zenginleştirme çabalarımız hala devam ediyor. Tefenni türkülerinin yer aldığı türkü notalarını bir albümde toplayacağız. Devlet arşivlerinde kayıtlı bilgi, belge, doküman gibi yazılı eserleri kütüphanemizde muhafaza edeceğiz. İşletmemizde konaklayan misafirlerimiz tarafından beğenilen müzemiz her gün açık olup 10:00 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.”
İşletme sahibi Engin Erkan son olarak, Müzeye bağışlanan eserlerler tititzlikle muhafaza edilecek ve kayıt altına alınacaktır dedi.
Burdur’un Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi. DKMP yetkilileri, adaptasyon sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.
Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosikletli trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. İşte kaza detayları...
Bucak Belediyesi, Onaç Mahallesi İncirhan Mevkii’nde su ve sel taşkınlarına karşı menfez çalışmaları yürütüyor. Altyapı güçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Burdur Şehit Akif Altay Ortaokulu'nda 6. sınıfta okuyan dört öğrenci, marketten aldıkları yiyecek nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.
Bucak’ın ünlü lezzet durağı Ortaklar Kuzu Kokoreç, Ramazan’a özel iftar menüsüyle sofralarınıza lezzet katıyor! Detaylar ve rezervasyon için hemen tıklayın!
Akbank Bucak Şube Müdürü Mustafa Özdemir ve Serkan Aykan, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’nu ziyaret etti.
Yorumlar (0)