Afyonkarahisar

Termal suları kentimizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor

Okulların ara tatile girmesiyle iş yoğunluğu artan Afyonkarahisar’daki termal oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

Termal suları  kentimizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor

Okulların ara tatile girmesiyle iş yoğunluğu artan Afyonkarahisar’daki termal oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Afbel Thermal ve Spa Hotel Müdürü Ebubekir Önder, “Afyonkarahisar olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen konukları ağırlıyoruz” dedi.
Türkiye’nin önemli jeotermal kaynaklara sahip kentlerinden biri olan Afyonkarahisar’da, termal otellere rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor. Önder, ara tatilin başlamasıyla yoğun bir dönem geçirdiklerini dile getirdi. Bölgedeki otellerin yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermeyi sürdürdüğünü belirten Önder, “Şu anda hotelimiz dolu durumda. Ciddi anlamda misafir ağırlamaktayız. Misafirlerimiz termal turizmin yanında, Afyonkarahisar’ın tarihi güzelliklerini de görme imkânı buluyor. Aynı zamanda misafirlerimiz; Tarihi Uzunçarşı, Bedesten Çarşısı, UNESCO Tescilli Ulu Camii, Mevlevihane, Frigya gibi yerleri de gezebiliyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in projesi olan Saraydüzü Kamp Merkezide Afyonkarahisar’da Sağlık Turizmi ve Spor Turizmini öncelik olarak belirlenmesi, 2023 yılı yaz kampında Afyonkarahisar spor merkezi olarak 80’nin üzerinde takımın kamp yapması son derece önemli gelişmelerdir” dedi.

“Bu durum kentimizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor”

Önder, yaklaşık 30 bin yatak kapasitesi bulunan kentte, aralarında 5 yıldızlı otellerin de olduğu birçok tesisi tercih edecek olanların, hem tatil yapacaklarını hem de şifalı suların keyfini çıkaracaklarını dile getirerek şunları söyledi:
“Afyonkarahisar olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen konukları ağırlıyoruz. Bu durum tabi ki kentimizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Ara tatilde termal turizm hareketliliği iç turizm ve ekonomik bakımından önemli bir gelişme. Bu, sadece otellerin değil, kent ekonomisine de çok ciddi katkı sağlıyor. İnsanlar burada hem dinleniyor, hem gastronomi lezzetlerini tadıyor.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Müstakil evler daha güvenli, şehir merkezinden uzaklaşmak istiyenler müstakil evler istiyor
İş Dünyası

Müstakil evler daha güvenli, şehir merkezinden uzaklaşmak istiyenler müstakil evler istiyor

Artan emlak fiyatları, emlak satışlarını düşürdüğü için vatandaşlar kadar müteahhitleri de endişelendiriyor.

"Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız"
İş Dünyası

"Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız"

Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Hakan Birkan, Türkiye’nin bir süredir yüksek enflasyon, yüksek faiz ve döviz fiyatlarındaki uyumsuzlukla mücadele ettiğini, bu yüzden tüm kesimlerden siyasi çekişmeleri geride bırakarak sadece ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi.

“Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye’ye bakış açısına büyük katkı verecek”
İş Dünyası

“Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye’ye bakış açısına büyük katkı verecek”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, S&P’nin Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye’ye bakış açısına büyük katkı verecek. Not artışlarında ihtiyacımız olan yeni mesafeleri almak için uyguladığımız ekonomi programını istikrarla sürdürmemiz çok önemli” dedi.

TOBB'da Ekonomik Kalkınma Konuşuldu! Burdur HEYETİ Katıldı
Bölgesel

TOBB'da Ekonomik Kalkınma Konuşuldu! Burdur HEYETİ Katıldı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Ankara'da düzenlenen "TOBB Oda-Borsa Meclis Üyelerini Bilgilendirme Seminerine" katıldı.

Samsun’dan  büyük ticaret
Bölgesel

Samsun’dan büyük ticaret

Samsun’dan yapılan hayvansal ürün ihracatından 62 milyon dolar, 18 milyon euro ve 53 bin sterlinlik döviz, Türkiye ekonomisine kazandırıldı.

İran-İsrail Gerilimi Altın ve Petrol Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?
İş Dünyası

İran-İsrail Gerilimi Altın ve Petrol Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

İran’ın İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anlamda belirsizliklerin artmasına neden olurken piyasaların nasıl bir fiyatlama içerisine gireceği merak konusu haline geldi. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, altında yeni zirvelerin oluşabileceğini belirtti.