Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Batı Şeria’ya yerleşen yaklaşık 6 bin Gazzeli işçiye şilte, battaniye, yastık, havlu ve giysilerden oluşan malzeme seti desteğinde bulundu.
İsrail’de çalışan yaklaşık 18 bin Gazzeli işçinin çalışma izinleri iptal edildi. Bu işçilerin bir kısmı İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklanırken, yaklaşık 6 bin işçi ise kendi imkanlarıyla Batı Şeria’ya ulaştı. Batı Şeria’ya gelen işçiler de Ramallah, Eriha, Kalkilya, Tulkarem, Cenin, Nablus, El Halil, Kudüs, Selfit, Beytüllahim ve Tubas şehirlerindeki barınma merkezlerine yerleşti. TİKA, Filistin Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı iş birliğinde bu işçilere şilte, battaniye, yastık, havlu ve giysilerden oluşan bin adet malzeme seti desteğinde bulundu. TİKA tarafından hazırlanan malzemeler, işçilere dağıtılmak üzere Filistin Çalışma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. İHA
Burdur'da düzenlenen "Gazze Ölüyor Ayağa Kalk" temalı yürüyüş ve basın açıklamasıyla İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılar protesto edildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi’ndeki esirler konusunda İsrail ve Hamas ile görüştüklerini belirterek, "Onları geri getirmeye yakınız" dedi.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarında en az 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'ya insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırıda 3'ü gazeteci olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, "İslam dünyası Gazze’nin yanında olmalıdır. Bu sebeple, Gazze'yi İslam dünyası imar etmelidir. Gazze’nin güvenliğini sağlamak için derhal İslam ülkelerinin de içinde bulunduğu ‘Gazze Barış Gücü’ adıyla bir askeri güç kurulmalıdır" dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile gerçekleştirdiği görüşmede, Filistinlilerin topraklarından çıkarılmasına yönelik planı reddettiklerini belirtti.
Yorumlar (0)