Ankara

Turizm bölgesindeki konutların kiralanmasında yeni dönem başlıyor

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, turizm amaçlı kiralanacak konutların artık yönetim şirketleri tarafından kiraya verileceğini ifade ederek, “Resmi gazetede yayınlanan karara göre, mülk sahipleri kendileri tatil bölgelerinde ki evlerini artık kiraya veremeyecek” dedi. Detaylar haberimizde...

Turizm bölgesindeki konutların kiralanmasında yeni dönem başlıyor

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, turizm amaçlı kiralanacak konutların artık yönetim şirketleri tarafından kiraya verileceğini ifade ederek, “Resmi gazetede yayınlanan karara göre, mülk sahipleri kendileri tatil bölgelerinde ki evlerini artık kiraya veremeyecek” dedi.
Turizmin yoğun olarak yaşandığı özellikle tatil yörelerinde ki konutlar, sahiplerine yaz aylarında önemli getiri sağlıyordu. Bir çok konut sahibi kendi imkanları ile yada gayrimenkul danışmanları aracılığıyla kiralama işini gerçekleştiriyordu. Ancak resmi gazete yayınlanan karara göre artık bu mümkün değil. Kiralama işi yönetim şirketleri tarafından yapılacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, Resmi Gazetede yayınlanan kararla konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlenmesine ilişkin değişiklik yapıldığına dikkat çekti.
“Kısa kiralamalar için izin belgesi olmayan yönetim şirketlerine noterden onay verecek”
Turizm amaçlı konutların kiralanması için 1 Ocak 2024 tarihinde çıkarılan yönetmelikle izin belgesi şartının getirildiğini hatırlatan Duman, “Kısa süreli kiralamalar için biz izin belgesi gerekiyordu. Konut sahiplerinin kayıt dışı kiralamasının önün geçilmesi için Resmi Gazete yayınlanan karara göre bu tür kiralama işleri artık yönetim şirketleri tarafından yapılacak. Konut veya devre mülk sahipleri kendilerine temsilci seçecek. Seçtikleri bu temsilcilere ise kiralama yapabilmeleri için noterden onay verecek. Bu onay sonrasında yönetim şirketleri tarafından kiralama işlemleri gerçekleştirilecek” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da polis memuru trafik kazası geçirdi! Araç parçalandı, sürücü ağır yaralandı
3. Sayfa

Antalya'da polis memuru trafik kazası geçirdi! Araç parçalandı, sürücü ağır yaralandı

Antalya'da polis memurunun kullandığı otomobil kaldırıma çarpıp bahçeye savruldu. Kazada aracın parçaları etrafa saçılırken, sürücü ağır yaralandı. Detaylar burada!

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular
3. Sayfa

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular

Isparta’da 3 kişi, bir inşaattan 25 iskele demiri çalarken bekçiler tarafından suçüstü yakalandı. Olay yerinde uyuşturucu da ele geçirilirken, zanlılar tutuklandı. Detaylar için tıklayın!

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosikletli trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. İşte kaza detayları...

Antalya’da şiddetli dolu yağışı! Balkonları ve bahçeleri su bastı
Bölgesel

Antalya’da şiddetli dolu yağışı! Balkonları ve bahçeleri su bastı

Antalya'nın Dokuma bölgesinde etkili olan kuvvetli dolu yağışı, yüksek katlardaki balkonları bile suyla doldurdu. İşte detaylar!

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti
Bölgesel

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay vefat etti.

Depoyu ısıtmak isterken aracını yaktı
3. Sayfa

Depoyu ısıtmak isterken aracını yaktı

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde aşırı soğuklar nedeniyle otomobilinin donan yakıt deposunun ateşle ısıtmaya çalışan sürücü, aracın yanmasına neden oldu.