Akıllı ulaşım sistemleri alanında dünyaya kendi geliştirdiği teknolojiyi ihraç eden Türk firması Kentkart, "Küresel Ulaşım Biletleme" birincilik ödülünü kazandı.
Yerli ve milli marka Kentkart, teknoloji alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Londra’da düzenlenen, Global Transport Ticketing Awards yarışmasında dünya devlerini geride bırakarak birinci oldu. Yerli marka, ulaşım alanındaki teknoloji yarışmalarının olimpiyatı da sayılan yarışmada, Türkiye’de ve yurt dışında geliştirdiği 4 farklı projesiyle finale kalarak hem kendini dünyaya kanıtladı, hem de bu alandaki bir ilke de imza attı.
Katar 2022 FIFA Dünya Kupası için geliştirilen sistem birincilik getirdi
Milli marka Kentkart, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda stadyum girişlerinde kullanılan ve şehir içi ulaşım için özel olarak tasarlanmış projesi ile birinci oldu. Stadyum girişlerinde kullanılan Hayya Card ile entegre edilmiş bir toplu taşıma sistemini içeren bu proje sayesinde, 2022 yılındaki turnuva süresince 1 milyondan fazla yolculuk gerçekleşti. Bu başarı, sadece markanın değil, aynı zamanda Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon kapasitesinin uluslararası alanda tanınmasına da önemli katkıda bulundu.
Kentkart Pazarlama Müdürü Dr. Volkan Şen, yarışma öncesinde hedeflerinin toplu taşıma sektörüne öncülük etmek ve devrim yapmak olduğunu belirtti. Teknoloji odaklı yerli ve yabancı yatırımlarıyla, Türkiye’nin geleceğine de katkıda bulunarak, dünyanın lider markası olma yolunda kritik bir eşiği aştıklarını vurguladı. Dr. Volkan Şen, Kentkart olarak amaçlarının insanların gündelik hayatlarını kolaylaştırmak üzere yeni teknolojiler geliştirmek olduğunu belirtti.
Teknolojileri dünyanın her yerinde kullanılıyor
Katar’ın Başkenti Doha’daki dünya kupası öncesinde ulaşım stratejisini geliştiren Kentkart, birinci olan bu projelerinin yanında ayrıca, 2023 yılında Doha’da düzenlenen Formula-1 Yarışları ve Asya Kupası gibi önemli etkinliklerde de akıllı ulaşım sistemleri ile toplu taşımanın kilit bir parçası oldu.
1999 yılında toplu ulaşım sektörüne sunduğu akıllı kart teknolojisi ile faaliyetlerine başlayan Kentkart, kendi bünyesinde geliştirdiği yazılım ve donanım çözümleri ile hem yurt içinde hem yurt dışında büyümeye devam ediyor.
Türkiye’de 8’i büyükşehir olmak üzere 24 şehirde, dünya genelinde 17 ülke, 57 şehirde yerli ve milli teknolojiler geliştirerek faaliyetlerine devam eden Kentkart, Türkiye’de ilk defa toplu taşımada kredi kartı kullanımı, NFC ve mobil QR kod ile ödeme teknolojileri gibi yenilikleri getirmesiyle biliniyor.
Burdur, Antalya ve Isparta’dan yapılan yaş sebze ihracatında biber öne çıktı. İlk çeyrekte 81 milyon dolarlık biber ihracatı gerçekleşti.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; hakkında 'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç öğretim üyesi yakalandı.
Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışına çıkmak için bekleyen tır sürücülerine gelen yanlış SMS, yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın temel gıda ürünlerine makul fiyatlarda ulaşımına katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, sofralık yumurta ihracatına uygulanan fon kesintisi kilogramda 0,5 dolardan, 1,5 dolara yükseltildi" denildi
Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Şubat ayı ihracatı 79 milyon dolar oldu.
Denizli’den Şubat ayında gerçekleştirilen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 azalışla 340 milyon dolar oldu. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)