Antalya

Türkiye’deki en iyi ve en başarılı ilaçlama ekibine eğitim

Antalyalıların sineksiz günler geçirmesi için yıl boyunca sahada bulunan 1600 personele, daha bilinçli ve doğru şekilde görev yapabilmeleri için düzenli olarak eğitim veriliyor.

Türkiye’deki en iyi ve en başarılı  ilaçlama ekibine  eğitim

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLAÇLAMA PERSONELİNE EĞİTİM
Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörlerle mücadele kapsamında, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü personeline eğitim verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadeleye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Antalyalıların sineksiz günler geçirmesi için yıl boyunca sahada bulunan 1600 personele, daha bilinçli ve doğru şekilde görev yapabilmeleri için düzenli olarak eğitim veriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çevre ilaçlaması konusunda danışmanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Çetin Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ilaçlama personeline 3 güne yayılan eğitim verildi.
TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ
Prof. Dr. Hüseyin Çetin, verdiği “Vektörlerle Mücadele” eğitiminde, haşereler hakkında bilgilendirme, haşerelerle mücadelede nelere dikkat edilmesi gerektiği, ilaçlar hakkında bilgilendirme, ilaçların nasıl kullanılması gerektiği, nerelere uygulama yapılması gerektiği, personelin çalışırken nasıl korunması gerektiği gibi konulara değinirken, kullanılan iş makinesi ve aletlerinin nasıl kullanılması gerektiğini de anlattı. Çetin, konuşmasında, Antalya Büyükşehir Belediyesi ilaçlama personelinin, Türkiye’deki en iyi ve en başarılı ekip olduğunu söyledi.
EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “Ülkemizde iklim değişikliği konusunda artış oldu. Bu sebeple de böceklerin üreme hızı arttı. Sivrisinekten başka fare, pire, karasinek, hamam böceği, kene gibi 20 farklı haşere türüyle de mücadele ediyoruz. Personele bu haşerelerle mücadele ederken nasıl daha başarılı olabileceklerini anlatıyoruz. Hem sahada hem de salonda eğitimlere devam edeceğiz.” dedi.
“KAPLARI TERS ÇEVİRİN”
Eğitimin sonunda, Prof. Dr. Hüseyin Çetin, personelin merak ettiği soruları cevapladı. Prof. Dr. Hüseyin Çetin, vatandaşlardan da ricada bulundu. Çetin, vatandaştan, sineklerin üremelerine neden olan durgun su birikebilecek kapları ters çevirmelerini istedi. Bundan sonraki süreçte de belirli aralıklarla eğitimler devam edecek. Ayrıca, sahada uygulamalı eğitimler de yapılacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    SEVDİM
  • 3
    BEĞENDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Plastik ile Mücadele Etkinliği Konyaaltı sahilinde
Yaşam

Plastik ile Mücadele Etkinliği Konyaaltı sahilinde

Projenin, ikinci ayağı Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı Varyant EKDAĞ Sosyal Tesisleri’nde deniz ve kıyı temizliğiyle başladı.

Antalya’yı 19 Mayıs’ı coşkusu saracak
Bölgesel

Antalya’yı 19 Mayıs’ı coşkusu saracak

Buray, Burak Yeter ve Yüzyüzeyken Konuşuruz konserleri bayram coşkusu Antalya’yı saracak

Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvay seferleri ücretsiz olacak.

Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı
Bölgesel

Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 12 milyar 449 milyon 604 bin lira olarak açıklanan projeye 5 firma teklif sundu.

Büyükşehir Belediyesi’nden silajlık mısır tohumu desteği
Bölgesel

Büyükşehir Belediyesi’nden silajlık mısır tohumu desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteğine başladı.

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı
Yaşam

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkanı sunmak için Güneş Enerjisi Okulu Projesi’ni gençlerle tanıştırdı.