Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) 15. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, “Suriye’ye sağladığımız enerjiyi arttırmayı planlıyoruz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarına devam ediyor. Bakan Bayraktar, başkent Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) 15. Genel Kurulu'na katıldı. “Gelişmekte Olan Ülkelerde Enerji Dönüşüm Yolları” başlıklı panelde konuşan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında artan enerji talebini karşılamak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve karbon nötr bir ekonomi olmak gibi üç temel meselesinin bulunduğunu belirterek, bu konularla alakalı uzun vadeli bir strateji geliştirdiklerini ifade etti. Bu stratejide yenilenebilir enerjinin önemli bir rol oynadığına işaret eden Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünü 32 gigavata çıkarttıklarını kaydederek, hanelerde kullanılan elektriğin tamamının güneş ve rüzgardan sağlandığını bildirdi.
Yenilenebilir enerjide kurulu gücü 120 gigavata yani 4 katına çıkarma hedeflerinin olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Bunu başarmak için yaklaşık 80 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyacımız var. Ayrıca daha dayanıklı ve güçlü bir enerji şebekesine de ihtiyacımız var. Buna ‘yeşil şebeke’ diyoruz ve iletim 2.0 tarzında bir sistem kuracağız. Şebeke tarafında önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 28 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyacımız olacak” dedi.
Bölgesel iş birliklerinin önemine değinen Bayraktar, “Komşularımızla olan enterkonneksiyonlarımızı artırmayı ve üç katına çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an Irak’a enerji sağlıyoruz. Yakın zamanda Suriye'ye sağladığımız enerjiyi de artırmayı planlıyoruz ve umarız bölgede istikrar sağlanır. Bu nedenle bölgesel bağlantılar ve iş birliği her zamankinden daha önemli” dedi.
CW Enerji, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren satış noktaları ile 15. CW Akademi MTS Çalıştayı 170. Eğitimi’nde buluştu.
Güneş enerjisinin Türkiye için önemi, ülkemizin coğrafi konumu, iklim özellikleri ve enerji ihtiyaçları göz önüne alındığında, stratejik bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. Türkiye'nin stratejik ve 4 mevsimlik bir konumunda yer alması, sanayi ve ticaretin yoğunlaştığı bir ülke olması ve nüfus yoğunluğu gibi faktörler nedeniyle yüksek bir enerji tüketimine sahiptir. Fosil yakıtlara bağımlılığın azaltılması, enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması gibi kritik hedefler, Türkiye için güneş enerjisini vazgeçilmez bir alternatif enerji kaynağı haline getirmektedir.
CW Enerji, Bilecik'te faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 1672,6 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumunu tamamlayarak sürdürülebilir bir dünya için bir adım daha atmış oldu.
Burdur’da Akpınar Yaylası’nda planlanan enerji santraline tepkiler büyüyor. CHP’li Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, halkın tepkisini dile getirerek, yanlarında olduklarını söyledi.
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, yurt içerisinde yerleşik bir müşterileri ile güneş enerjisi paneli satışı konusunda 7 milyon 565 bin 346 dolar tutarında bir sözleşme imzaladıklarını belirterek, ürün teslimatının 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.
CW Enerji Ankara’da faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 1173,93 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumunu tamamladı.
Yorumlar (0)