Isparta / Uluborlu

Uluborlu 'da Kiraz üretici Satışı Durdu iste nedeni

Kiraz ihracatında lider olan Isparta Uluborlu ilçesinde Tüccar kurnazlığına Başkan Aziz Tuna ,Kaymakam ve üreticilerden ortak tepki .

Uluborlu 'da  Kiraz üretici Satışı Durdu iste nedeni

Türkiye'nin kiraz üretim merkezlerinden Uluborlu'da, dün kiraz fiyatının yarı yarıya düşürülmesine üretici tepki gösterdi. Kiraz alımı için ilçeye gelen ihracatçı firmalar, ilk gün kilosu 65 lira olarak belirlenen fiyatı 30 liraya düşürdü. Yüksek fiyat beklentisinde olan üretici, bu karara tepki gösterip, hasadı durdurdu.

Uluborlu Belediyesi de dün akşam saatlerinde kiraz alım yerinin etrafını iş makineleriyle kapattı. Belediye Başkanı Aziz Tuna, üreticiler ile kahvehanede toplantı yaptı.

‘ARTIK BURADA ÜRETİCİ BİRLİĞİ KURMAK KAÇINILMAZ OLDU’

Belediye Başkanı Aziz Tuna, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Uluborlu, kiraz ihraç edilen, kirazın üretildiği en eski yerleşim yeridir ve tescillidir. Bugün işçi maliyetleri, ilaç ve gübre fiyatları bakımından maliyetler artmışken; fiyatın yarı oranına indirilmesi son derece yanlış. Henüz kiraz sezonu başlamadan gelen firmalar, ilk gün 65 liradan alım yapacağını açıklamış; ertesi gün fiyatı 30 lira olarak güncellediğini ilan etmiştir. Bu, Uluborlu'nun makus talihi haline geldi. Her yıl benzer olaylarla karşılaşmaktan artık bıktık. Bu sabah Sayın Kaymakamımızın da katılımıyla tüccarlarla bir toplantı gerçekleştirip, fiyatı makul bir rakama çekmelerini önerdik. Bu akşama kadar görüşüp, bize neticeyi bildirecekler ve biz de ona göre karar vereceğiz. Şimdilik kiraz satışı yapmıyoruz. Buradan şunu anlıyoruz ki; artık burada üretici birliği kurmak kaçınılmaz oldu. Üreticinin hakkını savunacak, ürünü hak ettiği değerde satacak birliği, en kısa sürede kuracağız. Uluborlu halkı, bu olanları hak etmiyor."

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 14
    ALKIŞ
  • 5
    BEĞENDİM
  • 4
    KIZDIM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şehit olan trafik polisinin cenazesi törenle uğurlandı
Bölgesel

Şehit olan trafik polisinin cenazesi törenle uğurlandı

Isparta’da görevi başında otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi.

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 01 Mayıs elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 01 Mayıs elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Isparta'da 01 Mayıs 2024 Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Isparta'da yarın elektrikler kesilecek mi? Isparta'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 30 Nisan hava durumu
Bölgesel

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 30 Nisan hava durumu

Isparta, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli 30 Nisan Salı günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 30 Nisan Salı hava durumu raporu

Şehit polis son yolculuğuna Afyonkarahisar'da uğurlanacak
Bölgesel

Şehit polis son yolculuğuna Afyonkarahisar'da uğurlanacak

Isparta’da sabah saatlerinde meydana gelen kazada şehit olan polis memuru Yonuz Turan, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılacak törenin ardından Afyonkarahisar’da toprağa verilecek.

Sondakika İsparta'da Feci kaza  Polis Şehit oldu
Bölgesel

Sondakika İsparta'da Feci kaza Polis Şehit oldu

29 Nisan 2024 pazartesi Sabah saatlerinde Eğirdir-Isparta karayolunda radar uygulaması yapan trafik aracına başka bir otomobil çarptı.

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Nisan hava durumu
Bölgesel

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Nisan hava durumu

Isparta, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli 29 Nisan Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 29 Nisan Pazartesi hava durumu raporu