Burdur / Burdur

Ümit Özdağ'dan Burdur'da dikkat çeken açıklamalar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Burdur’a geldi.

Ümit Özdağ'dan Burdur'da dikkat çeken açıklamalar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Burdur’a geldi. Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Özdağ, gazetecilere açıklama yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması anayasaya göre mümkün değil. Daha net ifade etmek gerekirse anayasaya göre seçimlerin yenilenmesi durumunda ancak Erdoğan aday olabiliyor. Peki bir ülkede seçimlerin süresinin dolmasına 1 ay veya 2 ay kala seçimler yenilenir mi? Neden yenilensin? Seçimlerin yenilenmesi ancak seçim gerçekleşir, İstanbul’da olduğu gibi seçimden 1 ay sonra seçimler yenilenir bunu anlarım. Ama gerçek seçim tarihine 1-2 ay kala seçimlerin yenilenmesi diye bir şey söz konusu olmamalı. Bu Erdoğan’ın anayasaya karşı hileyle tekrar aday olması için başvurulan bir yoldan başka bir şey değildir.” dedi.

 

Özdağ şunları söyledi;

“GERÇEK SEÇİM TARİHİNE 1-2 AY KALA SEÇİMLERİN YENİLENMESİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLMAMALI”

Ülkemiz bir taraftan hızla bir seçime doğru ilerliyor. Öbür taraftan bu seçimde kimin aday olacağı tartışması yoğunlaşıyor. Daha çok Millet İttifakı’nın adayının kim olacağı tartışmaları yapılıyor ama Cumhur İttifakı’nın adayının da Erdoğan olacağı var sayılıyor. Oysa Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması anayasaya göre mümkün değil. Daha net ifade etmek gerekirse anayasaya göre seçimlerin yenilenmesi durumunda ancak Erdoğan aday olabiliyor. Peki bir ülkede seçimlerin süresinin dolmasına 1 ay veya 2 ay kala seçimler yenilenir mi? Neden yenilensin? Seçimlerin yenilenmesi ancak seçim gerçekleşir, İstanbul’da olduğu gibi seçimden 1 ay sonra seçimler yenilenir bunu anlarım. Ama gerçek seçim tarihine 1-2 ay kala seçimlerin yenilenmesi diye bir şey söz konusu olmamalı. Bu Erdoğan’ın anayasaya karşı hileyle tekrar aday olması için başvurulan bir yoldan başka bir şey değildir. Bunun için de en az 360 oya ihtiyaç var ve Cumhur İttifakı’nın 360 oyu yok. Bu 360 oyun çıkabilmesi için önce Cumhur İttifakıyla Millet İttifakı’nın mecliste Erdoğan’ın adaylığının önünü açacak şekilde ittifak yapmaları gerekiyor.

“ANAYASAYI ÇİĞNEYEN YSK ÜYELERİNİ YARIN ANAYASAYI ÇİĞNEMEKTEN YARGILAR VE MAHKUM EDERİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İYİ Parti yetkilileri, Erdoğan’ın yeniden aday olmasını mümkün kılacak bir adımı atacaklarını söylediler ve seçim yenilenmesi yasasına destek vereceklerini ifade ettiler. Bunu anayasaya ve seçmene ihanet olarak değerlendiriyoruz. Bunu söylediğimiz zaman CHP ve İYİ Partililer ‘eğer biz bunu yapmazsak Erdoğan mağduru oynar ve YSK’da zaten Erdoğan’ın adaylığını kabul eder’ diyorlar. Böyle bir savunma olmaz. YSK kabul ederse anayasayı çiğnemiş olur. Anayasayı çiğneyen YSK üyelerini yarın anayasayı çiğnemekten yargılar ve mahkûm ederiz. Bu net. Kirli referandumda anayasayı çiğneyen YSK üyeleri de bir gün yargılanacaklar. Muhalefetin görevi ‘YSK nasıl anayasayı ikna eder’ deyip kaçmak değil aksine anayasayı savunmak olmalıdır. Biz Zafer Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve İYİ Parti’ye sesleniyoruz; sakın seçimlerin erken tarihe alınmasını gerçekleştirecek bir seçim yenilenmesi yasasına mecliste destek olmayın. Bu sizin çakma muhalefet olduğunuzun noter tasdikli onayı olur. Bunu yaparsanız, bunu Türk halkına, seçmene izah edemezsiniz. Üstelik böyle bir yasaya onay verip Erdoğan’ın aday olmasının önünü açıp seçimlerin nisan veya mayısta yapılmasını, Erdoğan’ın istediği yasayla yapılmasını sağlamakta bir başka ihanet olur.

“ERDOĞAN’IN ANAYASAYA KARŞI HİLE YAPMASINA DESTEK OLACAK BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİ, TÜRK HALKINA ŞİKAYET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Eğer CHP ve İYİ Parti, 360’ı tamamlayıp Erdoğan’ın adaylığının önünü açarlarsa geriye yapabilecekleri bir şey kalır o da seçimlerin mart ayında yapılması için bastırmaları. Çünkü seçimler mart ayında yapılırsa eski yasaya göre yapılacak ve eski yasaya göre yapılırsa yüzde 10 barajı ittifak için geçerli olacak. İttifak için geçerli olduğunda ittifakın yüzde 10’u aşması yetecek. Öte yandan seçim hâkimi eski yasaya göre en kıdemli hakim, yeni yasaya göre iktidarın belirleyeceği kişiler seçim hakimi olur. Bu anlamda da eski yasa yeni yasadan daha güvenli bir ortam sağlıyor seçim güvenliği açısından. Özetle biz Zafer Partisi olarak anayasayı savunuyoruz. Erdoğan’ın anayasaya karşı hile yapmasına destek olacak bütün siyasi partileri, Türk halkına ısrarla şikayet etmeye devam edeceğiz.

MUHAMMET FATİH BAŞCI/burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Üş

1 yıl önce / 20.11.2022

Hayırdır? Erdoğan yine kazanacak diye başka yolları mı deniyorsunuz? Tehdit, iftira daha neler? Edep yahu..

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya Sert Tepki: 'Haindir!
Yaşam

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya Sert Tepki: 'Haindir!

Türkiye gündemine oturan imam-hatip Halil Konakçı'nın Şeyh Said'i öven açıklamalarına Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan sert tepkiler geldi. Detaylar burada.

Samsun’da Ümit Özdağ’a Filistin için posterli tepki
Bölgesel

Samsun’da Ümit Özdağ’a Filistin için posterli tepki

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin resminin olduğu poster ile tepki gösterdi.

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı
Bölgesel

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2. tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. 7 Maddelik protokolün detaylarını da paylaştı. İşte detaylar...

Özdağ: “CHP ile Bir İttifak Olacağını Düşünmüyorum”
Bölgesel

Özdağ: “CHP ile Bir İttifak Olacağını Düşünmüyorum”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yerel seçim çalışmaları kapsamında Burdur'a geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ Yarın Burdur’a geliyor
Bölgesel

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ Yarın Burdur’a geliyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 15 Kasım Perşembe (yarın) Günü, Saat 17:00’de, Burdur Belediyesi Sergi Kongre ve Konferans Salonunun Amfi Bölümünde Konferans Verecektir.

2 gündür kayıptı, ilçe başkanı aracında ölü bulundu
3. Sayfa

2 gündür kayıptı, ilçe başkanı aracında ölü bulundu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde iki gündür kayıp olan Zafer Partisi Dalaman İlçe Başkanı Ramazan Şahin, aracında ölü bulundu.