Şair ve yazar Bestami Yazgan, Karamanlı’da öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Karamanlı Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı vekili Abdurrahman Ören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kütüphane ve Okur-Yazar Buluşmaları’ kapsamında, Karamanlı’ya gelen şair ve yazar Bestami Yazgan, şiirlerinden örnekler sunarak, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.
Program sonunda Kanal 15’e açıklamalarda bulunan Bestami Yazgan, dünyanın 2 güzel çiçeği olan çocuklar ve kitapların Karamanlı’da bir araya geldiğini söyledi.
Yazgan, şikayet etmek yerine alternatif sunmak gerektiğini dile getirerek, “Sürekli, ‘Gençlik nereye gidiyor?’ diye konuşuluyor. İşte kaymakamlık, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü el ele verirse, gençlik kütüphane geliyor. Böyle bir güzelliği duyunca da yazar kalkıp İstanbul’dan Karamanlı’ya geliyor. Çünkü değeri olanın ayağına gidilir. Bizim en değerli varlığımız, gençlerimizdir. Çocuklar ve gençler Allah’ın bir hediyesi ama aynı zamanda emanetidir. Dolayısıyla bu gençlere nasıl ve ne kadar emek verirsek, o kadar azdır.” dedi.
Gençlerin kitapla tanıştırılması ve kitapla dost edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yazgan, şöyle konuştu:
“Asaleti olmayan araçlarla asil işler yapılamaz. Teknoloji iyidir, güzeldir, hoştur. Ama asaleti yoktur. Kitap, asildir. Kağıt asildir, soyludur. Binlerce yıllık bir geçmişi vardır. Çocuklarımız teknolojiyi kullansınlar. Fakat asaletin, bilginin kaynağı olan kitaplardan uzak kalmasınlar. Yemek servisi tabakla, bilgi servisi kitapla yapılır.”
Kaymakam Abdulselam Bıçak, ‘Kütüphane ve Okur-Yazar Buluşmaları’ ile çocuk ve gençlere kitap okuma telkininde bulunmak yerine, bizzat kitap okuma eylemini uyguladıklarını kaydetti.
Projenin bir bütün olduğunu ifade eden Bıçak, “Karamanlı çağ atlayabilir. Türkiye’nin çağ atlaması da aslında buna bağlı. 921 ilçeden biri olan Karamanlı da bir bütünün parçası. Çağ atlamanın, gençlere yatırım yapmakla olacağını görüyorum. Biz bunun peşindeyiz.” diye konuştu.
Kaymakam Bıçak, gençlerin böyle bir fırsatı ancak üniversitede yakalayabileceğini söyleyerek, şöyle devam etti:
“Türkiye’de yer edinmiş, Cumhurbaşkanımız’ın şiirlerini okuduğu, damga vurmuş bir yazarı getirmek, gençlerin böyle bir yazarı görmeleri, birebir iletişim kurmaları, ufuklarını bir nebze olsun açabilmeleri, asıl amacımızdır.”
Eğitim gören tüm gençlerin eşit olmadığını anlatan Bıçak, devletin kendilerine fırsatı eşitleme görevini verdiğini, konuşmakla vatanın kurtulmadığını, herkesin görevini en iyi şekilde yapması gerektiğine işaret etti.
Yazgan, program sonunda kitaplarını imzaladı.
Yorumlar (0)