Burdur / Bucak

ÜRETİCİLERİMİZ SÜT ZAMMINI SEVİNCİNİ YAŞAYAMADI BAŞKAN ÖZEL İNDİRİME DAVET ETTİ

Süt Fiyatlarının 15 Kasım 2019-31 Aralık 2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2.40 TL+KDV olarak belirlenmesine karar verildi. Süt üreticisi de fiyat artışı istiyor Çiğ süt üreticileri yem fiyatındaki artışın altında ezildiklerini belirterek, yem fiyatı artarken çiğ süt …

ÜRETİCİLERİMİZ SÜT ZAMMINI SEVİNCİNİ YAŞAYAMADI BAŞKAN ÖZEL İNDİRİME DAVET ETTİ

Süt Fiyatlarının 15 Kasım 2019-31 Aralık 2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2.40 TL+KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Süt üreticisi de fiyat artışı istiyor

Çiğ süt üreticileri yem fiyatındaki artışın altında ezildiklerini belirterek, yem fiyatı artarken çiğ süt fiyatının belirlenen referans fiyatın altında kaldığını bu şartlarda üretimin sürdürülmesinin çok zor olduğunu ifade ediyor. Kırmızı et fiyatının cazip olması nedeniyle inek kesiminin arttığını belirten çiğ süt üreticileri, sütte yeni bir krizin kapıda olduğunu, önlem alınmazsa, birçok çiftliğin kapanacağını ve Türkiye’nin süt ithal etmek zorunda kalacağını söylüyor.

Süt alan sanayicilerin aynı zamanda yem satıcısı olduğunu belirten süt üreticileri yaşanan çelişkiyi şöyle ifade ediyor: “Bize verdikleri yemin fiyatını sürekli artırırken aldıkları sütün fiyatını sabit tutuyorlar, bazıları daha acımasız, fiyatı düşürüyor. Başka bir girdiye bakmaya gerek yok. Sadece yem fiyatındaki artışa bakarak süt fiyatının da artması gerektiğini bizden daha iyi biliyorlar. Fakat, kimse üreticinin para kazanmasını istemiyor. Üretici sahipsiz.

Et ve süt ürünlerinde fiyat artacak

Yem fiyatındaki artış, çiğ süt fiyatlarına yansımasa da, yoğurt, ayran, peynir, tereyağı gibi süt ürünleri ile et ve et ürünleri fiyatını artırıyor. Üreticide ucuz olan et ve süt tüketiciye pahalıya satılıyor. Üretici para kazanamadığı için üretim yapmakta zorlanırken, tüketici ise bütçesinden daha yüksek pay ayırarak et ve süt ürünleri tüketmek zorunda kalıyor.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel; “25 Şubat  Salı Günü Konya HAYKOOP ve TARKOOP öncülüğünde Süt Firmaları ile yapılan görüşmeler sonucunda; Ulusal Süt Konseyinin açıklamış olduğu fiyatın üzerine çıkarak, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Konya ili için geçerli soğutulmuş süt tankından alınmış çiğ inek sütü fiyatı 2.40+KDV olarak belirlenmiştir. Üreticilerimiz süt zamının sevincini yaşayamadan yem zammı ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bugünden itibaren Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak Eriş Yem markası ile üreticilerimizin  yem ihtiyaçlarını karşılayacağız. Süt zammından önce yem fiyatlarında indirim yaparak diğer yem satıcılarını da üreticiyi yaşatmaya davet ediyorum. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çiğ süt için üretim maliyeti belirlendi! Çiğ süt satış fiyatı için rakam verildi
İş Dünyası

Çiğ süt için üretim maliyeti belirlendi! Çiğ süt satış fiyatı için rakam verildi

TÜSEDAD, Ekim ayında 1 litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyetini belirledi. Çiftçilere destek için tavsiye fiyatı için de rakam verildi. Peki çiğ süt üretim maliyeti ne kadar? Çiğ süt satış fiyatı ne kadar olmalı? Çiğ süt maliyetindeki artışın detayları için okuyun!

Çiğ süt üretimi tehlikede mi?
Yaşam

Çiğ süt üretimi tehlikede mi?

Malatya’da süt üreticileri, maliyetlerin hızla artması nedeniyle çiğ süt fiyatlarının yetersiz kaldığını ifade ederek yaşadıkları sorunları dile getirdi. Detaylar haberimizde...

Çiğ süt fiyatları üreticiyi kurtarmıyor! Süt üreticisi zor durumda
Yaşam

Çiğ süt fiyatları üreticiyi kurtarmıyor! Süt üreticisi zor durumda

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yanlış süt politikalarının üreticiyi zora soktuğunu ve hayvan varlığında ciddi kayıplara yol açtığını vurguladı. Süt fiyatları üreticiyi kurtarmıyor.

Çiğ süt fiyatlarındaki kısır döngü! Üretici de vatandaş da dertli
Yaşam

Çiğ süt fiyatlarındaki kısır döngü! Üretici de vatandaş da dertli

Süt fiyatlarındaki artış üreticiyi zorluyor, vatandaşın alım gücü düşüyor. Çiğ süt maliyetleri ve fiyat dengesizliği kısır döngü yaratıyor. Detaylar için tıklayın.

Çiğ süt fiyatı belirlendi! Ağustos'ta geçerli olacak
Bölgesel

Çiğ süt fiyatı belirlendi! Ağustos'ta geçerli olacak

Burdur Köy-Koop, 1 Ağustos 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt litre fiyatını belirledi. Alınan karar hayırlı olsun, Üreticilere bereketli bir dönem dileğiyle...

Çiğ süt krizi, kapasiteyi düşürüldü, inekler kesime gidiyor
Yaşam

Çiğ süt krizi, kapasiteyi düşürüldü, inekler kesime gidiyor

Konya'da süt fabrikalarının kapasite düşürmesi ve süt alımını durdurması nedeniyle süt üreticileri mağdur. İnekler kesime gönderiliyor, fiyatlar düşüyor.