Ankara

“Üretim sizden, destek bizden”

Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, ana arı ve bal üreticiliği yapan vatandaşlara “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi” verildi. Detaylar haberimizde..

“Üretim sizden, destek bizden”

Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, ana arı ve bal üreticiliği yapan vatandaşlara “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi” verildi.
Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ortaklığında verilen “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”, ana arı ve bal üreticilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Arı sağlığını etkileyen faktörler, bal üretimde verimi artırma, doğru ilaçlama, arının iklim değişikliğine uyumlanmasını sağlama ile pazarda katma değer oluşturacak konularında bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimle, arıcılıkta kalitenin artması hedefleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Suat Musabeşeoğlu tarafından verilen kışlatma eğitiminde üreticilere küresel iklim değişikliğinin arıcılığa etkisi ve oluşturduğu sorunlar hakkında bilgiler verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmamış ilaçlar konusunda da uyarılarda bulunan Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, mevsim geçişlerinde oluşabilecek zararın en aza indirilmesi için uygun zamanda ilaçlama ve doğru ilaç kullanımının önemli olduğunu belirtti. Ankara arıcılarına katma değer sağlayacak arı ürünlerinin üretimine teşvik etmek için teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini söyleyen Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, amaçlarının arının ve arıcıların refah seviyesini yükseltmek olduğunu aktardı.

“Üretim sizden, destek bizden”
Kahramankazan'ın tarım ve hayvancılıkta zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, “Son dönemlerde iklim değişikliğinin etkisiyle yaz sıcaklarında bir kış yaşamak gibi sebeplerle arıcılarımız yıpranıyor. Doğru besleme yöntemleri ve hastalıklarla mücadele gibi konularda arıcılarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında arıcılık ile uğraşan üreticilerimize yönelik ‘Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi' programı düzenledik. İlerleyen süreçte tarım ve hayvancılığın merkezi olan Kahramankazan'ımıza ve üreticilerimize yönelik proje ve eğitimlerimiz devam edecek. Üretim sizden, destek bizden” dedi.
Eğitim sonunda katılımcılara içerisinde maske, körük, eldiven ve el demiri bulunan arıcılık ekipmanları hediye edildi. Eğitimden memnun olduklarını dile getiren katılımcılar Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne arıcılığa verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tekirdağ'da trafik kazası: 1 yaralı
3. Sayfa

Tekirdağ'da trafik kazası: 1 yaralı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Diş hekimini başından vurdu, videosunu çekip annesine yolladı
3. Sayfa

Diş hekimini başından vurdu, videosunu çekip annesine yolladı

İzmir'in Konak ilçesinde bir kişi, ortak iş yaptığını ve kendisini zarara uğrattığını iddia ettiği diş hekimini tabancayla başından vurdu.

2 katlı evde çıkan baca yangını paniğe yol açtı
3. Sayfa

2 katlı evde çıkan baca yangını paniğe yol açtı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 2 katlı evin bacasında çıkan yangın korkuttu.

Bolu'da odunluk alev alev yandı
3. Sayfa

Bolu'da odunluk alev alev yandı

Bolu’da 2 katlı evin bitişiğindeki odunluk alev alev yandı. Yangın sebebiyle betonarme evde de hasar oluştu.

Karlı yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti
Bölgesel

Karlı yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle araçları yoldan çıkarak mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti.

Kars'ta ekipler 1 metre karı aşarak hastayı hastaneye ulaştırdı
Bölgesel

Kars'ta ekipler 1 metre karı aşarak hastayı hastaneye ulaştırdı

Kars'ta kar nedeniyle köyünde mahsur kalan hasta, Özel İdare ekiplerince yolun açılması ile hastaneye ulaştırıldı.