Burdur

Vali Bilgihan, İRAP Değerlendirme Toplantısına Katıldı - Burdur Afet Risk Azaltma Planı

Vali Tülay Bilgihan, Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü'nde düzenlenen İRAP değerlendirme toplantısına katılarak Burdur'un afet risk planına dair açıklamalarda bulundu.

Vali Bilgihan, İRAP Değerlendirme Toplantısına Katıldı - Burdur Afet Risk Azaltma Planı

VALİ BİLGİHAN, İRAP DEĞERLENDİRME KONULU VİDEO KONFERANS TOPLANTISINA KATILDI

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Aktaş'ın başkanlığında 81 il Valiliği ile Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Konulu Video Konferans toplantısına katıldı.

Toplantı sonrasında Vali Bilgihan, Burdur İl Afet Risk Azaltma Planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Bilgihan yaptığı açıklamada, "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında AFAD Başkanlığı koordinesinde İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Aktaş'ın başkanlığında 81 İl İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulları tüm üyeleri ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleşen VKS toplantısına katılım sağladık.

Bu toplantı öncesinde İl Değerlendirme Kurulu Üyeleri ile Başkanlığımda İlimizin Risk Azaltma Planı eylemlerinde yapılan çalışmalar üzerine bir toplantı gerçekleştirdik.

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP); İlin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan önce yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plandır. Kurum/kuruluş ve diğer ilgili tüm paydaşlarla üretilmesi gereken bir yol haritasıdır.

İRAP; sadece bir kez hazırlanarak rapor haline getirilen bir belge olmamasının yanında, herhangi bir kurum ve kuruluşun değil, tüm ilin sahiplenmesi gereken önemli bir plandır.

81 İlimizin birbirlerinden farklı dinamiklere ve afet risklerine sahip olmasından dolayı, her ilin kendisine ait öncelikli tehlikelerini, risklerini ve risk azaltma eylemlerini ortaya koyması önemlidir.

İçişleri Bakanlığının (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 2020/2 sayılı genelgesinde yer alan kılavuz çerçevesinde hazırlanan Burdur İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ile, ilimizde etkili olan afetler olarak; Deprem, Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler (Sel, Taşkın, Dolu, Kuraklık), Kütle Hareketi Kaynaklı Afetler (Kaya Düşmesi, Heyelan, Çığ) ve Yangınlar (Kentsel/Orman Yangınları) olarak belirlenmiştir.

Bu çerçevede İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yetkililerinin katılımıyla çalıştaylar yapılmış, İlimizde yaşanabilecek afetlerden kaynaklı zararları en aza indirmek için eylem planları ile sorumlu kurumlar belirlenmiştir.

Hazırlanan Burdur İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kısa, orta ve uzun dönemde yapılacak eylemleri içermektedir.

Burdur İl Afet Risk Azaltma planı ile ilgili olarak;
Planda belirlenen eylemlerin sorumlu kurumlar tarafından yapılmasının denetlenmesi amacıyla, İrap İzleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerin bilgilerinin işlenmesi için AFAD Başkanlığımız tarafından İrap İzleme ve Değerlendirme Sistemi kullanıma açılmıştır.

Burdur İl Afet Risk Planı kapsamında belirlenen kısa, orta ve uzun dönemde olmak üzere 86 eylemi bulunmakta ve bu eylemleri gerçekleştirecek İlimiz genelinde 26 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Sorumlu kurum ve kuruluşlarımız eylemleri gerçekleştirdikçe dönemsel olarak İRAP İzleme ve Değerlendirme Sistemine veri girişleri yapılmaktadır.

Düzenli olarak yapılan İrap İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantıları, planda yer alan eylemler tamamlanana kadar devam edecektir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, İlimizin karşılaşabileceği riskleri ortadan kaldırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
Özet olarak İRAP planının amacı yara sarmak yerine yara almamaktır" dedi.

Toplantıya başta Vali Sayın Tülay Baydar Bilgihan olmak üzere, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, İl AFAD Müdürü Teymen Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Zeren ve uzman personel katıldı.

Vali Bilgihan, İRAP Değerlendirme Toplantısına Katıldı - Burdur Afet Risk Azaltma PlanıVali Bilgihan, İRAP Değerlendirme Toplantısına Katıldı - Burdur Afet Risk Azaltma PlanıVali Bilgihan, İRAP Değerlendirme Toplantısına Katıldı - Burdur Afet Risk Azaltma PlanıVali Bilgihan, İRAP Değerlendirme Toplantısına Katıldı - Burdur Afet Risk Azaltma Planı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Ağlasun'da! İmparatorların gözde şehrinde inceleme
Bölgesel

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Ağlasun'da! İmparatorların gözde şehrinde inceleme

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, ilçe ziyaretleri kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu.

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Çeltikçi’de! Şehit ailesin
Bölgesel

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Çeltikçi’de! Şehit ailesin

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan ilçe ziyaretleri kapsamında Çeltikçi İlçesine ziyarette bulundu.

Vali Tülay Baydar Bilgihan Bucak'ta! Şehit Ailesini unutmadı
Bölgesel

Vali Tülay Baydar Bilgihan Bucak'ta! Şehit Ailesini unutmadı

İlçe ziyaretleri kapsamında Bucak'a gelen Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Şehit ailelerini ziyaret etti. Şehit ailelerinin ziyaretinin haricinde Bucak'ta toplantı da düzenledi.

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Bucak’ta! Ziyaretler gerçekleştirdi
Bölgesel

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Bucak’ta! Ziyaretler gerçekleştirdi

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Bucak ilçesini ziyaret ederek Kaymakamlık, güvenlik birimleri ve yerel yöneticilerle projeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Vali Bilgihan, AFAD’ı ziyaret etti! Olası afet tedbirleri konuşuldu
Bölgesel

Vali Bilgihan, AFAD’ı ziyaret etti! Olası afet tedbirleri konuşuldu

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, AFAD İl Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette, olası afet ve acil durumlara ilişkin tedbirler ve çalışmalar hakkında brifing aldı.

Vali Bilgihan başkanlığında Burdur İl Koordinasyon kurulu 2024 3. dönem toplantısı
Bölgesel

Vali Bilgihan başkanlığında Burdur İl Koordinasyon kurulu 2024 3. dönem toplantısı

Vali Tülay Baydar Bilgihan’ın başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 2024 yılı projelerinin ilerleyişi ve 2024-2026 döneminde yapılacak yatırımlar görüşüldü.