Burdur / Tefenni

Vali Hasan Şıldak’tan Ziyaret

Vali Hasan Şıldak’tan Hasanpaşa Köyüne Ziyaret Vali Hasan Şıldak, Tefenni İlçesine bağlı Hasanpaşa Köyüne ziyarette bulundu. Ziyareti kapsamında Hasanpaşa Köyü Yeni Mahalle Camii’nin açılışını yapan Valimiz, programının devamında Çok Amaçlı Kültür Salonunun temel atma törenine katıldı. …

Vali Hasan Şıldak’tan Ziyaret

Vali Hasan Şıldak’tan Hasanpaşa Köyüne Ziyaret

Vali Hasan Şıldak, Tefenni İlçesine bağlı Hasanpaşa Köyüne ziyarette bulundu.

Ziyareti kapsamında Hasanpaşa Köyü Yeni Mahalle Camii’nin açılışını yapan Valimiz, programının devamında Çok Amaçlı Kültür Salonunun temel atma törenine katıldı.

Programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Tefenni Kaymakamı İlker Eker, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Hasan Şıldak, açılış ve temel atma töreni öncesi Hasanpaşa İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Valimiz okulla ilgili idarecilerden bilgi aldı.

Okul ziyaretinin ardından Camiinin açılışına geçildi. Okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından Valimiz ve beraberinde yer alan protokol üyeleri tarafından Yeni Mahalle Camii’nin açılışı yapıldı. Vali Hasan Şıldak açılış sırasında yaptığı konuşmada, caminin yapılmasında emeğini geçenlere teşekkür ederek, köy halkına hayırlı olmasını diledi.

Açılışı yapılan Camide Cuma Namazı’nın eda edilmesinin ardından Köy merkezine yapılacak çok amaçlı salonunun temel atma törenine geçildi. Törende Vali Hasan Şıldak, Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Yasin Uğur, Kaymakamı İlker Eker ve Köy Muhtarı İsmail Aksoy konuşma yaparak vatandaşlara hitap ettiler.

Vali Hasan Şıldak burada yaptığı konuşmada;

“Bugün yapımı tamamlanan camimiz açılışını ve En kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan çok amaçlı salonun temelini birlikte attık. Her iki hizmetinde bu güzel köyümüze, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemizde hükümetimizin izlediği politikalar, kırsalla şehir arasındaki uçurumu ortadan kaldırmaya ve köylerimizde yaşayan insanlarımızı da alt yapısı tamamlanmış ortamlarda yaşamlarını sürdürmeye dönük çalışmalardır. Gerek Köylere Hizmet Götürme Birliği, gerekse İl Özel İdaresi olarak buna dönük hizmetleri en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz.

Bilindiği üzere KÖYDES adında bir proje başlatıldı. Bu önemli projeyle hedeflenen amaç, köylerimizle şehirler arasındaki alt yapı hizmetleri arasındaki farkı ortadan kaldırmaktır. Bu itibarla Hasanpaşa’mızda birçok alt yapı hizmeti yapılmış. İlimiz geneline baktığımızda zaten alt yapı hizmetlerinde çok önemli mesafeler aldığımızı yıldan yıla da bu hizmetlerin artarak devam ettiğini görüyoruz. Elbette ki insanlarımızın yaşadığı her nokta bizim için kutsaldır ve hizmete değerdir. Ama ihtiyaçlarda tabi ki takdir edersiniz sınırsızdır. Tamamlamak ve daha da üst seviyelere çıkarmak bizlerin görevi olduğu için koşturacağız. Her zaman aranızda olmaya sizlerle birlikte olmaya da gayret göstereceğiz. Bu itibarla camimizin yapımında katkılar sunan Kaymakamlığımız var, yine hayır faaliyeti olan köyümüzün dışından da 55 bin TL civarında buraya bir katkı gelmiş. Özel İdaremizden 30 bin TL, Muhtarlığımızdan 90 bin TL, en büyük katkıyı her zaman olduğu gibi köylümüz yapmış. Tam 250 bin TL’lik köylü vatandaşlarımız katkı vermiş. Hepinizi kutluyorum. Çünkü burası şu açıdan önemli insanlarımızın sahip çıktığı ve katkı sunduğu her hizmet daha bir coşku ile daha bir kabullenme ve paylaşımla, sahiplenme ile amacına ulaşıyor. Bunu siz burada çok güzel bir örneğini vermiş oldunuz. Caminiz hayırlı olsun. Allah yardımlarınızı da kabul etsin.

Hasanpaşa tabi Tefenni İlçemizin bir köyüdür. Belediye olarak idari hayatını uzun yıllar sürdürmüş. Her şeyden önce benim ilk gelişim buraya. Bildiğiniz gibi Tefenni’miz zaten ilimizin en temel taşlarını oluşturuyor. Bu ilçemizden birden çok ilçe doğmuş. Hasanpaşa’ya geldiğimde ilk adımımı attığımda şunu hissettim. Burası çok köklü kültürü olan, geçmişi olan kendine özgü bir yapısıyla hemen bir görünüm arz ediyor. Burada bulunmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Her zaman olduğu gibi ifade etmek isteriz ki, birliğimizin, huzurumuzun, kaynaşmamızın olduğu yerde Türk Milletini, halkımızı, sizleri bizleri ayırmaya kimsenin gücü yetmez.

Ülkemiz Allah şükür güçlü, çeşitli aşamalarda değişik değişik badirelerle zorluklarla karşılaşsak bile işte bir aradayız, tek yumruk halindeyiz. Bizim en önemli gücümüzde birlik beraberliğimizdir. Unutulmamalıdır ki, bu ülke bu köyümüzde olduğu gibi halkının da desteği ile hem bu hizmetleri yapmaya muktedirdir. Hem de her türlü düşmanla şer odağıyla, terör mihrakıyla baş etmeye mücadele etmeye muktedirdir. En iyisini yapmaktadır. Günden güne güçlenmektedir. Bundan da hiç birimizin en küçük bir kuşkusu olmasın, ben tekrar yapılan ve yapılacak hizmetlerin Hasanpaşımıza ilçemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Koyunlar suya atladı, renkli görüntüler ortaya çıktı
Bölgesel

Koyunlar suya atladı, renkli görüntüler ortaya çıktı

Burdur'un Tefenni ilçesinde düzenlenen Yünüm Böğet Şenlikleri'nde çobanlar, koyunlarını suya atlatarak hünerlerini sergiledi.

Hasanpaşalı Çiftçiler “Bilinçli Çiftçi” Sertifikalarını Aldılar
Bölgesel

Hasanpaşalı Çiftçiler “Bilinçli Çiftçi” Sertifikalarını Aldılar

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yürütülen hayvancılık projeleri kapsamında gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TEFENNİ’DE JANDARMADAN ENGELLİ KIZA JEST
Bölgesel

TEFENNİ’DE JANDARMADAN ENGELLİ KIZA JEST

Burdur’un Tefenni İlçesinde güzel şeyler oluyor.

Alanya'da Yeni Çocuk Parkı! Oba Mahallesi'ne 900 Metrekarelik Eğlence Alanı Kazandırıldı!
Yerel Yönetim

Alanya'da Yeni Çocuk Parkı! Oba Mahallesi'ne 900 Metrekarelik Eğlence Alanı Kazandırıldı!

Alanya Belediyesi, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Oba Mahallesi'ne 900 metrekare büyüklüğünde yeni bir çocuk parkı kazandırdı.

Alanya Toz Bulutuna Boğuldu! Maske Takmak Öneriliyor
Bölgesel

Alanya Toz Bulutuna Boğuldu! Maske Takmak Öneriliyor

Alanya'da Kuzey Afrika kökenli toz taşınımı alarmı! İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, KOAH ve astım hastalarını uyardı.

Redüktörlerin Mühendislik Alanındaki Önemi MAKÜ'de Ele Alındı!
Bölgesel

Redüktörlerin Mühendislik Alanındaki Önemi MAKÜ'de Ele Alındı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.