Vali Hasan Şıldak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla İl Merkezi ve İlçelerdeki basın mensupları ile bir araya geldi.
İnsuyu Mağarası Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.
Yemekte basın mensuplarının yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Taşdemir’de yer aldı.
Vali Hasan Şıldak, katılımları dolayısıyla basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti. 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeticiler Cemiyetinin kuruluşunun 30. Yılını tebrik eden Vali Şıldak, nice 30 yıllar İlimize hizmet etme ve katkı sunmaları temennisinde bulundu.
30. yıl anısına Burdur Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri adına başkan Kürşat Tuncel’e plaket takdim etti.
İnsuyu Mağarası önünde aile fotoğrafı çekilmesinin ardından basın mensupları mağarayı gezdiler.
Vali Hasan Şıldak 24 Temmuz Basın Bayramı’nda yaptığı konuşma da ilimizde sürdürülen yatırımlar ve turizm çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.
Basın mensuplarımızın Turizm noktası’nda yapmış oldukları haberler ile ilimizin tanıtımına yaptıkları katkıya dikkat çekerek teşekkürlerini ifade eden Vali Şıldak; “Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı. Aynı zamanda bugün Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin de kuruluşunun 30. yılına tekabül eden bir tarih. Bu vesileyle bir araya geldik.
Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, basın bayramınızı kutluyorum.
Bu vesileyle İlimizdeki bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle içinde bulunduğumuz yaz döneminde çok verimli, ilimizi hareketlendiren bir turizm dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu bütün sektörleri olumlu etkileyen, bizleri memnun eden ve kısa dönemde gelişen bu alandaki gelişmeler, yapılan bazı küçük düzenlemelerin, küçük altyapı ve tanıtım hamlelerinin de ürünü olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Geride bınaktığımız hafta BAKA toplantısı vesilesiyle Salda’da yaptığımız açıklamada da ifade ettiğimiz gibi İlimizin turizm ziyaretçi sayıları geçen yılın aynı ayıyla kıyaslandığında % 60’lar seviyesinde artış yaşandı. Yaz döneminin ilk yarısında olduğumuz kabulünden yola çıkarsak ikinci döneminde ve yılın geri kalan döneminde %60’ın, %100’ün üzerinde rakmlarla gerçekleşeceğini görüyoruz. Ama burada bir şeyi de vurgulamak istiyorum. Bu rakamlara da çok takılmamak lazım. Tabi ki ticari anlamda bu gelen ziyaretçi sayılarından bilhassa yabancı uyruklu ziyaretçi sayılarındaki gelişmeler çok sevindirici ama bunun birde nitelik yönünü, burada neler bıraktığını, hangi girdilerini sağladığını da gözlemliyoruz. Buna dikkat etmek gerekir.
Salda Gölü’müz artık bir dünya markası oldu. Geçtiğimiz haftasonu hem beyaz adalar bölgesi, hem belediye halk plajı bölgesi, hem de milli parkalara ait alanda cumartesi ve pazar toplamı 40 bin ziyaretçi geldi. Bu ziyaretlerin yanı sıra alrıca, düğün fotoğrafı çekimi içinde bölgenin yoğun ilgi gördüğünü memnuniyetle görüyoruz. Bunlar son derece önemli gelişmeler. Lavanta konusunda Isparta Valiliğimizle bağlantılı bir çalışma içerisindeyiz.
Salda’yla ilgili sevindirici gelişmeler var. Salda’da imar planımız yürürlüğe girmek üzere. Askı sürecinde. Bakanlık onayı gerçekleşecek çok kısa süre sonra. Yine özel çevre koruma bölgesi ilanı gerçekleşti. Millet bahçesi ihalesi 31 Temmuz’da yapılıyor. Her iki bölgedede çok itinayla çevreye duyarlı projeler hayata geçecek ve gelecek yıl bu zamanlarda o tesislerinde hizmete girdiğini göreceğiz. Bunlar nelerdir? Sağlık ünitesi, güvenlik ünitesi, mescid, kafe gibi insanların günlük sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bizim bu yıl aldığımız tedbirlerinde ötesinde, güzel düzenlemeler olacak. Ama bu yılda beyaz adalar bölgesinde özel idarenin imkanları ile aldığımız tedbirler işe yaradı. Oradaki görevli arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın oradaki herhangi bir hususta yakınması yok.
Salda Gölü çevresindeki tabiat parkı alanı 57 hektara çıktı. Gölün bu alanı da piknik, kamp alanı olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz.
Sagalassos’a ziyaretçi akını
Sagalassos’ta yine İlimizin turizm noktalarından biri. Çok yoğun ziyaretçi alıyor. Dün itibariyle 46 bine ulaştı rakam. Sagalassos’ta da Salda da yaptığımız gibi bir kafeyi de hizmete soktuk. İnsuyu Mağarası’nda da Çevre Şehircilik Bakanlığımızın sağladığı ödenekle bölgede çok güzel bir piknik alanı yenilenmiş haliyle yerli yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Mısırlılar Konağımız restoran olarak hizmet veriyor. Burası çok huzurlu bir ortam.
Bakibey Konağı restorasyonu bitmek üzere. Bakibey Konağı Etnografya Müzesi’ne dönüştüreceğiz. Bunun da ön tarafındaki Çelikbaşlar Konağı’da Kültür Merkezi inşaatı bittikten sonra tekrar Mehmet Akf Ersoy Kültür Evi’ne dönüştüreceğiz.
Lavanta turizmi son yılların ekoturizm başlığı altında çok rağbet gören bir alandır. Lisinia adlı işletme son derece ziyaretçi akınıyla karşı karşıya. Amacımız bu alanları daha da artırmak. Sizlerin desteğiyle Kuyucak’la Salda arasında bir hat oluşturarak ismini Lavanta Yolu oluşturacağız. Burdur Gölü’nün uç kısmında bir lavanta merkezi planlıyoruz. Bir buçuk ay içerisinde bunun ihalesini yapacağız.
Karataş Gölü tabiat alanı. Burayla ilgili çalışmalar yapılıyor. Burası da yine görselliği ve yeme içme mekanlarıyla turizme açık bir alana dönüşecek. İl merkezimizdeki tasalanmış olan hastane alanın yanındaki millet bahçesinin de yapımına ilişkin hazırlık süreci devam ediyor. Milllet bahçesi çevreye duyarlı, yeşil alanlardan oluşan bir bütündür.
Devlet Demiryollarına ait gar bölgesindeki iki depoyuda özel idaremizle kiralamak üzere Kültür Turizm Bakanlığı’yla yapacağımız protokol kapsamında millet kırathanesine dönüştüreceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.
Kültür Merkezi, Spor Salonu yapımı devam ediyor. Kısa süre içerisinde bunlarda ilimizin hizmetine kazandırılacak. Özeli İdare hizmet binası da yıl sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Çok küçük işleri kaldı.
Sosyal projelerimiz hızla devam ediyor
İlimizde iki çok özel sosyal pproje uygulamkatayız. Bunlardan birisi uyuşturucuyla mücadele kapsamında. Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum isimli projemizdi. Bundan hiçbir taviz vermeksizin kararlı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Şu anda 15 gencimiz tedavilerini tamamladılar. Sosyal ve kültürel bütünleşme projemizde ilgili kurumlarımız tarafından sürdürülmektedir. Burdur için çok önemli olan halk kültürü araştırmaları projesi. Güncel olan derli toplu çalışma yoktu. İl Kültür Turizm Müdürlüğü personeli ve üniversite akademisyenleri tarafından çalışma öyle zevkli bir şekilde yapıldı ki. 10 ilçemizi ve köyleri tek tek gezerek el sanatları, yöresil işçilikler, motifler, müzik aletleri, yapımından halk olnularına kadar arkadaşlarımız bunları araştırdılar. Bunlar kitap haline getirilecek. Bu da sonbaharda netleşecek. Bizim ilimizde yaptığımız çalışmaları bir bütünlük içinde yürütüyoruz.
Turizmde hep şunu vurguladık. Burdur bir turizm şehri olma yolunda ilerliyor. Değerleri var. Kültürel, tarihi ve doğal olarak bir potansiyele sahip. Bir İlde güçlü bir kapasiteye bulmak mümkün değil. Bu yılki hedefimiz en az 1,5 milyon ziyaretçi Burdur’a gelecek. Burdur’a katma değer sağlayacak. Proje kültürüyle birlikte çok daha mesafeler alınabildiğini göstermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Yorumlar (0)