İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI VALİ BAYDAR BİLGİHAN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 4. Dönem Toplantısı Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında yapıldı.
Toplantının başında yaptığı konuşmada, 2025 yılının hayırlı olmasını, İlimiz için verimli ve başarılı geçmesini dileyen Vali Baydar Bilgihan, devam eden yatırımlar ve yapılması planlanan hizmet ve projelerin tamamlanması için yürütülen çalışmaların titizlikle takip edilmesi talimatını verdi.
Sunumlarla devam eden toplantı, koordinasyonu gerektiren konularda görüş ve önerilerin dile getirilmesi ile sona erdi.
Vali Baydar Bilgihan toplantıda yaptığı konuşmada; "2024-2028 döneminde 12. Kalkınma Planı uygulanmaktadır. Bu dönemde makro ekonomik istikrarı korumak, üretimi artırmak ve kamu harcamalarında tasarrufu sağlamak temel önceliklerimizdir.
2024 - 2028 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi, Orta Vadeli Programda yer alan amaç, politikalar ve öncelikler mali çerçeve esas alınacaktır. Ayrıca Orta Vadeli Program ile uyumlu olmak kaydıyla, kamu idarelerinin strateji planları da hazırlıklarda dikkate alınacaktır.
2024 Yılı yatırımlarına genel olarak baktığımızda;
Kurumlar Bazında; İlimizde yatırımcı kuruluşlar 306 adet, Belediyelerimiz ise 34 adet olmak üzere toplam 340 adet proje yürütmektedir.
İlçeler Bazında; Burdur Merkez'de 92, Ağlasun'da 12, Altınyayla'da 11, Bucak'ta 58, Çavdır'da 28, Çeltikçi'de 11, Gölhisar'da 21, Karamanlı'da 24, Kemer'de 9, Tefenni'de 20, Yeşilova'da 27 ve Muhtelif İlçelerde 27 proje yer almaktadır.
Sektörel Bazda; Tarım Sektöründe 124, Ulaştırma-Haberleşme sektöründe 18, Eğitim Sektöründe 31, Diğer Kamu Hizmetler Sektöründe 129, Sağlık Sektöründe 15, Enerji Sektöründe 4, İmalat Sektöründe 14, Konut Sektöründe 4, Turizm Sektöründe 1 proje bulunmaktadır.
340 projenin birçoğu yıllara sâri projeler olup, toplam proje tutarı 17,8 Milyar TL, önceki yıllar harcamalar toplamı 3 Milyar TL'dir. 2024 yılında bu projelere 3,5 Milyar TL ödenek ayrılmış olup ayrılan ödeneğin 2,6 Milyar TL'si kullanılarak %74 oranında parasal gerçekleşme sağlanmıştır.
340 projenin 118 adeti 2024 yılında tamamlanmış olup 108 adeti devam etmektedir. İhale aşamasında 64 adet, tasfiye edilen 9 adet proje bulunurken 41 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanamamıştır" dedi.
Vali Tülay Baydar Bilgihan öncülüğünde, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Kurt, İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri ile Yol Uygulama Noktası'ndaki personel bir araya geldi.
Vali Tülay Baydar Bilgihan, iftar programları kapsamında Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde 134. Şube Şefliği'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
Vali Tülay Baydar Bilgihan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 110. Yıl dönümü vesilesiyle, Kıymetli Şehit Ailelerimiz ve Kahraman Gazilerimizin aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
Vali Tülay Baydar Bilgihan, devlet koruması altındaki özel çocuklarla düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Vali Tülay Baydar Bilgihan, 2025 Aile Yılı kapsamında Gazimiz Mehmet Aynur ve ailesine, Şehit sağlık personeli Nurcan Akkaş ve ailesine ziyarette bulundu.
Vali Tülay Baydar Bilgihan, okul ziyaretleri kapsamında Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.
Yorumlar (0)