Giresun

Valilikten sel uyarısı

Giresun Valiliğinden sel ve su baskınlarına karşı uyarı. Devamı haberimizde...

Valilikten sel uyarısı

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak olan sağanak yağışa karşı gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek vatandaşlar da uyarıldı.
Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren denizlerde fırtınayla birlikte etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre AFAD Kriz Merkezi’nde gerekli değerlendirmeler yapılarak, yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı alınacak önlemler belirlenerek, gerekli koordinasyonlar sağlanmaktadır. Can ve mal güvenliği açısından alınan tüm önlemlerin etkili olabilmesi için vatandaşlarımızın da yapılan uyarılara dikkat etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

Su baskınına karşı tedbir amaçlı tahliye için destek verilecek
Vatandaşların su baskınlarına maruz kalınabilecek bodrum katlarından ve dere yataklarından emniyetli bölgelere gitmeleri konusunda da yapılan uyarıda, “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, sele ve su baskınlarına maruz kalabilecek binaların bodrum katlarında yaşayanların uyarı bitene kadar daha emniyetli bölgelere gitmeleri uygun olacaktır. Gidecek yeri olmayanlar, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak geçici konaklama temini için yardım talep edebilirler. Bu hususta kendilerine gerekli yardım sağlanacaktır. Deniz kenarlarında, dere yataklarında, düz alanlarda ve vadi eteklerinde çadır, kamp, karavan vb. gibi geçici konaklama yapıyorsanız öncelikle evlerinize, bu mümkün değilse daha emniyetli konaklama alanlarına gidiniz. Selin ve taşkının kullanabileceği ark, hendek, çukur ve vadi gibi yerlerden uzak durunuz. Sel suyu, akıntı ya da nehirlerden geçmeye çalışmayınız” denildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

“Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” Eğlenceli Anlar
Bölgesel

“Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” Eğlenceli Anlar

Aksaray’ın Eskil ilçesinde bu yıl 2.’si düzenlenen “Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” projesi çerçevesinde çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenirken, turnuvalara 18 ilkokul, 16 ortaokul ve 4 lise olmak üzere toplamda 38 okul katılım gösterdi.

Posof ilçesi adeta renklerle süslenmiş
Yaşam

Posof ilçesi adeta renklerle süslenmiş

Ardahan’ın Posof ilçesi adeta renklerle süslenmiş özel bahçeyi aratmıyor. Mevsimlerin değişmesine rağmen Posof her mevsim görsel şölen oluşturuyor.

Selçuk Üniversitesinden Gazze'ye destek
Yaşam

Selçuk Üniversitesinden Gazze'ye destek

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de katliam yapmaktan çekinmeyen İsrail’e tepki göstermek için başlattığı “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti sürüyor.

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi.
Etkinlik

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi.

Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara taşıyan akademisyenleri ödüllendiren Atatürk Üniversitesi, “Emeğe saygı gösterme ve başarıyı takdir etme” ilkesi doğrultusunda düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi.

Varto'da Liseler Arası Voleybol Turnuvası
Spor

Varto'da Liseler Arası Voleybol Turnuvası

Muş’un Varto ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Liseler Arası Voleybol Turnuvası düzenlendi.

 Şelalesi ve değirmeniyle ziyaretçilerin ilgi odağı
Yaşam

Şelalesi ve değirmeniyle ziyaretçilerin ilgi odağı

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde kayalar arasından çıkan su, yöre halkına hayat verirken, kilometrelerce uzaktan gelen ziyaretçilerini de ağırlıyor.