Burdur

Van'da İşaret Diliyle Çanakkale Şehitleri Anıldı! Bucak'ta okumuştu

Van'da görev yapan Gülcan Yıldız, Çanakkale Şehitleri'ni anmak için öğrencileriyle birlikte işaret diliyle Çanakkale türküsü söyledi.

Van'da İşaret Diliyle Çanakkale Şehitleri Anıldı! Bucak'ta okumuştu

İşaret Dili ile Van da Çanakkale unutulmadı

Yıllar önce Hikmet Tolunay MYO da Halkla ilişkiler bölümü okuyan daha sonra Türkçe öğretmeni olarak eğitim öğretim hayatını bitiren Gülcan Yıldız görev yaptığı Van da işaret dili ile Çanakkale programı yaptı.

Gülcan öğretmen yaptığı açıklamada, " Bucak’ın bana kazandırdığı Halkla ilişkilerin her alanda olduğu gerçeğidir. O dönem de danışman hocam Kahraman Köktürk örneğin bana röportaj görevi vermişti. Şu anda Van-Hakkari yolu üzerinde bir dağ köyü. Köyün tek katlı tek derslikli birleştirilmiş sınıflı tek öğretmenli okulu Çamlık İlkokulu da görev yapıyorum. Öğrencilerimizle işaret dili ile Çanakkale türküsü söyledik" dedi

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk "çoğu Halkla ilişkiler ve tanıtım öğrencilerimiz ile görüşmeye devam ediyoruz. Sevgili öğrencimin öğrencileriyle Van Başkale de Çanakkale duygusunu yaşatması ile çok gurur verici duygulandım.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Nazilli Belediyesi Çağrı Merkezi personeline işaret dili kursu
Bölgesel

Nazilli Belediyesi Çağrı Merkezi personeline işaret dili kursu

Nazilli Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayan işitme engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden rahatlıkla faydalanması ve sorunlarının hızla çözüme kavuşturulması için personellere işaret dili kursu verildi.

 Tercan’da işaret dili kursu açılıyor
Bölgesel

Tercan’da işaret dili kursu açılıyor

Usta öğretici Elif Avcı tarafından Halk Eğitimi bünyesinde açılan kurs 33 kursiyer katıldı.

İşaret Dili Öğretmeni Müslüman Oldu: "İslam'da Aradığım Cevapları Buldum"
Etkinlik

İşaret Dili Öğretmeni Müslüman Oldu: "İslam'da Aradığım Cevapları Buldum"

Kanadalı yazar ve işaret dili öğretmeni Jenny Molendyk Divleli, İslam'ı seçerek Müslüman olduğunu açıkladı. Divleli, farklı dinleri araştırırken İslam'da aradığı cevapları bulduğunu ve bu dinin kendisine iyi geldiğini söyledi.

Duygu Dolu Anlar: İstanbul Havalimanı'nda Cuma Hutbesi İşaret Dili ile Anlatıldı
Yaşam

Duygu Dolu Anlar: İstanbul Havalimanı'nda Cuma Hutbesi İşaret Dili ile Anlatıldı

İstanbul Havalimanı'nda Cuma hutbesi ilk kez "İşaret Dili" ile işitme engelli vatandaşlara anlatıldı. İşaret dili tercümanı sayesinde işitme engelli vatandaşlar hutbeyi anlayabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı İşitme Engellileri Unutmadı!
Bölgesel

Diyanet İşleri Başkanlığı İşitme Engellileri Unutmadı!

Üç gün sürecek olan seminere 34 ilden 56 din görevlisi ve Kur'an kursu öğreticisi katılıyor. Seminerde, işitme engellilere yönelik dini kavramlar, işaret dili, iletişim becerileri, dini eğitim yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek.

İşitme Engelli Çifte Sürpriz Ziyaret: Sağlık Çalışanları İşaret Diliyle İletişim Kurdu
Yaşam

İşitme Engelli Çifte Sürpriz Ziyaret: Sağlık Çalışanları İşaret Diliyle İletişim Kurdu

Etlik Halk Eğitim Merkezi ve sağlık personelleri, hastanenin önünde simit satan işitme engelli çifte sürpriz yaptı. Çiftle 15 dakika içinde herkes işaret diliyle konuştu.