Van

Van da Yüzme Festivali Başladı

2’ncisi düzenlenen ‘Van Denizi Yüzme Festivali’, mikrobiyalitlere dalış programıyla start aldı. Devamı Haberimizde...

Van da Yüzme Festivali Başladı

Van Büyükşehir Belediyesince Van Gölü’nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Van Denizi Yüzme Festivali’, mikrobiyalitlere dalış programıyla start aldı.
Van Gölü’nü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için büyükşehir belediyesince geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Van Denizi Yüzme Festivali, bu yıl da renkli görüntülerle başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Derneğinin desteklediği festivale; İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Adana, İzmir ve Bitlis gibi illerden 200’ün üzerinde sporcu ve doğasever katıldı. Etaplar halinde 5 gün sürecek festivalin ilk gününde Edremit ilçesindeki Dalış Okulu’nda bir araya gelen katılımcılar, dalgıçlar eşliğinde Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlere dalış gerçekleştirdi.

“Dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini göreceğim için çok heyecanlıyım”
İlk defa Van Gölü’ne dalış gerçekleştireceğini ve çok heyecanlı olduğunu söyleyen katılımcı Derya Çelik ise “Van Gölü’nde bulunan dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini göreceğim için çok heyecanlıyım. İlk defa dalacağım. Etkinliği gerçekleştiren ve desteklerini esirgemeyen Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
20 Temmuz’da su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası’na yüzme etkinliği, 21 Temmuz’da kıyıdan Adır Adası’na yüzme etkinliği, 22 Temmuz’da Bitlis Nemrut Krater Gölü’nde yüzme etkinliği ile devam edecek olan festival, 23 Temmuz’da Akdamar Adası’na yüzme etkinliği ile sona erecek.
Festivale Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nuri Bekiroğlu, Van Gölü Aktivistleri Derneği temsilcileri, Türkiye’nin farklı illerinden gelen dalgıç ve doğaseverler katıldı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Baharın gelmesiyle birlikte anne ayı ve 3 yavrusu ortaya çıktı!
Yaşam

Baharın gelmesiyle birlikte anne ayı ve 3 yavrusu ortaya çıktı!

Van’ın Bahçesaray ilçesinde anne ayı ve 3 yavrusu doğada yiyecek ararken görüntülendi.

Van Gürpınar'da Yol Kontrolünde 11 Canlı Keklik Ele Geçirildi
Yaşam

Van Gürpınar'da Yol Kontrolünde 11 Canlı Keklik Ele Geçirildi

Van’ın Gürpınar ilçesinde 11 adet canlı keklik yakalandı.

 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenlendi.
Yaşam

1. Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenlendi.

Tarsus’ta ilk kez düzenlenen 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı, yoğun ilgiyle sona erdi. Toplumsal duyarlılığın artırılması ve somut adımların atılmasına katkıda bulunulan çalıştay, uzman konuşmacıların sunumları ve grup tartışmaları ile dolu dolu geçti.

Hayvancılığa Dev Destek! Onlara %70 Ek Destek Verilecek!
İş Dünyası

Hayvancılığa Dev Destek! Onlara %70 Ek Destek Verilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla hayvancılığa yeni destek müjdesi geldi! Genç ve kadın üreticilere %70 ek destek verilecek. Detaylar haberimizde...

Van'ın Meşhur Otlu Peyniri Sofralara Dönüyor!
Bölgesel

Van'ın Meşhur Otlu Peyniri Sofralara Dönüyor!

Van’da yüksek kesimlerde yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan taze otlu peynir satışa sunuldu.

Van Gölü Sahil Yolunda 19 Mayıs Bisiklet Turu
Etkinlik

Van Gölü Sahil Yolunda 19 Mayıs Bisiklet Turu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Van Temsilciliği öncülüğünde 19 Mayıs 2024 Pazar günü "Tarihe Saygı, Geçmişe Vefa” sloganıyla bisiklet turu düzenlenecek.