AYDIN (İHA) - Germencik ilçesinin en büyük mahallesi Ortaklar’da Mayıs ayında ikinci pazar kuruluyor. Germencik Belediye Başkanı Zencirci, pazarcı esnafının ve mahalle sakinlerinin talebine olumlu cevabı sevinçle karşılandı.
Germencik Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Doğan, yönetimi ve üyelerden oluşan 20 kişilik bir grup, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan, Başkan Zencirci’den Ortaklar Mahallesi'nde sadece Cumartesi günü kurulan semt pazarının yetersiz geldiğini bu sayıyı ikiye çıkarmak için talepte bulundu.
Doğan, vatandaşların pazar ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Çarşamba günü de pazar kurmak istediklerini iletti. Başkan Zencirci, talebi olumlu karşıladı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Dernek Başkanı Doğan, “Mahallemizde haftada bir kez pazar kuruluyordu. Ortaklar’a Çarşamba günü ikinci bir pazarın kurulmasını istedik. Başkan talebimizi olumlu karşıladı. Mayıs ayının ikinci haftası Ortaklar Dörtyol mevkiinde pazar kuracağız. Bütün vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza hayırlı olsun. Talebimizi olumlu karşılayan Belediye Başkanımız Burak Zencirci’ye çok teşekkür ederiz. İleriki günlerde Germencik ve Ortaklar pazarında düzenleme yapacağız” dedi.
Bucak'ta Ramazan Bayramı öncesi hava koşulları nedeniyle pazar yerleri Kapalı Perşembe Pazarı'na taşındı. Vatandaş ve esnaf memnuniyetle karşıladı.
Bucak'ta Ramazan Bayramı nedeniyle pazarcı esnafının tezgâh açacağı günler belli oldu. Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri satış yapılacak.
Bucak’ta pazarcı esnafı, Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri Perşembe Pazarı’nda tezgah açabilecek.
Çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle Çavdır Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı. Çavdır Belediyesi alınan kararı duyurdu.
Burdur'un Kemer Belediye Başkanı İsmail Asan, ilçe pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla bir araya geldi. Ramazan tebriğinde bulunan Başkan Asan, bölge halkının taleplerini dinledi.
Afyonkarahisar’da semt pazarlarında tezgahların en yüksek fiyatlı ürünü 70 ile 100 lira arasında değişen patlıcan olurken, esnaflar fiyat artışındaki en büyük etkenin olumsuz hava şartları olduğunu, havaların ısınması ile patlıcanın fiyatının düşeceğini belirttiler.
Yorumlar (0)