Burdur

Vekil Akbulut, kararı bu sözlerle eleştirdi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi. Akbulut, Anayasa'nın çiğnendiğini ve hukukun üstünlüğüne zarar verildiğini söyledi.

Vekil Akbulut, kararı bu sözlerle eleştirdi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, dün meclisteki odasında yaptığı konuşmada, Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi. Akbulut, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Saygı değer yurttaşlarımız, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyoruz. Anayasa resmen bugün çiğnendi. Şu anda meclisteyiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz. Oturumu kapatmak zorunda kaldılar, çünkü anayasanın 153. Maddesi resmen çiğnendi. Bu olay Şerafettin Can Atalay meselesi değil. Artık bu mücadele Şerafettin Can Atalay için değil, tamamen anayasamızı korumak adına verilmişti. İşte bugün o kararı okutarak anayasamızı yok saydılar. Bir adamı milletvekili adayı yapıyorlar, seçime sokuyorlar, seçimi kazandıktan sonra mazbatasını veriyorlar ve bugün bu adamın milletvekilliğini düşürüyorlar. Bu adam milletvekiliydi madem, hangi yetkiyle düşürüyorsunuz? Yazıklar olsun! Bir gün anayasa sizlere de lazım olacak. Biz o namus ve şeref sözümüzü tuttuk, onun mücadelesini verdik. Yazıklar olsun bu kararı okutanlara da, destekleyenlere de."

Akbulut, konuşmasında, Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin, Anayasa'nın 153. Maddesini ihlal ettiğini vurguladı. Bu maddeye göre, bir milletvekilinin milletvekilliği, ancak bir suçtan dolayı kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile düşürülebilir. Akbulut, Atalay'ın hiçbir suçtan hüküm giymediğini belirterek, milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuki bir dayanağı olmadığını söyledi.

Akbulut, konuşmasında ayrıca, Anayasa'nın önemine dikkat çekti. Anayasa'nın, bir ülkenin temel hukuk kurallarını belirleyen en üst hukuk metni olduğunu söyleyen Akbulut, Anayasa'nın çiğnenmesinin, hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere zarar verdiğini belirtti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (2)

Hasan Tutumlu

3 ay önce / 01.02.2024

Bunların fıtratı hiç değişmeyecek değişmezde sizler teröristi savunacak kadar ona özgürlük isteyecek kadar onlarla ittifak kuracak kadar manda yüzlü insanlar sınız az ötede oynayın yapıcı olun bir defada

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Ünal

3 ay önce / 31.01.2024

Vekilime soruyorum. Bu savunduğu vatandaş normal mi? Teröre destekten ceza almış. Daha ne olması gerekiyor? Boş konuşmaya gerek yok. Madem anayasa yoksa sizler neden dışarıdasınız? Adam hapiste iken anayasa çiğnemek için milletvekili adayı neden yapıyorsunuz ve emiri kimden aldınız da yaptınız? Hadi cevaplasın da biraz daha anlayalım hukuksuzluğu....

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

CHP Milletvekili İzzet Akbulut'tan 1 Mayıs Mesajı
Bölgesel

CHP Milletvekili İzzet Akbulut'tan 1 Mayıs Mesajı

CHP Milletvekili İzzet Akbulut, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun
Bölgesel

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, süt fiyatlarına yapılan yüzde 8,5 oranındaki zammın yeterli olmadığını belirterek çiftçilerin ve süt üreticilerinin mali durumuna dikkat çekti.

İzzet Akbulut'tan  Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd'a Ziyaret
Bölgesel

İzzet Akbulut'tan Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd'a Ziyaret

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Çavdır Belediye Başkanı Okan Kurd'u makamında ziyaret etti.

Başkan Yücel'e Milletvekilli Akbulut'tan ziyaret
Bölgesel

Başkan Yücel'e Milletvekilli Akbulut'tan ziyaret

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Yeşilova Belediye Başkanı Ali Okun Yücel'i makamında ziyaret etti.

Milletvekili Akbulut'tan Başkan Gümüş'e ziyaret
Bölgesel

Milletvekili Akbulut'tan Başkan Gümüş'e ziyaret

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ü makamında ziyaret etti

Hülya Gümüş, Parti Yetkilileriyle Buluştu: Tebrik Ziyaretleri Memnuniyetle Karşılandı!
Bölgesel

Hülya Gümüş, Parti Yetkilileriyle Buluştu: Tebrik Ziyaretleri Memnuniyetle Karşılandı!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Burdur Milletvekili Sayın İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz, Çavdır Belediye Başkanı Sayın Ali Okan Yücel, Yeşilova Belediye Başkanı Sayın Okan Kurd ve diğer parti yetkilileri ile bir araya gelerek yapılan tebrik ve teşekkür ziyaretlerine ilişkin memnuniyetini dile getirdi.