Vezirköprü'de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Vezirköprü'de   “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kutlamaları protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri ve vatandaşların yer aldığı Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü, Köprülü Mehmet Paşa Camisi’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanında son buldu. Meydanda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam edildi. Program çok sayıda vatandaşın ellerinde bayraklarla doldurduğu meydanda protokol halka hitap etti.
“Darbe yapmak isteyenlere darbeyi bu millet yapmıştır” diyen Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, “Devletimiz daha önce de 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 2013 Gezi Olayları gibi birçok darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Bunlar biz ileriye gitmeliyim, geri gidelim diye yapılmış hain suikastlardı. Ama elhamdülillah üzerimize oynanan oyunlardan ve kumpaslardan alnımızın akıyla çıktık” dedi.
Kalabalık katılım için Vezirköprülülere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Özgür Kaya, “15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimin yıldönümünde göğüslerini kurşunlara siper ederek şahadet şerbeti içen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize ve kederli ailelerimize başsağlığı diliyorum. Aynı kutlu gaye uğruna mücadele ederken yaralanan gazilerimize şifalar temenni ediyorum. Bir gecede 253 kardeşimizi kaybetmenin ve yaklaşık 2 bin kardeşimizin yaralanmasının hüznünü yaşıyor, diğer taraftan da FETÖ’nün hain saldırısına karşı kazandığımız destansı zaferi gururla hatırlıyoruz. Milletimizi kaosa sürüklemek istediler ancak bizim milletimiz ‘Muhtaç olduğun kan damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyerek kahramanca savaştı. O karanlık geceyi aydınlığa çevirmiştir” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz gecesine ait görüntülerin gösteriminin akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi dinlendi. Daha sonra program çeşitli etkinlikler devam etti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmaların   ihracatı 2 milyar dolara yaklaştı
İş Dünyası

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmaların ihracatı 2 milyar dolara yaklaştı

Son Dakika Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmalar, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde 174 ülkeye 1 milyar 964 milyon 754 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bölge ihracatının hafta sonuna doğru ya da yeni hafta başında 2 milyar dolar rakamına erişmesi bekleniyor.

Son dakika haberi! 2 katlı binanın çatı katı alevlere teslim
3. Sayfa

Son dakika haberi! 2 katlı binanın çatı katı alevlere teslim

Konya Meram'da 2 katlı binanın çatı katında çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni incelemeler sonrası netleşecek.

Keçiören Belediyesi TEKNOMER,  TEKNOFEST Adana’da yerini aldı
Etkinlik

Keçiören Belediyesi TEKNOMER, TEKNOFEST Adana’da yerini aldı

Ankara Son Dakika Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nin de katılım gösterdiği TEKNOFEST’te, Türkiye`nin teknolojik haberin devamı

Son dakika haberi! Denizli Antalya karayolunda tıra çarptı alevler içinde kaldı
3. Sayfa

Son dakika haberi! Denizli Antalya karayolunda tıra çarptı alevler içinde kaldı

Burdur’un Çavdır ilçesinde tomruk yüklü tıra çarpan otomobil, çarpışmanın ardından alev aldı. Kazada bir kişi ağır yaralandı, araç ise kullanılamaz hale geldi.

Antalya  Kumluca'da Dere ve Kanal Temizliği
Yerel Yönetim

Antalya Kumluca'da Dere ve Kanal Temizliği

Antalya Kumluca İlçesinde Kışa hazırlık özellikle sonbahar yağışlarının yaklaşmasıyla birlikte, dere yataklarında biriken atıklar ve doğal engeller temizlenerek su akışının kesintisiz sağlanması hedefleniyor.

 taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar  Antalya Listesi yayınlandı
Bölgesel

taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar Antalya Listesi yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmişler listesini, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmişler listesini yayınladı. Antalya Firmaları listesi