VPN'leri kapatın, İnstagram açılıyor! İşte İnstagramın aktif olacağı saat

Instagram, Türkiye'nin taleplerini kabul etti ve yeniden erişime açılıyor. Instagram bugün belirlenen saatte açılacak. İnstagram ne zaman açılacak? Detaylar için tıklayın.

VPN'leri kapatın, İnstagram açılıyor! İşte İnstagramın aktif olacağı saat

İnstagram, Türkiye'nin Şartlarını Kabul Etti! Instagram Saat Kaçta Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun son dakika açıklamasına göre, Instagram Türkiye'nin şartlarını kabul etti. Peki, Instagram saat kaçta açılacak?

Türkiye'de milyonlarca kullanıcıyı etkileyen Instagram'a yönelik erişim engeliyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği üzere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2 Ağustos tarihinde Instagram'a, "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişim engeli getirmişti. O tarihten bu yana Instagram'a erişim yalnızca VPN üzerinden sağlanabiliyordu. Ancak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, Instagram Türkiye'nin taleplerini kabul etti ve platformun yeniden erişime açılması için geri sayım başladı.

İnstagram Saat Kaçta Açılacak?

Kamuoyunda büyük merak uyandıran "Instagram saat kaçta açılacak?" sorusu nihayet yanıt buldu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye'nin şartlarını kabul ettiğini ve platformun 21.30 itibariyle yeniden erişime açılacağını duyurdu. Bu gelişme, Instagram kullanıcıları tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

İnstagram Neden Kapatılmıştı?

BTK, 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Instagram'ın "katalog suçlara" uymadığı gerekçesiyle Türkiye'de erişim engeliyle karşılaştığını bildirmişti. Bu katalog suçlar arasında terörle mücadele kapsamında PKK/PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerinin propagandasını yapan hesapların kaldırılması talebi öne çıkıyordu. Ayrıca, kullanıcıların haklarının korunması ve yasaların ihlal edilmesi durumunda hızlı müdahale yapılması konusunda da talepler iletilmişti.

İnstagram, Türkiye'nin Şartlarını Kabul Etti

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye'nin taleplerini kabul ettiğini ve platformun yeniden erişime açılacağını açıkladı. Uraloğlu'nun ifadesine göre, katalog suçları kapsamında olan içerikler kaldırılacak ve yasaların ihlali durumunda hızlı müdahale gerçekleştirilecek. Ayrıca, silinen hesaplar konusunda adil bir uygulama sağlanacak ve terörle mücadele noktasında gerekli hassasiyet gösterilecek.

İnstagram Açılıyor mu?

Evet, Instagram açılıyor. Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Instagram saat 21.30 itibariyle Türkiye'de yeniden erişime açılacak. Bu gelişme, sosyal medya kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor ve "Instagram açılıyor mu?" sorusu nihayet olumlu bir yanıt buldu.

Sonuç olarak, Instagram'ın Türkiye'nin şartlarını kabul etmesiyle birlikte platform yeniden erişime açılıyor. Instagram saat kaçta açılacak sorusu, Bakan Uraloğlu'nun açıklamasıyla birlikte saat 21.30 olarak netlik kazandı. Kullanıcılar, bu saat itibariyle Instagram'a yeniden erişim sağlayabilecek.

Bu gelişmeyle birlikte, Türkiye'de sosyal medya platformlarıyla ilgili yaşanan tartışmalar yeni bir boyut kazanmış oldu. Instagram'ın Türkiye'nin taleplerine olumlu yanıt vermesi, diğer sosyal medya platformları için de bir örnek teşkil edebilir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Mehbare

1 ay önce / 10.08.2024

Yalan, Acilmadi

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

İnstagram geri dönüyor, Instagram ne zaman açılacak? Instagram için geri sayım
Yaşam

İnstagram geri dönüyor, Instagram ne zaman açılacak? Instagram için geri sayım

'İnstagram saat kaçta açılacak, instagram açılıyor mu?' sorularının cevabı belli oldu. Bugün yapılan toplantı sonrasında meta Türkiye'nin şartlarını kabul ederek, bizi 3. dünya ülkesi listesinden de çıkarmış oldu. Peki instagram saat kaçta açılacak? İşte cevabı...

İnstagram ve Roblox erişim engeli, 'İnstagram ve Roblox faşizme yol açabilir'
Yaşam

İnstagram ve Roblox erişim engeli, 'İnstagram ve Roblox faşizme yol açabilir'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Instagram ve Roblox gibi popüler platformların çocukları dijital bağımlılığa sürükleyip, kontrolsüz içeriklerle karşı karşıya bıraktığını vurguladı. Detaylar için tıklayın.

İnstagram erişime engellendi, CHP Burdur'dan İnstagram engeli sonrası suç duyurusu
Bölgesel

İnstagram erişime engellendi, CHP Burdur'dan İnstagram engeli sonrası suç duyurusu

CHP Burdur İl Gençlik Kolları, Instagram erişim yasağı nedeniyle BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve diğer şüpheliler hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "haberleşmenin engellenmesi" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Efkan Ala'dan canlı yayında Instagram açıklaması
Yaşam

Efkan Ala'dan canlı yayında Instagram açıklaması

Canlı yayında gündemi değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Instagram ve Roblox'a gelen erişim yasağına ilişkin "Biz, böyle bir iletişim devriminin olduğu çağda bunları kısıtlayarak yola devam etmeyi arzu eden bir iktidar değiliz." dedi. Ala, "Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İnstagram sonra bir engel daha! Bir platforma daha erişim engeli getirildi
Yaşam

İnstagram sonra bir engel daha! Bir platforma daha erişim engeli getirildi

Instagram'ın ardından Roblox'a da erişim engeli geldi. 15 milyonu aşkın Türk kullanıcısı bu durumdan olumsuz etkilenecek. İmamoğlu'ndan tepki geldi.

İnstagram, Türk devletiyle inatlaşıyor, İnstagramı en çok biz kullanıyoruz, instagram bizi tanımıyor
Yaşam

İnstagram, Türk devletiyle inatlaşıyor, İnstagramı en çok biz kullanıyoruz, instagram bizi tanımıyor

USMEK Başkanı İzzet Aydın, Instagram'ın erişim engeli hakkında açıklamalarda bulundu. "Platform kullanıcı beklentilerini dikkate almalı, hem kullanıcılar hem de platform zarar görüyor." dedi.