Denizli

Yabancı öğrenciler iftar sofrasında bir araya geldi

Denizli’de öğrenim gören 20 ayrı ülkeden 90 öğrenci 1176 Derneği tarafından ilk kez düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yabancı öğrenciler iftar sofrasında bir araya geldi

Eğitim hayatlarını Denizli’de sürdüren 20 ayrı ülkeden 90 öğrenci, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Denizli’de öğrenim gören 20 ayrı ülkeden 90 öğrenci, 1176 Derneği tarafından ilk kez düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı da iftar yemeğinde yabancı öğrencileri yalnız bırakmadı.

Binlerce kilometre uzaklıktan farklı ülkelerden eğitim için gelen öğrencilere dernek olarak Denizli’yi ve Denizli halkını tanıtmaya devam edeceklerini belirten 1176 Derneği Başkanı Doç. Dr İbrahim Balık, “Öncelikle bu iftar organizasyonunu gerçekleştiren 1176 Derneğin yönetim kurulundaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu iftarda üniversitemizde öğrenim gören 20 ayrı ülkeden 90 öğrencimizle bir araya geldik. Onlar bize ailelerinin, devletlerinin ve milletlerinin emaneti. Biz bu öğrencilerimize bu şuurla yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Mademki bu gençlerimiz Türkiye’de ve Denizli’de öğrenim görüyorlar, onlara Türk tarihini, Türk kültürünü, Denizli tarihini ve kültürünü öğretmemiz gerekiyor. İlim tahsili için çıkılan yolculuk en kutsal yolculuklardan birisidir. Bu hedefle derslerinize dört elle sarılın. Eğitiminizi tamamlayıp ülkelerinize geri döndüğünüzde bu şehri ve bu milleti güzel yönleri ile hatırlayın. Biz 1176 derneği olarak size şehrimizi ve milletimizi tanıtmaya gayret edeceğiz. Bunun dışında her türlü sıkıntı ve problemlerinizin çözümünde de yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Önemli etkinliklere imza attık
5 Ağustos 2022 tarihinde kurulan 1176 Derneği çatısı altında bu güne kadar çok farklı ve güzel etkinlere imza attıklarını anlatan PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Görevlisi Nezahat Belen de “Bu toprakların bize yurt edinilmesini başlangıç miladı alarak dernek olarak çalışmalarımıza başladık. 846 yıl önce Denizli dâhil olmak üzere Anadolu’yu bize yurt edindiren 17 Eylül 1176 Miryekefalon Zaferini ve bu zaferin gerçekleştiği Kufi Vadisini bilinir, görünür kılmak için çalıştaylara, panellere, toplantılara ve kitaplara imza attık. Fakat biliyoruz ki en kalıcı imza insanların kalplerine atılandır. Bilgilerimizi sadece sınıflarımızda, akademik çalışmalarımızda değil memleketimizin insanları ile paylaşmak, bizim dünyamızı anlamak, bilmek, katılmak isteyenlerle de buluşacağımız bu iftar yemeği gibi sosyal aktivitelerle de arttırmak arzu ettik” dedi.

İftar yemeği Kuran – ı Kerim okunması ve yapılan duayla sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Muhtar Uğurtay Ramazan geleneğini sürdürüyor
Bölgesel

Bucak'ta Muhtar Uğurtay Ramazan geleneğini sürdürüyor

Bucak Konak Mahallesi Muhtarı Ali Uğurtay, sahur davulu geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Ramazan coşkusunu mahalleye taşıyan Uğurtay'ın uygulaması büyük beğeni topluyor.

Bucak'ta Ramazan'a özel 'İlk Teravih Fener Alayı' etkinliği
Etkinlik

Bucak'ta Ramazan'a özel 'İlk Teravih Fener Alayı' etkinliği

Bucak İHH İlçe Temsilciliği, Ramazan ayının ilk teravih namazı öncesinde Fener Alayı düzenledi. Vatandaşlar ve çocuklar, kandillerle yürüyerek manevi coşkuyu yaşadı.

Bucak’ta Ramazan sofralarına lezzet katıyor İftar menüleri sizi bekliyor
Tanıtım

Bucak’ta Ramazan sofralarına lezzet katıyor İftar menüleri sizi bekliyor

Bucak’ta iftar sofralarına lezzet katan Miray Restaurant, Ramazan ayına özel menüleriyle yeni yerinde yenilenen yüzüyle hizmetinizde! İşte fiyatlar ve detaylar...

Çarşı pazarda Ramazan bereketi
Bölgesel

Çarşı pazarda Ramazan bereketi

Samsun'da Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor. Özellikle son günlerde alışverişe çıkan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü.

Bucak İlçe Müftülüğü ve KYK öğrencileri, Ramazan ayı öncesi Eyüp Sultan Camisi’ni temizledi
Bölgesel

Bucak İlçe Müftülüğü ve KYK öğrencileri, Ramazan ayı öncesi Eyüp Sultan Camisi’ni temizledi

Oğuzhan Erkek ve Kız KYK Yurdu öğrencileri, Bucak İlçe Müftülüğü Manevi Danışmanları ile birlikte, Ramazan Ayı öncesi Eyüp Sultan Camisi’ni temizleyerek, ilk teravih namazına hazırlıklarını tamamladılar.

Kocaaliler Belediyesi'nden Ramazan Ayına özel yardımlaşma kampanyası
Bölgesel

Kocaaliler Belediyesi'nden Ramazan Ayına özel yardımlaşma kampanyası

Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu pekistirmek amacıyla beldede bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Kampanya ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemekleri dağıtılacak.