Muğla

Yabancı Öğrencilere Mutfak kültürü Atölyesi

Yabancı öğrenciler Türk kahvesi ve limonata yapımı yarışmasına katıldı işte detaylar..

Yabancı Öğrencilere Mutfak kültürü Atölyesi

Türkiye Ulusal Ajansı’nın destekleri ile Avrupa Birliği ve diğer ülkelerden Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler, geleneksel Türk kültürünün bir parçası olan yemek ve kültürel aktiviteleri öğreniyor.
Menteşe ilçesinin tarihi Saburhane Meydanında bulunan ve Menteşe Belediyesi tarafından Muğla’nın yemek kültürünün tanıtılması amacıyla Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesine çevrilen tarihi binada Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Timur Kocabıçak tarafından verilen eğitim sonrası Türk kahvesi ve limonata yapmayı öğrendiler. Kahve ve limonata yapmayı öğrenen yabancı öğrenciler arasında yarışma düzenlendi.
Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Yaygın Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Derneği tarafından düzenlenen ‘Türk Lezzetleri’ yarışmasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Dayanışma Programı katılımcıları yarıştılar. İspanya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya, Azerbaycan ve Türkiye’den gelen katılımcılar Türk Kahvesi ve Limonata yaparak yarıştı.
Yabancı öğrenciler önce Türk kahvesi yaptı. Türk kahvesi yapan yabancı öğrenciler kendi yaptıkları kahveyi içti. Kahve sonrası limonata yarışmasına katılan öğrencilere Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı ve Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi sorumlusu Şef Timur Kocabıçak tarafından madalya ile ödüllendirildiler.iha Yabancı Öğrencilere Mutfak kültürü Atölyesi Yabancı Öğrencilere Mutfak kültürü Atölyesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İşte Sağlıklı ve Dengeli zayıflamanın yolu
Sağlık

İşte Sağlıklı ve Dengeli zayıflamanın yolu

Sağlıklı ve etkili bir şekilde zayıflamak için bazı kombinasyonlar mevcuttur. Türk kahvesinin tek başına yağ yakıcı özelliği olsa da içerisine eklenen bu ürün, kilo verme sürecinizi önemli ölçüde hızlandırarak yağları mum gibi eritmeye fayda sağlayacak! İşte zayıflatan Türk kahvesi kürü..

Türk kahvesi Günü Farklı Kıtalarda Kutlandı
Etkinlik

Türk kahvesi Günü Farklı Kıtalarda Kutlandı

Yunus Emre Enstitüsü, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi’nde yer alan Türk kahvesine ithaf edilen “5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü”nü farklı kıtalardaki temsilciliklerinde kutladı.

Kahve severler festivalde buluşuyor
Etkinlik

Kahve severler festivalde buluşuyor

Esenler Belediyesi tarafından 5 Aralık Türk Kahvesi Günü kapsamında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa katılan vatandaşlara Türk kahvesi ikram edildi.

Geleneksel Türk Kahvesi Festivali Başladı
Yaşam

Geleneksel Türk Kahvesi Festivali Başladı

İzmit Belediyesi’nin 3’üncü kez kahveseverleri bir araya getirdiği Geleneksel Türk Kahvesi Festivali vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi
Bölgesel

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi

Cinayet olayı Antalya Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 yıldır huzurevinde kalan İzzettin Süğüt (65), husumetli olduğu öne sürülen diğer huzurevi sakinlerinden Selçuk Goncegül’e (73) uyuduğu sırada meyve bıçağıyla saldırdı, ardından olayı duyup gelen Ali Serdar Batır (66) ve Ahmet Özdemirel’i de (74) bıçakladı.

Çeltikçi'de heyecanlı veda! Hacı adayları dualarla uğurlandı
Bölgesel

Çeltikçi'de heyecanlı veda! Hacı adayları dualarla uğurlandı

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde hac ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları kafilesi dualarla uğurlandı. Detaylar haberimizde...