Yaşlı Ağaçlara neden paslı çivi çakılır işte cevabı

Köylerde bulunan eski ağaçlara sık sık paslı çivilerin çakıldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Başlangıçta oldukça anlamsız görünen bu durum

Yaşlı Ağaçlara neden  paslı  çivi çakılır  işte cevabı

NEDEN YAŞLI AĞAÇLARA PASLI ÇİVİ ÇAKARIZ? Ağaç ve bitkileri gençleştirerek gelecek yıl erkenden çiçek açmasını sağlıyor: Tek bir paslı çivi yetiyor

Köylerde bulunan eski ağaçlara sık sık paslı çivilerin çakıldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Başlangıçta oldukça anlamsız görünen bu durum, ağaçların çiçek açma sürecini anladığınızda sizin için de mantıklı gelecek. Bahçedeki ağaç ve bitkileri gençleştirmek için ihtiyacınız olan tek şey ise paslı birkaç çivi.

Sonbaharın başlamasıyla birlikte birçok çiçek ve bitki için hasat dönemi sona erdi.

Gelecek yılın mayıs ayında başlayacak yeni hasat sürecini hızlandırmak için budama işlemleri yapılırken, tecrübeli bahçıvanlar başta elma ağaçları olmak üzere birçok yaşlı ağacın gençleştirilmesi için oldukça etkili bir yönteme başvuruyor.

Uzmanlar, özellikle meyve veren ağaçların belirli bir yaştan sonra yavaş yavaş solmaya başladığını hatırlatarak, bu durumun daha az meyve üretilmesine, ve ağaçların hastalığa maruz kalmasına neden olduğunu vurguladı. Ancak ağaçları gençleştirecek adımları uygulayarak gelecek yıl oldukça gür ve canlı meyvelere ulaşabilirsiniz.

Bu etkili yöntemi uygulamak için ihtiyacınız olan şeyler oldukça sınırlı. Birkaç paslı çiviyi ağacın gövdesine çakmanız yeterli olacaktır. Bu uygulama ile ağaçlar aşırı strese maruz kalacak ve bu durum ağacın yaşam sürecini uzatmak için yeni sürgünler üretmesine neden olacaktır.

Söz konusu yöntemin temelinde, ağaçların ciddi bir stres yaşadığında tüm enerjisini yaşam ömrünü uzatmak için harcaması yatıyor. İlk uygulamada sonuç neredeyse hiç fark edilmese de, gelecek yıl başlayacak hasat döneminde görülecek hasat sizi oldukça şaşırtacak.

Ölmez Ağacın Çocukları

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Denizli’de  ceviz hasadı başladı yüzde 46 artış bekleniyor
İş Dünyası

Denizli’de ceviz hasadı başladı yüzde 46 artış bekleniyor

Denizli’nin ekonomik açıdan önemli tarım ürünlerinden biri olan ceviz, bu yıl hasat dönemiyle birlikte dikkatleri üzerine çekti. Çameli ilçesinde 2024 sezonu hasadı başladı. Modern ceviz bahçeleri ve kullanılan teknolojik makineler sayesinde hasat işlemleri daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor

Tarım Teknolojilerinde Yenilikler: Geleceğin Akıllı Çözümleri
İş Dünyası

Tarım Teknolojilerinde Yenilikler: Geleceğin Akıllı Çözümleri

Tarım teknolojilerindeki yenilikler, sürdürülebilir üretim ve verimlilik sağlıyor. Akıllı tarım, drone teknolojisi ve yapay zeka ile tarımın geleceğine bakış!

İlk Fideleri Antalya Aksu Tarım  Lisesi Öğrencileri Toprakla buluşturdu
Bölgesel

İlk Fideleri Antalya Aksu Tarım Lisesi Öğrencileri Toprakla buluşturdu

Aksu ilçesindeki Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sezonun ilk fidelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Öztürk ile birlikte toprakla buluşturdu.

Antalya Burdur Isparta'yı kapsıyor! Düzenleme ile değiştirildi
Bölgesel

Antalya Burdur Isparta'yı kapsıyor! Düzenleme ile değiştirildi

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Çevre Düzeni Planı'nda yapılan yeni düzenleme ile küçük alanlarda da tarım ve hayvancılık faaliyetlerine olanak sağlanacak. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, bu gelişmenin bölge ekonomisine katkı sunacağını belirtti.

Bucak’ta tarımsal üretim planlanması için toplantı düzenlendi
Bölgesel

Bucak’ta tarımsal üretim planlanması için toplantı düzenlendi

Burdur’un Bucak ilçesinde Tarımsal Üretimin Planlanması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Bucak'ta personel ilanı! Gündoğdu Tarım duyurdu
Eleman İlanı

Bucak'ta personel ilanı! Gündoğdu Tarım duyurdu

Burdur Bucak'ta faaliyet göstermekte olan Gündoğdu Tarım personel alımı yapacak. İşte ilan detayları...