Amasya’da, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak “Yerli ve Milli Ürünler Sergisi” düzenlendi.
Amasya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği sergi bir AVM’de açıldı. Etkinlikte Yerli ve Milli otomobil TOGG ve Amasya’nın Taşova ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı Alpaslan adlı elektrikli araç da sergilendi.
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Türkiye’nin otomobil yapma işinin yeni olmadığını söyleyerek, “Ama yaparsak en güzelini yaparız dedik ve yaptık. İşte bu birikim, bu azim buradan geliyor. Bu kadar kısa sürede ve güzel yapılmasının temelinde buradaki azim yatıyor” dedi.
Sergide, okullarda üretilen yerli ve milli ürünler, ev eşyalarından mutfak eşyalarına, giyimden teknoloji ve savunma sanayisi malzemelerine kadar birçok ürün bulunuyor.
Serginin açılışına Amasya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Türkmen de katıldı. İHA
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesindeki çiftçilere 60 ton sertifikalı buğday tohumu hibe etti.
CW Enerji, savunma sanayisine yönelik geliştirdiği yerli ve milli ürünleri ile savunmaya destek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde...
Yerli ve Milli Parti (YMP) Van İl Başkanlığı, düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.
Bereketli tarım arazileri ile tarımda Türkiye’nin önemli illerinden olan Iğdır’da ilk defa yerli ve milli sertifikalı buğday ekimi yapıldı. Ekim sonucu dönüm başına 1 ton ürün bekleniyor.
Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık bin domates çiftçisinin katıldığı tarla gününde, yerli ve milli tohumdan üretilen, ihracata dayanıklı domatesler üreticiyle buluştu.
Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz “Yerli ve Milli Beton Yol” projesi kapsamında beton yol çalışmaların gecenin ilerleyen saatlerinde de devam ettirdi.
Yorumlar (0)