Burdur

YÖK kararının ardından MAKÜ yurtlarında yoğunluk

(YÖK)'ün, açılışların ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurmasının ardından MAKÜ'de bulunan KYK yurtlarından eşyalarını almaya gelen öğrenciler yoğunluk oluşturdu.

YÖK kararının ardından MAKÜ yurtlarında yoğunluk

Üniversitelerin bahar yarıyılının açılışı hakkında açıklama bulunan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'ün, açılışların ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurmasının ardından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesinde bulunan KYK yurtlarından eşyalarını almaya gelen öğrenciler yoğunluk oluşturdu.
Deprem sonrasında oluşan duruma dikkat çekilerek, YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle; bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları, bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları, yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları dikkate alınarak, tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" denilmişti.
MAKÜ’de öğrenim gören ve KYK yurtlarında kalan öğrenciler, açıklamanın ardından eşyalarını almak için yurtlarına geldi. Öğrenciler, yurtların önünde yoğunluk oluşturdu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (2)

Misafir

2 yıl önce / 15.02.2023

Aileleri gördüm. Kampüs araba dolu. Lavanta otel de açıldı mı konaklamaya. Öğrencilerin eşyaları darma duman gibi fotoğraflardan gördüğüm. Uzaktan eğitim üniversite ve esnaf için üzüntülü bir durum. Bu karardan vazgeçilmezse esnaf da öğrenci de seçim tercihlerini bir daha düşünür

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Büşra Nur akar

2 yıl önce / 12.02.2023

Bu nasıl bı tezillktir ya eşyalarının çoğu yok siyah çöp posetlerine konulup bir kodsye atmak nedir ya rezillik ya gercektten

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

MAKÜ öğrencileri geleneksel ortaoyunu ve gösteri sanatlarını Ramazan ayında yaşatacaklar
Bölgesel

MAKÜ öğrencileri geleneksel ortaoyunu ve gösteri sanatlarını Ramazan ayında yaşatacaklar

Ramazan ayı boyunca Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları Taş Oda Konağı’nda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından geleneksel gösteri sanatları sahnelenecek.

MAKÜ öğrencilerine mikro yeterlilik semineri
Bölgesel

MAKÜ öğrencilerine mikro yeterlilik semineri

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi lisans öğrencileri için mikro yeterlilik programları hakkında bilgilendirmek amacıyla önemli bir eğitim semineri düzenledi.

Üniversitelerarası masa tenisi müsabakaları MAKÜ’de başladı! 78 takım kıyasıya mücadelede
Bölgesel

Üniversitelerarası masa tenisi müsabakaları MAKÜ’de başladı! 78 takım kıyasıya mücadelede

MAKÜ’de düzenlenen Üniversitelerarası Masa Tenisi Süper Lig ve 1. Lig müsabakaları başladı! 50 üniversiteden 78 takım ve 400 sporcu Burdur’da kıyasıya yarışıyor. Detaylar haberimizde!

MAKÜ öğrencileri Güney Kariyer Fuarı’nda iş dünyasıyla buluştu
Etkinlik

MAKÜ öğrencileri Güney Kariyer Fuarı’nda iş dünyasıyla buluştu

MAKÜ öğrencileri, Güney Kariyer Fuarı’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek iş ve staj fırsatları yakaladı. Etkinlik detayları için tıklayın.

Üniversitelerarası masa tenisi Türkiye Şampiyonası Burdur’da başlıyor!
Spor

Üniversitelerarası masa tenisi Türkiye Şampiyonası Burdur’da başlıyor!

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası, 25-28 Şubat 2025 tarihlerinde MAKÜ’de gerçekleşecek. Detaylar için tıklayın!

MAKÜ ve Beyazay Derneği'nden Engelsiz Üniversite Hamlesi!
Bölgesel

MAKÜ ve Beyazay Derneği'nden Engelsiz Üniversite Hamlesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye Beyazay Derneği ile "Engelsiz Üniversite" hedefi doğrultusunda iş birliği protokolü imzaladı. Detaylar haberde!