Yönetmelik Resmi Gazete'de! 10 bin TL Para Cezası Kesilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe uymayanlara 10 bin TL para cezası kesilecek. İşte detaylar...

Yönetmelik Resmi Gazete'de! 10 bin TL Para Cezası Kesilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmenliğe uymayanlara 10 bin TL para cezası kesilecek. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği ile elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayeneleri ile bu muayenelerin kimler tarafından, nerelerde ve nasıl yapılacağı, aykırılık durumunda hangi idari yaptırımların uygulanacağına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasını kararlaştırdı.

SAYAÇ MUAYENELERİNDE SERVİSLER ÜCRET TALEP ETMEYECEK

Sayaç muayeneleri Bakanlığın il müdürlükleri tarafından, kullanıcının kurduğu veya anlaştığı servislerde yapılacak. Servislerin kullanımından dolayı Bakanlıktan ücret talep edilmeyecek.

Muayenede, sayacın tip onayının olmadığının veya tip onayını etkileyecek değişiklik yapıldığının tespiti halinde, sayacın muayenesine devam edilmeyecek ve bu durum söz konusu sayaca yönelik düzenlenecek muayene raporunda belirtilerek gerekli işlemler başlatılacak.

Muayenesi yapılacak sayacın takılı bulunduğu yerden sökülüp servise getirilmesinden kullanıcı sorumlu olacak. Sayaçların muayene müracaatı, kullanıcısı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılacak. İlk, periyodik veya stok muayeneleri sonucu uygun bulunan sayaçlar damgalanacak.

HANGİ DOĞALGAZ SAYAÇLARI DEĞİŞTİRİLECEK?

1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş veya son muayenesi bu tarihler arasında yapılmış gaz iletim şebekesinde veya iletim şebekesine doğrudan bağlı gaz sayaçları listesinin, kullanıcı tarafından ilgili il müdürlüğüne gelecek yılın şubat ayı sonuna kadar iletilmesi ve 2025 sonuna kadar sökülerek yerine geçerli muayenesi olan bir sayaç takılması gerekecek.

Aksi takdirde sayacın kullanıcısı hakkında damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı idari işlemler uygulanacak. Listeyi belirtilen süre içinde bildirmeyen, eksik veya hatalı bildiren kullanıcılar hakkında da idari yaptırım devreye alınacak.

YÖNETMELİKLER 1 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Öte yandan, Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Tamir ve Ayarını Yapacak Kişilere Verilecek Yetki Belgesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği de Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle ölçü ve ölçü aletlerinin tamir ve ayar hizmetlerini yapacak kişilere verilecek yetki belgesi ve iş yeri uygunluk belgesi/sicil ve muayene kartı ile ilgili usul ve esaslar düzenlendi.

Yönetmelikler, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdi.

kaynak: karar

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Şehit Rıdvan Gürsoy Son Yolculuğunda
Yaşam

Şehit Rıdvan Gürsoy Son Yolculuğunda

Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı'nda geçirdiği kazanın ardından 2 yıldır tedavi gördüğü Ankara'da şehit olan Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Başkan Kotan, İşçi Bayramı Sabahında Güne İşçilerle Başladı
Yaşam

Başkan Kotan, İşçi Bayramı Sabahında Güne İşçilerle Başladı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sahada mesaide olan personel ile kahvaltıda bir araya geldi.

Konyaaltı'nda Bebek Günleri
Yaşam

Konyaaltı'nda Bebek Günleri

Türkiye’nin ilk Bebek Parkı’nı açan Konyaaltı Belediyesi, şimdi de bebeklere ve ailelerine özel “Bebek Günleri” düzenliyor. Emekleme yarışmasından babaların bez bağlama yarışmasına, bebek yogasından söyleşi ve eğlenceli oyunlara kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı “Bebek Günleri” 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor
Yaşam

Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Birlik mesire alanında yaz sezonu öncesi bakım onarım çalışması başlattı.

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil
Yaşam

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çevre, iklim krizi, gıda, tüketim alışkanlıkları konularında düzenlendiği söyleşi ve atölye çalışması ‘Bahçede Yaşam Var’, bu kez petrokimyadan sonra doğayı kirleten ikinci büyük sektör, tekstile odaklanacak.

Devreye giriyor! Yeni dönem başlıyor! Zamlar geliyor
Yaşam

Devreye giriyor! Yeni dönem başlıyor! Zamlar geliyor

Trafik sigortası primlerinde yeni düzenleme! Artık zam oranları maliyet endeksi doğrultusunda belirlenecek. Mayıs ayındaki zam oranı yüzde 3'e çekildi.