Ankara

Yunus Emre Enstitüsü’nden “Tercihim Türkçe Projesi” Romanya’da uygulanacak

Yunus Emre Enstitüsü, “Tercihim Türkçe Projesi” için Romanya’da çalışmalarına başladı.

Yunus Emre Enstitüsü’nden  “Tercihim Türkçe Projesi” Romanya’da uygulanacak

Yunus Emre Enstitüsü, “Tercihim Türkçe Projesi” için Romanya’da çalışmalarına başladı.
Romanya Yunus Emre Enstitüsünün 2011 yılından beri ülkedeki faaliyetleri devam ediyor. Bu faaliyetler çerçevesinde “Tercihim Türkçe Projesi” artık Romanya’da da uygulanacak. Kültür merkezi bünyesindeki Türkçe kurslarının yanı sıra Kamu Çalışanlarına Türkçe Öğretimi Projesi ile Romanya’da üst düzey devlet memurlarına da Türkçe kursları vererek yaklaşık 5 bin kişinin Türkçe ile tanışmasını sağlayan Enstitünün yeni hedefi, Romanya’daki okullarda Tercihim Türkçe projesi sayesinde Rumen öğrencileri Türkçe ile buluşturmak. 10 farklı ülkede başarıyla sürdürülen Tercihim Türkçe Projesi, 2011 yılından beri aldığı olumlu geri bildirimlerle başarıyla uygulanmaya devam ediyor.
Tercihim Türkçe Projesi ile okullarda Türkçe öğretiminin yanında düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla iki ülke ve iki kültür arasındaki samimiyetin eğitim yoluyla da artırılması hedefleniyor. Projenin devamında Tercihim Türkçe Projesi’nin bir alt kolu olan Kardeş Okul Projesi de hayata geçirilerek Romanya ve Türkiye’deki “kardeş” okulların öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri birbirlerinin okulunu ziyaret ederek dilini ve kültürünü karşılıklı olarak yerinde tanıma imkânı bulacak.

İlk protokol Bükreş’te imzalandı
Bu doğrultuda Romanya Yunus Emre Enstitüsü ile Bükreş’in en köklü okullarından birisi olan Dante Alighieri Lisesi arasında Tercihim Türkçe Projesi Protokolü imzalandı. Protokol töreninde konuşan Yunus Emre Enstitüsü Romanya Müdürü Mustafa Yıldız, “Pek çok ülkede Enstitümüzce başarıyla yürütülen Tercihim Türkçe Projesinin pilot olarak uygulanması adımıyla bugün bu protokolü imzalıyoruz. Projemize destek veren Romanya yetkililerine, bizleri misafir eden Dante Alighieri Lisesine teşekkür ediyorum, dedi. Dante Alighieri Lisesi Müdiresi Maria Dan ise Romanya pek çok kültüre ve dile ev sahipliği yapıyor, Türkçeye de aslında çok yabancı değiliz. Pek çok ortak kelimemiz bulunuyor. Bugün bu protokolle okulumuzda Yunus Emre Enstitüsü ile Tercihim Türkçe Projesi’ne merhaba diyeceğiz, dedi.
Gelecek süreçte Bükreş’teki farklı okullarla da imzalanacak olan protokollerle projenin öncelikle Bükreş özelinde sonrasında ise Romanya genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

TİGAD Heyeti, Çankırı Valisi ile Buluştu
Etkinlik

TİGAD Heyeti, Çankırı Valisi ile Buluştu

TİGAD Çankırı  Etkinlikler, 21 Şubat Cuma günü saat 09:30’da başladı. TİGAD heyeti, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ı makamında ziyaret ederek gazeteciliğin dijital dönüşümü ve yerel basının önemi üzerine görüş alışverişinde bulundu.

21Şubat Denizli su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

21Şubat Denizli su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

21 Şubat Salı Denizli'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin

21 Şubat İzmir su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

21 Şubat İzmir su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

21 Şubat Cuma Günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saat

21 Şubat Ankara su kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

21 Şubat Ankara su kesintisi! Nerelerde etkili olacak

21 Şubat Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin

22 Şubat Denizli'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

22 Şubat Denizli'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Denizli'de 22 Şubat 2025 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Denizli'de yarın elektrikler kesilecek mi? Denizli'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde

22 Şubat İzmir elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

22 Şubat İzmir elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

İzmir'de 22 Şubat 2025 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...