IPARD III döneminin üçüncü başvuru çağrısı hayvancılık sektörüne önemli fırsatlar sunuyor. Program kapsamında Türkiye genelindeki 81 ilde faaliyet gösteren tarımsal işletmeler, %60 ila %75 arasında değişen oranlarda mali destek alabilecek.
TKDK, tarımsal yatırımlar için sunduğu mali destekleri, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla sağlanan IPARD Programı Fonu'ndan karşılıyor. Desteklenecek projeler arasında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar yer alıyor. Toplam bütçesi 90 milyon Avro olan programda, destekler "kamu katkısı" adı altında geri ödemesiz olarak sağlanacak.
Başvurular, 16 Eylül 2024'te başlayacak ve 25 Ekim 2024 saat 18:00'e kadar devam edecek. Yatırımcılar, başvurularını TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofisleri aracılığıyla yapabilecekler. Online Proje Başvuru Sistemi ise 18 Ekim 2024 saat 18:00'de kapanacak. Başvuruların değerlendirilmesi, Avrupa Komisyonu'nun onay süreciyle tamamlanacak.
Başvuruların toplam destek tutarının bütçeyi aşması durumunda, TKDK, IPARD Programı'nın belirlediği sıralama kriterlerine göre değerlendirme yapacak. Yatırımcılar, başvuru şartları ve rehberi hakkında detaylı bilgilere TKDK'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirler.
Kaynak: Malatya haber
Antalya’nın Alanya ilçesinde drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye jandarma ekiplerince 46 bin 392 TL para cezası kesildi.
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3'ü ağır 8 kişi yaralandı.
Antalya’da nisan ayında kar sürprizi yaşandı. Akseki-Seydişehir karayolunda 5 kilometrelik mesafeye kar yağdı
Muğla'da 06 Nisan 2025 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...
Afyonkarahisar'da 06 Nisan 2025 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..
Konya’da dünür olduğu belirtilen iki kişi arasında çıkan tartışma cinayetle bitti.
Yorumlar (0)