Adana

Adanalı öğrenciler Yerli Malı Haftasını Togg ile kutladı

Adanalı öğrenciler Yerli Malı Haftası çerçevesinde okul bahçesinde Türk bayrakları ile süslenen Togg otomobilleri heyecan ve merakla inceledi.

Adanalı öğrenciler Yerli Malı Haftasını Togg ile kutladı

ADANA (İHA) – Adanalı öğrenciler Yerli Malı Haftası çerçevesinde okul bahçesinde Türk bayrakları ile süslenen Togg otomobilleri heyecan ve merakla inceledi.
Kozan ilçesinde Halit Dağlı İlkokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası kutlamaları çerçevesinde okul bahçesine getirilen Türkiye’nin yerli ve milli ilk aracı olan Togg’u büyük merak ve heyecanla incelediler. Gemlik Mavisi, Kula Grisi, Pamukkale Beyazı renkleri ile merak uyandıran aracı inceleyen öğrenciler, çok beğendiklerini ifade ettiler.
TOGG’u inceleyen öğrencilerden Yusuf Mirza Solmuşgül, “Yerli Malı Haftasını kutluyoruz. Doğayı koruyarak kirletmeden kendi aracımızı üretelim. Ben Togg’u ilk gördüğümde yurtdışı arabası sandım. ama Türk arabasıymış. Çok sevindim” dedi.
Öğrencilerden Furkan Erdem ise Togg arabasını çok beğendiğini kaydederek, “Araç çok güzel, bu aracı üreten mühendislere çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Öğrencilerden Ahmet Kerem Özkan da yerli ve milli Togg’u çok güzel bulduğunu ifade ederek, “Teknofest’te daha güzel inceleyeceğim. Bizde çok şaşırdık, Togg gelince çok sevindik ve inşallah bu okuldan Türkiye’yi ileri götürecek mühendisler çıkacaktır” dedi.
Okul Müdürü Sevban Karaköse, yerli malı haftasında her yıl annelerin ürettiği ürünler yerine bu sene Türkiye’nin otomobili olan Togg’la öğrencilerimiz bir araya getirmek istediklerini ifade ederek, “Bu yıl Teknofest’in Adana’da yapılacağı haberi üzerine öğrencilerimiz büyük heyecan yaşadı. Bizde ilçemizdeki Togg sahiplerinden rica ettik. Araçlar okulumuza geldi ve öğrencilerimiz ülkemizin ürettiği yerli ve milli otomobilimizi görme tanıma şansı oldu” dedi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Osman Sami Güven

4 ay önce / 02.01.2024

Söz sahibi yetkililere teşekkür ederim. Ne güzel bir uygulama. Teknoloji ürününümüz olan togg, iha, siha, tank, uçak, helikopter, savaş gemisi, otomatik silah ve bombaların çocuklar için oyuncak maketlerinin yapılarak satılmasını dört gözle bekliyorum. Yeni nesil gücümüzü görerek büyüsün.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Yerli Malı Kutlaması Hastanede Bitti
3. Sayfa

Yerli Malı Kutlaması Hastanede Bitti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Çelebi Eser İmam Hatip Ortaokulu’nda Yerli Malı Haftası etkinliğinde çok sayıda öğrencinin karın ağrısı şikayetinde bulunmasıyla gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine duruldu.

Miniklerin Yerli Malı Haftası Coşkusu: Gazipaşa'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu Etkinliği
Etkinlik

Miniklerin Yerli Malı Haftası Coşkusu: Gazipaşa'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu Etkinliği

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde Müftülüğün 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim gören minikler için ‘12-18 Aralık Yerli Malı Haftası’ etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Yerli malı haftasında doyasıya eğlendiler
Etkinlik

Yerli malı haftasında doyasıya eğlendiler

Batman’ın Kozluk ilçesinde Selahattin Eyyubi İlkokulunda ”Bir başkadır benim memleketim” sloganıyla tutum, yatırım ve yerli malları etkinliği düzenlendi.

Alaşehirli öğrencilerden yerli malı haftasında meyve sebze işletmesine ziyaret
Bölgesel

Alaşehirli öğrencilerden yerli malı haftasında meyve sebze işletmesine ziyaret

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu anasınıfı öğrencileri Yerli Malları Haftası etkinlikleri kapsamında yaş meyve ve sebze işletmesini ziyaret ederek sofralarına gelen lezzetlerin hangi aşamalardan geçtiğini yerinde öğrendi.

Yerli Malı Haftası etkinliği hastanede bitti
3. Sayfa

Yerli Malı Haftası etkinliği hastanede bitti

Kırşehir’de ’Yerli Malı Haftası’ etkinliğinde okula getirilen yiyecekleri tüketen 15 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Geleceğin mühendisleri Togg’u tanıdı
Etkinlik

Geleceğin mühendisleri Togg’u tanıdı

Türkiye’de okul sıralarının yıllarca portakal ve mandalinaya ev sahipliği yaptığı Yerli Malı Haftası, bu kez Cumhuriyet’in 100. yılında Mustafakemalpaşa Hamzabey BİLSEM’de Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg ile kutlandı.