İscehisar'ın Mermer Kebabı tescillendi
Dünya Mermer Başkenti İscehisar’a özgü Mermer Kebabı tescillenerek koruma altına alındı.
Afyonkarahisar’a bağlı İscehisar Belediye Başkanı, ilçeye özgü mermer kebabı için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru onaylandı ve coğrafi işaret almaya hak kazandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ahmet Şahin, “Kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarıp halkımıza kalıcı miras bırakma vizyonu ile yaptığımız çalışmalar kapsamında, ilçemizle özdeşleşen “İscehisar Mermer Kebabı” ismi ile yaptığımız müracaat Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak 07/07/2023 tarihinde 1404 mahreç numarasıyla tescillendi. Dünya Mermer Başkenti İscehisar’ımıza özgü Mermer Kebabını tescilleterek koruma altına aldık. Amacımız tescillenen markalarımızla kültürel mirasımızın ve kültürel varlıklarımızın bilinirliğini arttırıp tüm dünyaya tanıtmak. Yerelden çıkıp ulusal bir lokasyona geçişi gerçekleştirmek. Tescile konu olan markası ile coğrafyamızla özdeşleşmiş ürünlerimizin ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi. Afyonhaber.com
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hüyük çileğinin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden (AB) tescil aldığı 25'inci ürünü olduğunu duyurdu. Detaylar haberimizde..
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan ve çömlekte özel olarak yapılan tescilli keşkek, vatandaşları tarafından yoğun ilgi görüyor. Detaylar haberimizde...
Sinop’ta Nisan ayında trafiğe tescili yapılan toplam 502 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 73,1 ile ilk sırada yer aldı.
Düzce’de üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle Düzce’ye özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurular sonucu Düzce Bıçağı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde yayınlanarak coğrafi işaret belgesi tescillendi.
Bir radyoda yayınlanan ‘Memleket Treni’ adlı programa katılan SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Şengül, AB’nin Türk dönerini tescile hazırlanmasına yönelik açıklamalarda bulunarak dönerin Türklerin Avrupa’ya göçünde kültürel bütünleşmenin bir simgesi haline geldiğini söyledi.
Dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği Giresun’da fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor.
Yorumlar (0)